FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB nu mai e ajutată de regula U21! Fotbaliști foarte buni nu mai sunt eligibili

FCSB nu mai e ajutată de regula U21
FCSB nu mai e ajutată de regula U21

Articol de , , - Publicat joi, 17 iunie 2021 18:30 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 20:02

De la FCSB, Coman, Moruțan, Vlad, Olaru nu mai sunt eligibili pentru regula U21. Octavian Popescu a rămas singurul jucător sub 21 de ani cu adevărat bun al lui Becali

Clubul care a beneficiat cel mai mult de regula cu jucătorii sub 21 de ani nu va mai fi ajutat și în sezonul următor. FCSB a folosit fotbaliști tineri foarte buni, într-un moment în care toate celelalte formații se chinuiau să respecte regula. Florinel Coman, Olimpiu Moruțan, Andrei Vlad, Darius Olaru au ocupat locurile U21 în formula roș-albaștrilor, jucători excelenți pe care Becali nu avea nevoie să îi înlocuiască devreme, așa cum procedau alți antrenori.

FCSB nu mai e ajutată de regula U21! Titulari: Popescu, Dumitru

Situația nu va mai fi la fel de confortabilă pentru FCSB în campionatul următor. Nici unul dintre oamenii importanți nu mai e disponibil pentru naționala de tineret. Principala soluție pentru respectarea acestei reguli o constituie acum Octavian Popescu, 18 ani, un mijlocaș ofensiv pe care Gigi îl consideră un mare talent, vandabil cu 50 de milioane de euro în viitor.

Criteriul U21 se referă, pentru stagiunea viitoare, la fotbaliști născuți după 1 ianuarie 2000. În precedentele două campionate au fost luați în seamă jucători născuți după 1 ianuarie 1998. Alte nume pe care le va putea folosi FCSB: mijlocașul defensiv Perianu, atacantul Cristian Dumitru, mijlocașul ofensiv Robert Ion, portarul Târnovanu.

Gigi Becali „Spartacus" se revoltă împotriva regulii U21

Federația intenționează înăsprirea regulii din sezonul următor, un jucător sub 21 de ani ar trebui să fie pe teren în permanență, al doilea ar trebui să evolueze măcar în prima repriză. Până acum, al doilea U21 putea să fie schimbat imediat după startul unei partide. FRF a întâmpinat o opoziție în Comitetul Executiv, pentru că formațiile din prima ligă nu sunt de acord cu planul acesta, și a amânat luarea unei decizii clare.

Becali, care nu mai are la dispoziție fotbaliști tineri la fel de buni cum a avut din 2019 încoace, e principalul protestatar: "Eu sunt sclavul Spartacus, că tot era Spartacus trac, deci machedon! Și o să mă revolt față de stăpânul Burleanu! Am vorbit și cu conducătorii altor cluburi și nu vom mai folosi nici un jucător sub 21 de ani dacă Federația nu înțelege să renunțe la regula aceasta!". 

32de meciuri și 4 goluri a înregistrat în prima ligă Octavian Popescu, principalul jucător sub 21 de ani din lotul FCSB

"Eu nu am probleme, că pot să joc cu Târnovanu în poartă și respect regula. Doar că nu mi se pare normal să dicteze Burleanu, să fie el, un copil, stăpânul nostru!"
Gigi Becali, patron FCSB

Nici rivalii nu o duc bine

FCSB nu e singurul club afectat de regula cu jucătorii sub 21 de ani. Campioana CFR nu îi va mai putea folosi pe Ciobotariu, Itu, Costache. Au rămas disponibili extremele Petrila și Denis Rusu plus mijlocașul ofensiv Gâdea. U Craiova are, de asemenea, puțini fotbaliști U21. Oltenii beneficiază de doi fotbaliști experimentați, Screciu și Baiaram, pe care i-au mai folosit în campionat. Dacă absentează vreunul dintre ei, Ouzounidis trebuie să improvizeze.

VIDEO Todoran, conferință fără ziariști la FCSB: „Fac totul ca să-l mulțumesc pe Becali” + ce l-a făcut să exclame: „E ca pe Marte aici!”

VIDEO Gigi Becali confirmă negocierile cu un atacant » Cine este jucătorul-surpriză dorit de FCSB

Oleg Protasov a revenit în România » Mesaj pentru fani: „Steaua e în inima mea!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
leu.mr
leu.mr  •  18 Iunie 2021, 14:43
Postat de liberec2_0fcsb pe 17 Iunie 2021, 21:03

Jucatorii ca jucatorii,problema mare va fi cand nu mai are arbitri eligibili,atunci belea.

Esti *** ! De atitia arbitri eligibili citi are a luat FCSB 6 titluri la rind !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1_0_1_0
1_0_1_0  •  18 Iunie 2021, 10:29
Postat de liberec2_0fcsb pe 17 Iunie 2021, 21:03

Jucatorii ca jucatorii,problema mare va fi cand nu mai are arbitri eligibili,atunci belea.

Atunci se activează planul roșu și celula de criză - Argăseală + Tudor și tot o scot ei la capăt. Măcar un loc 2.....

liberec2_0fcsb
liberec2_0fcsb  •  17 Iunie 2021, 21:03

Jucatorii ca jucatorii,problema mare va fi cand nu mai are arbitri eligibili,atunci belea.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează