FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB, invitată la Superliga Estului! Când și unde se joacă turneul + Ce campioane va întâlni

În vara lui 2014, FCSB și Ludogoreț au disputat în meci direct barajul pentru grupele Champions League; s-au impus bulgarii la penalty-urile de departajare
În vara lui 2014, FCSB și Ludogoreț au disputat în meci direct barajul pentru grupele Champions League; s-au impus bulgarii la penalty-urile de departajare

Articol de , , - Publicat miercuri, 18 mai 2022 17:49 / Actualizat miercuri, 18 mai 2022 18:34

Patru mari echipe din această zonă a Europei, printre care se află și FCSB, lucrează la un proiect în care să dispute turnee amicale în pauzele competiționale. În această vară, planul n-a putut fi pus în aplicare din cauza faptului că primul tur preliminar din Champions League debutează foarte devreme.

FCSB nu mai câștigă titlul în România de 7 ani, însă rămâne o echipă atractivă pe piața europeană. Trei campioane din Europa de Est au invitat-o și pe FCSB, chiar dacă nu are același statut în Liga 1, să li se alăture într-un proiect care ar putea deveni o tradiție în perioadele de pauză a campionatelor: disputarea unui patrulater, după modelul celor la care Steaua participa, într-o companie extrem de selectă, în finalul anilor '80, atunci când era o forță în Cupa Campionilor Europeni. 

Cele 3 echipe sunt Ludogoreț, Ferencvaros și Steaua Roșie Belgrad. Primele două au cucerit deja titlul în Bulgaria și Ungaria, în vreme ce Steaua sârbească aproape că l-a antamat, mai are de disputat o singură etapă și mai are nevoie de un punct.

Planul fusese gândit să fie pus în aplicare chiar din această vară, iar gazda urma să fie Ludogoreț, cu stadionul ei din Razgrad, terminat de construit în urmă cu doar câțiva ani. Planul a fost imposibil de pus în practică din cauza diferențelor mari în ceea ce privește debutul în competițiile viitoare

Ludogoreț și Ferencvaros intră în UCL în chiar turul 1, prima manșă fiind programată pe 5/6 iulie, în vreme ce Steaua Roșie va avea prima „dublă” în Ligă abia în turul 3, la o diferență de o lună. Chiar și FCSB intră târziu în joc: pe 16 iulie în Liga 1 și pe 21 iulie în Conference League.

Ideea acestui turneu nu a fost abandonată definitiv și va fi luată în calcul pentru pauza de iarnă sau pentru vara lui 2023. În precedenta ediție a cupelor europene, Ferencvaros, Steaua Roșie și Ludogoreț au fost toate prezente în grupele Europa League, doar campioana Serbiei reușind să se califice în primăvară, unde a fost eliminată de Rangers, 2-4 scor general. În schimb, FCSB a fost scoasă din turul 1 în Conference League de Șahtior Karagandy (Kazahstan).

Pe cine vrea Mihai Stoica antrenor la FCSB: „Mi-l doresc. L-am atins la coarda sensibilă”
FCSB
Pe cine vrea Mihai Stoica antrenor la FCSB: „Mi-l doresc. L-am atins la coarda sensibilă”

La un turneul amical, Real s-a decis să-l ia pe Hagi

În a doua jumătate a anilor '80, într-o perioadă în care domina fotbalul european, Steaua participa în fiecare vară la turnee extrem de tari. Prima astfel de apariție a fost în 1986, la 2-3 luni după ce cucerise Cupa Campionilor, la un patrulater la care au mai luat parte Real Madrid, Anderlecht și Dinamo Kiev. În semifinale, Real - Steaua 4-0, după care, în finala mică, roș-albaștrii au trecut la penalty-uri de Anderlecht. 

51,1 milioane de euroe valoarea lotului Stelei Roșii, cel mai bine cotată pe transfermarkt dintre cele 4, urmată de Ferencvaros (45), FCSB (32,4) și Ludogoreț (31,8)

În 1988, la turneul Joan Gamper, au participat Real, Steaua, PSV și Penarol Montevideo. În semifinale, Steaua câștigase în fața lui PSV, care tocmai obținuse Cupa Campionilor, iar în finala cu Real pierde, scor 1-3. Apoi, în 1989, Steaua ajunge iarăși în Spania, invitată de La Coruna, la turneul Teresa Herrera, la care au mai venit echipa gazdă, Real Madrid și Bayern Munchen. În primul joc, Steaua a trecut de Real, 2-1, cu o prestație strălucitoare a lui Hagi. 

A fost momentul în care Madridul s-a decis să-l cumpere, însă avea să o poată face abia peste un an, după Revoluție. În finala acelui turneu, Steaua a pierdut cu Bayern.

Când începe noul sezon din Liga 1 » FRF a stabilit programul sezonului viitor + Când are loc Supercupa
PROGRAM
Când începe noul sezon din Liga 1 » FRF a stabilit programul sezonului viitor + Când are loc Supercupa

FCSB, amical la Chișinău, în iulie

FCSB a luat decizia de a merge în Republica Moldova, pentru a susține un meci de verificare, care să facă parte din pregătirile dinaintea viitorului sezon. Adversarul pe care vicecampioana României l-a ales pentru acest amical e Zimbru Chișinău, iar data la care va avea loc confruntarea, în capitala Republicii Moldova, va fi 2 sau 3 iulie

80 de titluri de campioanăau împreună cele 4 formații: Ferencvaros (33), Steaua Roșie (31), Ludogoreț (11), FCSB (5)

Antrenor la Zimbru e Michele Bon, cel care a lucrat la mai multe echipe din Liga 1, ca preparator fizic, inclusiv la FCSB. În urmă cu mai bine de 10 ani, în primăvara lui 2011, FCSB a disputat un joc de verificare la Chișinău, cu Dacia.

De ce pregătirea de vară va fi în Berceni

Florin Tănase și compania nu vor pleca în această pauză competițională în niciun cantonament în străinătate. Pregătirea va fi realizată exclusiv la baza din Berceni, iar Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor, a explicat de FCSB apelează la această strategie, când mai toate cluburile din Liga 1 aleg să se deplaseze în Austria, Slovenia sau Olanda. 

„Am fost în Austria și temperaturile erau exact ca în România. Am fost în Olanda și, da, poate că vremea era mai OK, dar nu aveam la dispoziție adversari de calibru și nu vreau să jucăm cu echipe de Liga a 3-a. În plus, dacă am avea terenuri mai bune decât în baza noastră din Berceni, atunci poate că am lua în calcul, dar nu cred că am putea găsi așa ceva”, a spus MM la Orange Sport.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Când începe noul sezon din Liga 1 » FRF a stabilit programul sezonului viitor

Răzvan Burleanu, după Comitetul Executiv de azi: „A fost aprobat noul format al Cupei României”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (51)
116208974388359
Gabi Zahiu  •  19 Mai 2022, 10:44
Postat de flosud97 pe 19 Mai 2022, 09:29

Haideti bre sunteti seriosi, àm crezut ça sunt echipe de top, voi m'a luati cu Bulgari cu sarbi

Doua castigatoare de CCE din 4 (Steaua si Steaua Rosie Belgrad), inseamna jumatate, deci turneu puternic!

116208974388359
Gabi Zahiu  •  19 Mai 2022, 10:42

Proiectul Sperliga Estului a fost blocat de interventia decisa, hotarata, a juristului erou (sovietic), care a trimis 10 camioane de documentatie la ONU, OSCE, OCDE, G7, G20, prin care arata ca gloriosul club sportiv al armatei, CSA, infiintat la ordinul armatei rosii in 1947, ca ultima reduta a sportului militarizat bolsevic din UE, revendica dreptul de a juca in Superliga Estului. Demersul juristului erou (sovietic) este sprijinit de fanii UM02301 (cateva sute), de CNA si de presa aservita CSA, urmând ca la nivelul organismelor sesizate sa se adopte o decize in perioada urmatoare. Exista o problema majora in citirea documentelor trimise de UM02301 pt ca majoritatea sunt scrise in limba rusa, cu caractere chirilice, de catre comisarii sovietici care au activat in Cazarma Sportiva Anacronica-CSA de la infiintare pana in prezent!

flosud97
flosud97  •  19 Mai 2022, 09:29

Haideti bre sunteti seriosi, àm crezut ça sunt echipe de top, voi m'a luati cu Bulgari cu sarbi

Vezi toate comentariile (51)
Comentează