FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, monstrul care devorează tineri » Ridicați în slăvi, apoi desființați

Mihai Costea
foto: GSP
Mihai Costea foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 25 iulie 2018 00:01

Becali aruncă bani și complimente pe copii pe care apoi îi masacrează, supărat că jucătorii nu ating potențialul pe care și-l imaginase patronul. Victimele la zi: Coman, Nedelcu, Tănase și Bălașa, fotbaliști de 7 milioane de euro.

FCSB caută echipă pentru Florinel Coman. "Vreau doar să recuperez banii pe care i-am dat pe el!", cere Becali pentru atacantul pe care și el, și Hagi îl comparau cu Mbappe! Nedelcu e și el catalogat ca un eșec. Și mai e Florin Tănase, "care se va ruga de mine să mai joace!". Plus Bălașa, dezamăgitor și el în ochii patronului.
Becali stabilește o tradiție cu cele mai recente victime, pentru că așa a procedat în ultimul deceniu, a cumpărat scump jucători tineri considerați viitoare vedete și a renunțat la ei în funcție de toane, de impresii din câteva meciuri și de bârfe despre viața privată a fotbaliștilor. Achizițiile de la Viitorul fumează, deci în opinia lui Gigi n-au cum să mai ajungă fotbaliști mari.

El le-a găsit defecte celor mai mulți dintre tinerii pe care a mizat sume mari: Costea era cu Daniela Crudu, Gabi Matei era cu Mădălina Pamfile. Nici relația Răduț-Gina Pistol nu i-a convenit patronului. Din talente mari, i-a etichetat ca "rebuturi" pe fotbaliștii pe care-i cumpărase și-i lăudase exagerat. "Malaxorul" FCSB înghite și acum nume importante, printre care doi internaționali U21 cumpărați de la Viitorul cu aproape 5 milioane de euro. Bugetul lui Hagi pe un sezon întreg! 

"O să merg la echipă cu două pachete de țigări, pentru Coman și pentru Benzar. După cum joacă, eu nu cred că s-au lăsat. Când mă uit pe teren, văd tutunul în sângele lor!"
Gigi Becali, patron FCSB

Pe cine pedepsește Becali acum:

  • Florinel Coman, 20 de ani
    - 2,6 milioane de euro, de la Viitorul
  • Dragoș Nedelcu, 21 de ani
    - 2,1 milioane de euro, de la Viitorul
  • Florin Tănase, 23 de ani
    - 1,5 milioane de euro, de la Viitorul
  • Mihai Bălașa, 23 de ani
    - 500.000 de euro, de la Roma

    Andrei Vlad, 19 ani
    - 400.000 de euro, de la Craiova

Pe cine a mai sacrificat recent:

  • Gabi Iancu
    - 1.000.000 de euro, de la Viitorul
    - La 24 de ani, s-a îndepărtat deja de anii în care juca la FCSB, acum e la ŁKS Nieciecza, din Polonia. Gigi l-a sacrificat din cauza vieții agitate din afara terenului, după ce pariase că-l va vinde pe o sumă-record pe atacantul pe care Hagi îl etichetase "noul Raul"
  • Mihai Răduț
    - 800.000 de euro, de la Pandurii
    - Are 28 de ani și e în Polonia, la Lech Poznan. Pițurcă îl convinsese pe Gigi să-l aducă de la Târgu Jiu, apoi mijlocașul a pierdut încrederea conducerii odată cu demisia antrenorului. Patronul apucase să-l alinte "viitorul Xavi" înainte să-l dea afară
  • Mihai Costea
    - 1,4 milioane de euro, de la Craiova
    - "Cel mai talentat fotbalist pe care l-am întâlnit în cariera mea", cum îl descria Mihai Stoica, e șomer la 30 de ani. "Nilă" a a încetat să mai fie un favorit al patronului din cauza scandalurilor din viața privată
  • Gabi Matei
    - 600.000 de euro, de la Pandurii
    - Alt pariu al lui Mihai Stoica. "Dacă Matei nu va juca în echipa națională, înseamnă că tot ce am realizat în fotbal a fost rodul hazardului!", a pariat MM. Matei n-a devenit internațional, a ajuns faimos doar datorită relației cu Mădălina Pamfile

Au rezistat cei mai discreți

Becali a mai și dus la capăt planurile mari pe care și le făcuse cu unii jucători tineri: Stanciu, Chiricheș, Chipciu, Gardoș s-au impus la FCSB și au ajuns să fie vânduți în străinătate pe multe milioane de euro. Ce au avut în comun: un comportament decent în afara terenului, cu apariții mai rare în presa de scandal decât ale "indezirabililor" din prezent. Grupul celor care au avut succes a și coincis cu o perioadă excelentă a echipei, cu Reghecampf antrenor, când FCSB a câștigat două titluri de campioană, a jucat în grupele Champions League și în "optimile" Europa League.

Moruțan e în pericol!

Noul "copil" pe care-l preferă Becali, deci următorul amenințat de toanele patronului, este Olimpiu Moruțan. Mijlocașul cumpărat de la Botoșani cu un milion de euro a fost printre puținii lăudați după 0-1 cu Astra, Gigi îl consideră acum decarul perfect, înlocuitorul de drept al lui Budescu. Moruțan nici măcar n-a fost titular la Giurgiu, a intrat pe parcursul partidei. Laudele nu constituie nici o garanție. Cu o săptămână în urmă, Coman era un atacant de 80 de milioane de euro, Florin Tănase era vârful perfect și căpitanul echipei. Bălașa era și el de neclintit, patronul îl sacrificase pe Găman ca să joace apărătorul crescut de Hagi. După prima etapă, toți au devenit slabi!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
lucghencea
lucghencea  •  25 Iulie 2018, 14:44

business as usual cat produce lovele rezista , cat nu , se desfinteaza .

zagna
zagna  •  25 Iulie 2018, 13:28

Singura vina a lui becali este ca nu știe la ce "grădinița" sa-i dea ! Dacă îți iei un briliant și-l dai la un strungar ca dica sa-l șlefuiască și nu-l duci la bijutier...

godot
godot  •  25 Iulie 2018, 11:20

Au mai fost și alții. Îmi vin în minte Ochiroșii, Andrei Ionescu, Florin Matei, Cosmin Matei, Bicfalvi, Cojocaru.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează