FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Culisele duelului pentru putere » MM Stoica a scăpat de Vintilă, dar a pierdut lupta cu familia Reghecampf

Mihai Stoica a pierdut duelul pentru influență în fața familiei Reghecampf
Mihai Stoica a pierdut duelul pentru influență în fața familiei Reghecampf

Articol de , , , - Publicat marti, 07 iulie 2020 22:21 / Actualizat marti, 07 iulie 2020 23:36

Gigi Becali s-a săturat de Vintilă, pe care Mihai Stoica nu-l mai suportă deloc la FCSB. MM îl dorea pe Pintilii, însă acesta n-are licență de niciun fel, iar patronul a decis să meargă pe mâna lui Reghecampf, care își trimite la FCSB colaboratorii: secundul Petrea și preparatorul Neubert.

Rezultatele catastrofale ale FCSB-ului din 2020 l-au determinat pe Gigi Becali să renunțe la "contractul pe viață", pe care îl anunța în privința lui Bogdan Vintilă. Ieșirea din lupta pentru titlu, dar mai ales modul jalnic în care arată echipa l-au convins să ia decizia de a schimba antrenorul principal.

Cum s-a hotărât antrenorul de la FCSB

Hotărârea a fost influențată din plin și de faptul că Mihai Stoica a insistat în ultima perioadă ca Vintilă să fie îndepărtat. MM i-a transmis patronului că fostul portar nu mai are niciun fel de autoritate și că fotbaliștii nu-l mai respectă deloc. MM chiar ar fi susținut în fața lui Gigi că schimbarea lui Vintilă ar trebui produsă imediat, altfel FCSB riscă să rateze și prezența în cupele europene.

MM l-a vrut pe Pintilii, Gigi pe Reghe

Stoica a venit și cu o variantă, aceea ca Pintilii să fie numit "principal", doar că există în acest caz un foarte impediment. Fostul mijlocaș nu are niciun fel de licență de antrenor și nu ar putea să ofere deloc indicații în timpul jocurilor. În ultimele zile însă, Becali a avut un oaspete surpriză la Palat. Pe Laurențiu Reghecampf, cel care de când s-a întors în țară, campionatul în Emirate fiind suspendat, a declarat în mai multe rânduri că ar fi interesat și chiar dispus să revină la FCSB, mai devreme sau mai târziu.

Totuși, Reghecampf nu ia în calcul să preia FCSB în această vară. Mai are un an de contract cu Al Wasl, o echipă de mijlocul clasamentului în Emirate, iar o reziliere unilaterală l-ar pune în postura de a achita daune.

Laur a pus antrenorul

Totuși, Laurențiu i-a oferit lui Gigi o variantă intermediară. Să-l pună antrenor pe Toni Petrea, secundul său. În plus, Reghe a fost dispus să-l lase să meargă la FCSB chiar și pe preparatorul său, Thomas Neubert. Practic, prin această mutare, Laur și-ar asigura oricând revenirea la roș-albaștri, în orice moment când va părăsi gruparea din Golf.

Petrea și Neubert ar urma să preia FCSB chiar după meciul cu Dinamo, de miercuri, și să pregătească echipa în ultimele 4 runde, dar și în finala Cupei României. Împreună cu ei va fi și Pintilii, însă cum nu va avea dreptul de a oferi indicații, rolul de A1 îi va reveni lui Petrea. 

Panduru lasă studioul și merge în Emirate

Aseară Reghecampf l-a luat în staff-ul său pe Basarab Panduru! După 9 ani în care era expert la Telekom Sport, fostul mijlocaș a acceptat să se întoarcă în fotbal. Reghe îl mai are secund pe Cristi Țermure, iar preparator va fi Bogdan Merișanu, cel care era "locotenentul" lui Neubert. Antrenor cu portarii va fi în continuare Florin Tene, iar medic Radu Paligora, cu acesta din urmă colaborând între 2012 și 2014 la FCSB.

Petrea are Licența Pro

Spre deosebire de Pintilii, Toni Petrea deține Licența Pro, deci nu s-ar afla în imposibilitatea de a conduce echipa și de a da indicații în timpul jocurilor. Petrea și-a luat Licența în 2014, atunci când a fost trimis la un curs UEFA chiar de Reghecampf, cei doi fiind în acel moment la FCSB. "Eu vreau ca şi colaboratorul meu să deţină licenţa Pro, trebuie să fim foarte bine pregătiţi" era argumentul de la acea vreme al lui Reghe. La acel curs, au mai participat Flavius Stoican și Claudiu Niculescu, iar șeful delegației din partea tehnicienilor români a fost Anghel Iordănescu. 

Petrea, 10 ani secund 

Toni Petrea, fost mijlocaș mediocru la câteva formații de "B", a debutat în meseria de antrenor în urmă cu un deceniu, când s-a alăturat ca secund al lui Reghecampf la Snagov. De atunci, Petrea a fost mereu asistentul lui Reghe indiferent la ce club a activat acesta. Cei doi au făcut echipă și în primul mandat al lui Reghe la FCSB, între 2012 și 2014, perioadă în care clubul lui Becali a câștigat două titluri, a mers în grupele Champions League și a jucat optimi de finală în Europa League. 

Duelul influenței câștigat de familia Reghecampf

În momentul în care Gigi a decis să renunțe la Vintilă, Mihai Stoica a dorit să-și impună punctul de vedere și, pentru a-și recâștiga influența asupra vestiarului, l-a dorit pe Pintilii "principal". I-a lăsat senzația patronului că jucătorii l-ar dori pe Pintilii antrenor, însă MM a pierdut această luptă în fața familiei Reghecampf, care l-a convins pe Becali să meargă pe mâna oamenilor săi. 

FCSB. Culisele duelului pentru putere » MM Stoica a scăpat de Vintilă, dar a pierdut lupta cu familia Reghecampf

Deși în spațiul public Laurențiu a lăsat senzația, prin declarațiile pe care le-a făcut, că e încă prieten cu MM, de fapt, între cei doi a avut loc o nouă dispută pentru a deține puterea la clubul patronat de Becali. Precedenta dispută a avut loc acum un an și jumătate, când Anamaria Prodan l-a propus pe Dan Alexa, pe care Stoica îl privea ca pe un adevărat dușman. Becali l-a preferat pe Teja, decizie care i-a provocat lui Stoica o izbucnire de fericire și, conform lui Gigi, a început să plângă

MM nu-l mai suportă nici pe Tudor

Vintilă nu e singurul dintre cei care se află acum în club și pe care Mihai Stoica nu-l mai dorește sub nicio formă. Alexandru Tudor, fostul arbitru, e văzut de manager ca un factor negativ în viața FCSB-ului și unul dintre cei care îl influențează din ce în ce mai des pe Becali. MM îl ignoră total pe Tudor, atunci când cei doi se află în același timp fie în baza de la Berceni, fie la ședințele de pregătire. Gigi însă nu e dispus să renunțe la fostul "central", despre care în dese rânduri a spus că "e mai important decât orice antrenor fiindcă o rugăciune făcută de el face cât tactica unui meci".

Secund sau la Academie

Bogdan Vintilă își va încheia mandatul de antrenor principal la FCSB la distanță de aproape 11 luni de când a fost instalat, la finalul lunii august 2019. Becali îi va oferi însă posibilitatea să continue în club, fie ca secund, fie în cadrul Academiei de la Berceni. La fel a procedat Gigi și cu cel pe care l-a înlocuit Vintilă. Vergil Andronache a refuzat însă atunci oferta și a decis să plece de la FCSB.

VIDEO. EXCLUSIV Mesajul clar al lui Laurențiu Reghecampf: „Dacă un antrenor crede că este jignitor ce face Gigi, n-o să poată să lucreze niciodată cu el!”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Anamaria Prodan a dezvăluit cu ce club din Premier League negociază Dennis Man: „Steaua își permite să vândă pe 15 milioane!” + cine negociază cu Becali pentru postul de antrenor

FCSB se schimbă din temelii » După mazilirea lui Vintilă, Gigi Becali anunță plecarea lui Dennis Man: „Uite așa iau eu 15 milioane”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
kikostel
kikostel  •  08 Iulie 2020, 10:55

Oricât de otrăvitoare ar fi această familie Reghecampf-Prodan pentru fotbalul românesc, tot cu ei țin în conflictul cu Mimi Scoica.

892909994110655
Radulescu Horatiu  •  08 Iulie 2020, 10:28

Cea mai mare problemă la Steaua este acest individ numit Stoica Mihai.

sexilianul
sexilianul  •  08 Iulie 2020, 09:59

toxica lume...........

Vezi toate comentariile (47)
Comentează