FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Tot Gigi Becali e „principal” la FCSB » Toni Petrea, prins cu minciuna: cum a încercat să ascundă indicațiile patronului

Anton Petrea (45 de ani), noul antrenor al FCSB, a explicat înlocuirea lui Adrian Petre (22) imediat după pauza meciului de la Mediaș pomenind despre oboseala atacantului.  Camerele TV arată altceva
Anton Petrea (45 de ani), noul antrenor al FCSB, a explicat înlocuirea lui Adrian Petre (22) imediat după pauza meciului de la Mediaș pomenind despre oboseala atacantului. Camerele TV arată altceva

Articol de , - Publicat duminica, 26 iulie 2020 20:39 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 21:49

Anton Petrea (45 de ani), noul antrenor al FCSB, a explicat înlocuirea lui Adrian Petre (22) imediat după pauza meciului de la Mediaș pomenind despre oboseala atacantului. Însă camerele TV l-au surprins pe Thomas Neubert consolându-l pe jucător!

Bogdan Vintilă a fost demis și înlocuitorul lui a preluat răspunderea de a se preface că el alege schimbările din timpul meciurilor. Anton Petrea, noul „principal”, a susținut după victoria de la Mediaș că îl înlocuise pe Adrian Petre cu Cristian Dumitru, la capătul primei reprize, fiindcă internaționalul de tineret ar fi fost obosit. 

Numai că în filmul meciului există un cadru în care Thomas Neubert, preparatorul fizic, apare consolându-l pe Adi din cauza schimbării. Atacantul e aproape să plângă de supărare și asistentul german îl îmbărbătează. 

Tot Gigi Becali e „principal” la FCSB » Toni Petrea, prins cu minciuna: cum a încercat să ascundă indicațiile patronului
Adi Petre, consolat de Thomas Neubert // foto: captură TV Telekom Sport

Petre nu arată deloc, în imagini, ca un fotbalist epuizat, dornic să fi fost înlocuit. Vârful pe care FCSB l-a cumpărat de la Esbjerg cu 500.000 de euro mai fusese înlocuit, din ordine ale lui Becali, de cinci ori în pauze ale meciurilor.

Capriciul lui Gigi Becali a distrus-o pe FCSB! 8 puncte pierdute din cauza unei obsesii

Minciuna lui Petrea: „Era epuizat”

Petrea a insistat că atacantul în vârstă de 22 de ani ar fi fost obosit. Operase trei schimbări imediat după pauză. „Petre era epuizat, făcuse un efort foarte mare și în finala Cupei, iar tinerii scoși după o repriză se sufocaseră, nu sunt obișnuiți cu ritmul acesta", spusese antrenorul. 

Doar că internaționalul de tineret jucase numai o repriză și în finala Cupei, la 1-0 cu Sepsi. Șinu arăta, în discuția cu Neubert, ca un jucător obosit, resemnat că n-ar mai fi putut să continue partida.

Petre, pe care FCSB l-a adus din Danemarca în februarie, a apărut în 12 partide pentru roș-albaștri și nu a înregistrat nici măcar un meci întreg! Întotdeauna a fost schimbat pe parcursul partidelor sau trimis pe teren din postura de rezervă. 

Vina lui este că i-a creat o impresie proastă lui Becali încă de la primele jocuri și de aceea patronul a ajuns să creadă că s-a păcălit cu achiziționarea lui Adrian, pe care l-a ironizat chiar și atunci când el a înscris: „Daaa, a dat un gol greu tare!". 

Gigi încă nu a plătit jumătatea de milion de euro către Esbjerg, dar nu are cum să scape de datorie, danezii au deschis deja un proces la FIFA și cer banii.

Adi Petre ar fi riscat o accidentare dacă ar mai fi rămas pe teren, acumulase oboseală. Normal că am discutat cu el, am vorbit cu fiecare jucător în perioada aceasta, de când conduc echipa! -  Anton Petrea, antrenor FCSB

La anul chiar nu va mai avea loc!

Petre a ratat acum ocazia de a-și câștiga un loc de titular, deși nu a avut o concurență, mai ales din momentul în care clubul a renunțat la Gnohere. Becali a ales uneori să îl folosească pe Florin Tănase ca atacant, în alte situații a apelat la tânărul Cristian Dumitru ca vârf, doar ca să renunțe la Adi. 

În campionatul următor îi va fi și mai greu internaționalului de tineret să joace mai des, din moment ce FCSB l-a achiziționat deja pe Sergiu Buș, 27 de ani, un atacant care a evoluat pentru Gaz Metan în acest sezon. Petre a adunat 8 meciuri în Liga 1 și a dat un gol, Buș a jucat de 30 de ori la Mediaș și a înscris 10 goluri.

„Vezi, că se prinde și vestiarul!”

Discursul lui Toni Petrea din interviul de după partida cu Gaz Metan i-a atras atenția și lui Narcis Răducan, fost director sportiv al FCSB de-a lungul acestui sezon. Narcis nu mai face parte din vreun club, și-a făcut un site și scrie despre fotbal. El a comentat despre explicațiile lui Petrea și l-a sfătuit pe tehnician să explice altfel schimbările care nu-i aparțin:

  1. Adi Petre nu era deloc obosit, așa cum ne-a explicat, fusese chiar foarte activ în prima repriză 
  2. Dacă Toni nu e doar interimar, până vine Reghe, și chiar vrea să devină un bun „principal”, să nu mai schimbe niciodată trei jucători imediat după pauză când echipa lui conduce pe tabelă! 
  3. Nu schimbi un jucător tânăr, de națională, deja prea mult schimbat în alte pauze, atunci când vrei să-l transformi în milioane de euro! Mai ales într-un meci fără presiune, de vacanță 
  4. Înainte să ne prindem noi se va prinde vestiarul și o să ajungă rapid la concluzia lui Vintilă, care la finalul mandatului a spus că „nu trăgeau toți la aceeași căruță"!

Citește mai multe știri despre FCSB:

Ovidiu Perianu are planuri mari: „Vreau să fiu mai mare decât Pintilii!”

Ilie Dumitrescu, impresionat de Toni Petrea: „E un suflu nou” + „Vînă a fost omul meciului”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (88)
811730288915362
Constantin Luca  •  27 Iulie 2020, 16:35

DACA AS FI IN LOCUL LUI ANTON PETREA,NEUBERT AS PLECA DE URGENTA,BERBECUL DISTRUGE JUCATORI,ANTRENORI,OAMENI,CU O ATITUDINE DE INDIVID FARA MINTE,DACA NU TE PRICEPI LASA ECHIPA SA-SI FACA TREABA...

400132913988647
Florin Romeo Stoica  •  27 Iulie 2020, 12:28

Daca Becali nu se potoleste cu interventiile aiuristic la echipa si nu lasa antrenorul (care are si pregatirea necesara pentru asa ceva) sa-si vada de treaba pentru care a fost ngajat, FCSB - ul va ajunge o echipa ***, ca oricum este pe cale sa o faca!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1035504319811062
Romeo Daniel  •  27 Iulie 2020, 08:05

A.Petre va avea soarta lui Gnohere. Becali in momentul lui euforic ia dat un salariu destul de mare lui jucatorului, după 2 meciuri a văzut că jucătorul nu este Messi si.. ...vrea să scape de el... :-))

Vezi toate comentariile (88)
Comentează
Close