FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // MM Stoica s-a întors anesteziat! E forțat să facă echipă cu un tehnician pe care l-a ironizat + ce atribuții i-a trasat Gigi Becali

Articol de , - Publicat sambata, 23 noiembrie 2019 09:00

FCSB - ASTRA. Din nevoia de a avea un salariu, Mihai Stoica a fost readus la FCSB, dar Becali l-a lăsat fără aproape toate atribuțiile pe care le are un director sportiv obișnuit. 

E obligat și să colaboreze cu Vintilă, un antrenor de care a râs când era în afara clubului.

  • Mihai Stoica, 54 de ani, revenise la FCSB în 2016, după ce petrecuse în pușcărie 713 zile, ca urmare a unei condamnări din "Dosarul Transferurilor"

Becali l-a readus pe Mihai Stoica la FCSB la numai trei luni de la plecarea managerului, însă reinstalarea nu se mai referă decât în teorie la postul de director sportiv.

MM rămâne, de fapt, un fel de consilier al patronului, la care Gigi apelează atunci când caută informații despre echipă sau date suplimentare despre fotbaliști ai altor cluburi, de care este interesat.

"Habar n-aveam că Vintilă era antrenor!"

MM nu doar că n-are dreptul de a alege un antrenor, așa cum procedează de obicei un director sportiv, el e forțat să facă echipă cu un tehnician pe care l-a ironizat în urmă cu o lună, când Stoica nu făcea parte din club: "Nici nu știam că Vintilă antrenează, nu știam absolut nimic despre el. Dacă un jucător trebuie să demonstreze ceva ca să ajungă la FCSB, la fel trebuie să se întâmple și cu un antrenor, ar trebui să existe același criteriu".

Vintilă antrena o grupă de copii în momentul în care a prins banca FCSB, ca înlocuitor al lui Vergil Andronache.

"MM? E la fel ca Narcis"

Fiindcă n-a avut nicio ofertă, nicio altă soluție în cele trei luni în care n-a lucrat la FCSB, MM s-a întors și acceptă să lucreze cu Vintilă, pe care acum îl laudă.

"Un mare merit în progresul echipei îl are Bogdan Vintilă. E de apreciat că el nu și-a ales secunzi care doar aranjează copetele, el are asistenți care sunt, de fapt, antrenori principali, așa cum și Cosmin Olăroiu îl are pe Cătălin Necula. Bogdan îi are pe Ovidiu Petre, pe Marcel Abăluță", a spus Stoica la Pro X imediat după ce a revenit în club și a realizat că trebuie să colaboreze cu "antrenorul-fantomă".

Vintilă a contraatacat cu o glumă când a fost întrebat despre întoarcerea managerului: "Revenirea lui MM nu schimbă lucrurile cu nimic, e la fel ca atunci când era Narcis Răducan director sportiv. Pentru el a fost un fel de concediu, practic, din moment ce a plecat pentru puțin timp. Mă înțeleg cu el la fel cum mă înțelegeam și cu Narcis".

Echipa era în criză când a demisionat Mihai Stoica, ocupa un loc în play-out. După angajarea lui Vintilă, FCSB a pornit o serie cu rezultate foarte bune și a reintrat în lupta pentru câștigarea campionatului.

"Am păstrat legătura cu Gigi Becali și trebuie să muncesc, nu am "carburant" suficient ca să stau fără serviciu. Iarna asta o trec, dar după..."
Mihai Stoica, în urmă cu o lună

Face echipă cu Tudor, când nu sunt pelerinaje

Mihai Stoica e partenerul lui Alexandru Tudor în staff-ul FCSB. Relația lor nu e bună, MM a încercat să mai împuțineze ritualurile religioase din cadrul echipei, acesta a fost un motiv pentru care a plecat din club, fiindcă Becali are încredere totală în Tudor, a tot repetat că îl consideră pe fostul arbitru delegatul lui pe lângă echipă, numărul unu din conducerea executivă. MM se va putea desfășura în voie doar în perioadele în care Sandu se va afla în pelerinaje. El a lipsit și recent, a fost într-o călătorie la Muntele Athos.

"E bun să întrețină atmosfera"

Dovada că Stoica nu mai e un director sportiv, de fapt, a oferit-o Becali când a anunțat că-l primește înapoi: "El nu mai are voie să-i certe pe jucători, a făcut o greșeală în trecut, când l-a certat pe Alibec. Fotbaliștilor le poate reproșa ceva doar antrenorul, nu MM!". În timpul unui meci din campionat, MM a încercat să-i dea indicații tactice lui Alibec, moment în care atacantul s-a enervat și l-a înjurat. Episodul s-a dovedit decisiv pentru cariera de la FCSB a lui Denis, pentru că el și Stoica nu au mai făcut pace de atunci, motiv pentru care vârful a trebuit să plece înapoi la Astra. Alibec îl suspectează pe Stoica și pentru înlăturarea lui Răducan de la FCSB: "Probabil că lui Narcis i-a făcut MM "jocul" și se va întoarce el pe post. Nu pricep de ce trebuie să plece un conducător atunci când echipa merge bine, dar în România se poate întâmpla orice".

MATCH PREVIEW FCSB - ASTRA

VEZI ȘI: 

FCSB - ASTRA // FCSB versus fantoma! Echipa roș-albastră se luptă cu 6 foști jucători

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
liviuemil
liviuemil  •  23 Noiembrie 2019, 17:57

Ce inseamna " copetele"??? Da , am aflat, dar nu era mai usor sa spui "jaloane"???

100002473541087
Danut Ognean  •  23 Noiembrie 2019, 17:38

fortza astra

enigmaticul
enigmaticul  •  23 Noiembrie 2019, 17:31

Atenție, a revenit *** !!! Pușcăriașule, îmi pare rău, funcția de director nu mai e vacantă(oricum nu te pricepi la așa ceva), în schimb Becalu mai are un post de portar....la palat, ce zici?? Asta dacă nu vrei să mori de foame.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează