FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB nu cedează! Merge la Tribunalul de la Lausanne și continuă lupta pentru titlu: ”TAS, zi-ne repede!”

FCSB și Viitorul continuă lupta pentru titlu la comisii, deși sezonul în play-off s-a terminat în urmă cu două săptămâni
FCSB și Viitorul continuă lupta pentru titlu la comisii, deși sezonul în play-off s-a terminat în urmă cu două săptămâni

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2017 00:00

Comitetul Executiv a amânat aprobarea clasamentului din play-off peste 10 zile. FCSB confirmă că merge la Tribunalul de la Lausanne, care va trebui să judece urgent speța.

Federația a primit "cartoful fierbinte" de la Liga Profesionistă și a hotărât că-l mai păstrează până să-l analizeze. Comitetul Executiv a amânat ieri validarea clasamentului din play-off până pe după sfârșitul play-out-ului. Următoarea ședință urmează să fie pe 5 iunie.

FRF a considerat că n-ar fi regulamentară confirmarea ierarhiei din jumătatea de sus a competiției înainte de sfârșitul întregii stagiuni. Exact cum ceruse Viitorul într-o scrisoare-protest adresată LPF. Liga procedase cum voia FCSB, transmisese clasamentul spre aprobare.

De ce era interesat Becali ca ierarhia să fie stabilită acum?

Pentru că FCSB va continua demersul prin care speră să devină campioană, cu o acțiune la Tribunalul de la Lausanne.

Și avea nevoie de timp, ca să se asigure că TAS va alege campioana înainte de înscrierea echipelor în Champions League. Pentru că Federația a amânat decizia, Steaua se va putea adresa instanței din Elveția abia după 5 iunie.

"E doar o amânare, oricum, vom merge la TAS", a anunțat Argăseală la finalul ședinței Comitetului. FCSB va cere judecarea în regim de urgență a procesului.

Gigi pretinde în continuare că la egalitate de puncte se face departajare după toate cele patru rezultate directe din sezon, nu doar după scorurile din play-off, de aceea se consideră campion.

Pe 14 iulie se trage la sorți

Viitorul s-a resemnat cu ideea că se va ajunge la judecata de la Lausanne: "Pe 5 iunie vor fi trimise la UEFA numele echipelor românești participante în cupele europene. Dacă vor exista schimbări pe parcurs, ele vor putea fi comunicate până la data tragerii la sorți".

Pentru turul al treilea preliminar, în care intră formațiile din Liga 1, tragerea la sorți se va face pe 14 iulie, ceea ce înseamnă că TAS va avea cam o lună să judece litigiul românilor.

Și FCSB, și Viitorul se duc în Champions League, doar că diferă culoarele de participare. Campioana intră pe un traseul al campioanelor, alături de cluburi din alte ligi care nu au reprezentante direct în grupe, deci din campionatele mai slabe ale Europei.

FCSB, clasată acum a doua, ar pătrunde pe un traseu extrem de dificil. Doar Viktoria Plzen pare accesibilă în turul al treilea. Celelalte adversare posibile, Ajax, FC Bruges, Dinamo Kiev și ȚSKA Moscova, ar fi favorite în fața roș-albaștrilor.

Câștigătoarea din turul al treilea preliminar al UCL merge în play-off și are deja asigurată calificarea în grupele Europa League, în caz că ratează grupele Champions.

Hagi e dezgustat

Viitorul a publicat un comunicat, drept răspuns la o afirmație a lui Becali, care susținuse că un avocat i-a garantat victoria la TAS, "pentru că în regulament nu există nici măcar o virgulă împotriva noastră". Cele mai importante idei din textul dobrogenilor:

  • "Dreptatea și adevărul despre care vorbește Becali nu sunt stabilite de avocatul pe care-l plătește, ci de instanțele de judecată"
  • "Echipa noastră a terminat prima fază a sezonului competițional cu patru puncte peste FCSB. În play-off a obținut o victorie și un egal în meciurile directe cu FCSB"
  • "Cluburi din România și din străinătate, FRF, LPF, ziariști ne-au felicitat pentru câștigarea campionatului. Foști jucători ai FCSB, conducători și suporteri steliști ne-au felicitat pentru titlu"
  • "Singurul care nu acceptă succesul nostru e Becali. Îi transmitem că un titlu se câștigă pe teren, prin muncă, nu cu bani!"
  • "Gheorghe Hagi nu s-a certat cu Becali, însă este dezgustat și profund dezamăgit de atitudinea acestuia și de modul în care încearcă să câștige un campionat".

Ce anticipează Burleanu:

  • "Toți membrii Comitetului Executiv care au luat cuvântul au susținut că Viitorul e campioana, deci sunt excluse surprize pe 5 iunie, la următoarea ședință, când va fi omologat clasamentul"
  • "Dacă facem o apărare comună FRF-LPF, FCSB are șanse minime la TAS. Și dacă Tribunalul va spune că Viitorul e campioana nici n-o să mai aibă rost să modificăm regulamentul. Și noi, și Liga considerăm că Viitorul a câștigat titlul"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (47)
andrei.f
andrei.f  •  27 Mai 2017, 17:22

Cum era de aşteptat FRF nu a validat clasamentul. Aşteaptă s-o facă TAS, e evident că FCSB e campioană.

genius
genius  •  27 Mai 2017, 16:09

O federatie condusa de un neica nimeni propulsat politic acolo! Un Viitorul sprijinita de toti, gen Cfr in era Boc si pdl...Dupa sezonul regular Viitorul a mers bine, dar in play off au dat rateuri mari. Oricum fotbalul la noi e pe cale de disparitie, dupa terminarea actualului contract de televizare, se va duce de râpa sandramaua, nimeni nu va mai plati sume exorbitante pentru a transmite un campionat de ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

risc_mix
risc_mix  •  27 Mai 2017, 14:33
Postat de inginerul_reloaded pe 27 Mai 2017, 11:46

eu nu cred ca judecata la TAS va fi una simpla si chiar daca se va hotara ca Viitorul este campioana,sunt sigur ca va fi doar considerand ca a fost o greseala administrativa neadaptarea ROAFului la sistemul play off play out(si se va cere modificarea acestuia).daca se judeca strict pe regulamentul actual,va fi data campioana FCSB(strict o opinie personala,nefiind jurist)

Ba,voi in frunte cu ciobanul semianalfabet credeti ca TAS-ul e *** ***?***Nu frate,acolo sunt niste judecatori cu stiinta de carte care stiu sa citeasca si sa interpreteze statute si regulamente.Aceasta speta e deosebit de usoara pt ei.Verdictul nu poate fi decat HAGI CAMPION. Punct

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează