FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Urmează suspendarea lui Pintilii? Directorul Școlii de Antrenori vrea ca antrenorul FCSB să fie pedepsit

Articol de , - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 09:26 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2023 09:58

Mihai Pintilii a pregătit echipa în cantonamentul din Antalya, însă el ar putea să vadă din tribună câteva meciuri din campionat, pentru că Școala de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și cere sancționarea lui și a clubului FCSB.

Lucian Burchel a contestat în declarațiile publice dreptul lui Pintilii de a conduce o echipă de fotbal, acum a trecut și la inițiative concrete. Directorul Școlii de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină și solicită ca Mihai să fie pedepsit. 

Burchel argumentează cu o decizie pe care roș-albaștrii nu au ascuns-o, aceea de a-l lăsa acasă pe Leo Strizu, singurul om din staff cu licență Pro.

Primul „11” e fixat » Cu ei vrea FCSB să defileze pentru primul titlu după 8 ani
FCSB
Primul „11” e fixat » Cu ei vrea FCSB să defileze pentru primul titlu după 8 ani

Regulamentul îi interzice pe „necalificați”

Strizu a fost angajat doar pentru că regulamentul obligă cluburile să aibă tehnicieni cu licența maximă. Dar regulamentul cere și ca antrenamentele să fie conduse de către o persoană calificată pentru antrenorat. 

Pintilii nu are licență nici măcar pentru un secund, A, nu are nici carnet de antrenor. El a început cursurile și va căpăta carnetul cam într-un an.

Școala de Antrenori cere ca și clubul FCSB să fie sancționat pentru că a plecat într-un cantonament de pregătire fără să aibă vreo persoană calificată în staff. Secunzii lui Pintilii, Ovidiu Petre și Lucian Filip, nu nici ei carnete, licențe. 

Carnet de antrenor are doar analistul video, care nu e implicat în antrenamente. Și mai are licența A, de secund, Ionuț Luțu, șoferul lui Gigi Becali. Nici el nu a mers în Antalya, a rămas să-i conducă patronului mașina.

I-a pârât și cu conferințele de presă

În sesizarea trimisă comisiei, Școala de Antrenori a atașat și imagini din conferințe de presă de la FCSB, și contractele de activitate sportivă pe care clubul le-a încheiat cu Pintilii și cu Strizu. Leo e angajat legal cu CAS, pentru Pintilii ar fi trebuit să fie întocmit un contract individual de muncă, din moment ce el nu e angajat ca tehnician, ci e delegat.

Burchel a sesizat comisia după ce îl apelase pe Gigi Becali și insistase ca acesta să-l trimită pe Strizu în Turcia pentru a respecta regulamentul. 

Becali a refuzat categoric, a insistat că el nu acceptă indicații din partea Federației și că are dreptul de a-l alege pe oricare antrenor îl vrea el, inclusiv pe Pintilii, sub comanda căruia echipa a funcționat cel mai bine.

4 etapea fost suspendat fiecare dintre Croitoru, Poenaru și Prepeliță, pe care tot Școala de Antrenori i-a pârât Comisiei de Disciplină. FCSB riscă să-l aibă pe Pintilii doar în tribună în primele partide oficiale din anul acesta

VIDEO Totul despre Hermannstadt - FCSB

Citește și: 

Cordea încă speră să ajungă în Bundesliga » „Transferul nu a căzut. Salariul e mult mai mare decât la FCSB”

Jucătorul pe care Becali cere 3 milioane de euro a vrut să se lase de fotbal: „Am vrut să renunț, dar părinții m-au întors din drum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  18 Ianuarie 2023, 22:16
Postat de istet10 pe 18 Ianuarie 2023, 19:00

Acelasi prostalau.

misstress10 cu mistret10 ??? ai dreptate.... acelasi !!!

istet10
istet10  •  18 Ianuarie 2023, 19:00
Postat de sadiku_is_back pe 18 Ianuarie 2023, 18:10

Scuze !! am scris gresit !! am vrut sa scriu misstress10 !!! Agrare ...o cauti cu mine o gasesti ..

Acelasi prostalau.

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  18 Ianuarie 2023, 18:13

cum bah sa te cheme (m)istret10

Vezi toate comentariile (39)
Comentează