FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Mitriță n-a fost singurul » 3 jucători de top renegați de MM Stoica: Modric, Wesley și Sânmărtean

Articol de , - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 14:15

După prestația excelentă a lui Alex Mitriță la echipa națională, în dubla cu Feroe și Norvegia, Gigi Becali l-a acuzat pe Mihai Stoica, fostul director sportiv de la FCSB, că s-a opus aducerii mijlocașului ofensiv care acum e New York City FC.

Mitriță nu e singurul fotbalist de top pe care MM Stoica l-a desconsiderat și nu i-a văzut calitățile. Ce alți fotbaliști n-a "văzut" MM.

1. Wesley Lopez 

Pe vremea când brazilianul evolua la Vaslui s-a opus aducerii lui la FCSB. Principalul argument pe care MM îl avea era viața extrasportivă a lui Wesley și mai ales desele escapade nocturne în care acesta consuma alcool.

Între 2009 și 2012, Wesley a marcat 61 de goluri în tricoul Vasluiului, în 113 meciuri, și a câștigat de două ori, 2011 și 2012, titlul de fotbalistul străin al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor. Vaslui l-a vândut la Al Hilal pentru 3 milioane de euro. 

2. Lucian Sânmărtean

E un alt superjucător pe care MM nu l-a dorit la FCSB. Stoica s-a opus aducerii lui, mai ales că Sânmărtean a fost unul dintre favoriții lui Gigi Becali. Acesta din urmă a decis să treacă peste sfaturile managerului în ianuarie 2014, iar Sânmărtean a încântat în tricoul roș-albastru.

A avut o prestație excelentă, s-a reîntors și în echipa națională după o pauză de 3 ani, iar la finalul anului a câștigat titlul de fotbalistul român al anului în Ancheta GSP. În ciuda faptului că avea aproape 35 de ani, Sânmărtean a fost cumpărat de Al Ittihad pentru 400.000 de euro. 

3. Luka Modric 

Chiar Mihai Stoica a fost cel care a recunoscut acum mulți ani că s-a păcălit în privința unuia dintre starurile actuale ale fotbalului mondial, Modric. MM l-a văzut când Modrici era la juniori, iar concluzia fostului manager al FCSB a fost: „Niciodată nu va ajunge fotbalist mare!”.  

Ce a urmat pentru mijlocașul croat? Transfer de la Dinamo Zagreb la Tottenham, în 2008, pentru 21 de milioane de euro, urmat de trecerea la Real Madrid, în 2012, în schimbul a 35 de milioane. Pe "Bernabeu", Modrici a atins recorduri greu de egalat: 15 trofee, dintre care 4 Ligi ale Campionilor. Anul trecut a jucat finala Mondialului cu Croația, pentru care are bifate 126 de selecții. În plus, a câștigat Balonul de Aur pe anul 2018.  

Ce jucători a "văzut" MM 

Totuși, de-a lungul anilor, MM a remarcat jucători pe care i-a adus la FCSB și care au avut o prestație bună.

1. Bănel Nicoliță 

L-a propus pentru un transfer la FCSB în ianuarie 2005, când Nicoliță era un necunoscut la Timișoara. Până în vara lui 2004 jucase în Divizia B, la Dacia Unirea Brăila, iar în tricoul roș-albastru a avut prestații deosebite. 

A jucat aproape 7 ani, a avut un aport mare la calificarea echipei în semifinalele Cupei UEFA, 2005-2006, după care a bifat 3 prezențe consecutive în grupele Champions League. 30 din cele 37 de selecții le are din postura de fotbalist al FCSB-ului și a participat cu România la Euro 2008, unde a jucat în toate cele 3 meciuri, cu Franța, Italia și Olanda.  

2. Claudiu Keșeru 

Avea 27 de ani și evolua în prima ligă din Franța, la Bastia, unde însă nu era titular. Avea o singură selecție în echipa națională, bifată într-un amical cu Andorra. MM a fost cel care a insistat la Becali să-l ia pe Keșeru, care a venit din postura de fotbalist liber de contract. A urmat un an 2014 fabulos, cu 26 de goluri marcate de Keșeru pentru FCSB, care l-a vândut în Qatar pentru 2,4 milioane de euro.  

3. Cyril Thereau 

În urmă cu 13 ani, MM, alături de Olăroiu, a avut marele merit de a-l aduce la echipă pe Cyril Thereau, unul dintre cei mai de valoare atacanți care au evoluat vreodată în Liga 1. Transferul său n-a fost unul foarte scump, 700.000 de euro, dar a confirmat imediat: a marcat 10 goluri în primul sezon și FCSB a făcut un profit mare, l-a vândut la Anderlecht pentru 3 milioane de euro. 

Cariera ulterioară a lui Thereau a fost foarte bună. A jucat aproape 8 ani în Serie A, la Chievo, Udinese, Fiorentina și Cagliari, echipe pentru care a marcat 66 de goluri în 270 de partide.

Vezi și: 

MM l-a sfătuit pe Becali să nu-l ia pe Mitriță, dar a ordonat plata a 2 milioane de euro pentru un fotbalist mai slab

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  19 Octombrie 2019, 16:55

Sa nu uitam sa promovam pe prima pagina macar un puscarias pe zi.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  19 Octombrie 2019, 16:54

Daca jucatorul x a ajuns mare vedeta la echipa y nu inseamna ca dadea acelasi randament sau unul apropiat la orice echipa. Depinde cat esti dispus sa astepti sa se acomodeze, ce concurenta are in momentul cand vine, sistemul de joc , colegii si alte lucruri. E mania asta a voastra ca si in cazul loviturilor de 11m . Daca e contact e 11m , daca nu e contact nu e 11m, daca nu a acordat e viciere de rezultat si arbitrul trebuie in mod obligatoriu sa renunte la toate cele lumesti si sa se apuce de cele ceresti tot restul vietii si in mod obligatoriu intr-o manastire izolata. Doar voi, angajatii gsp detineti adevarul absolut si aveti dreptul sa gresiti fara a raspunde in fata cuiva.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  19 Octombrie 2019, 16:42

Ba, va dati seama ce ziaristi avem aici. Cam ca priceputii in fotbal de la noi. Deci, jucatori vazuti de MehMhe, care au avut prestatii...bune: Banel Nicolita (fotbalist prastie, ca multi din Liga a 3-a in Coreea de Est sau Vest), Keseru(care se plictisise de jucat in Franta pana ajunsese rezerva cica la Bastia), un jucator modest de nivelul mediocru al Ligii 1 si al nationalei penale Romania si, Thereau, jucator adus de Olaroiu, urmarit si de MehMhe, ca sa nu zica si el ca nu munceste. DECI, nimic! Ba, nimic! Nu Maradona, nu Pele, nu Baratki, nu Messi, Ronaldo sau C.Ronaldo(pentru nepriceputi, "e" doua persoane diferite). Deci, nea Claudiu Balega, un anonim de la coada vacii, care nu a vazut un meci de fotbal pe tarlaua comunei "Fantomele", gasea fotbalisti mai buni ca expertii astia de la noi. Jenant!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează