FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB. Toni Petrea a cerut aprobarea lui Gigi Becali să mazilească un titular!

Crețu, în dreapta imaginii, nu mai e în grații la FCSB
Crețu, în dreapta imaginii, nu mai e în grații la FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 17:14 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 17:30

Toni Petrea (47 de ani), antrenorul lui FCSB, l-a scos din primul „11” pe Valentin Crețu (33) la meciul cu Voluntari, exasperat de evoluțiile slabe, cu multe gafe, ale acestuia din ultima vreme. Dar, înainte de a face rocada cu Ovidiu Popescu, a avut nevoie de acceptul direct al lui Gigi Becali, care a cedat cu greu rugăminților tehnicianului.

Una dintre surprizele din formula de start a FCSB-ului la confruntarea din ultima etapă, împotriva Voluntariului, a fost apariția lui Ovidiu Popescu ca fundaș dreapta.

Titularul obișnuit al postului, Valentin Crețu, a fost lăsat pe banca de rezerve, dar în spatele acestei decizii a stat nu doar o simplă alegere a antrenorului principal, ci o întreagă campanie pe care staff-ul tehnic alături de managerul Mihai Stoica au avut-o în fața patronului pentru a-l convinge să accepte această mutare.

Bafetimbi Gomis, afirmație ciudată despre un antrenor român: „Naționalitatea îl trage în jos”
INTERVIU
Bafetimbi Gomis, afirmație ciudată despre un antrenor român: „Naționalitatea îl trage în jos”

Petrea a cerut aprobarea lui Becali pentru a-l scoate pe Crețu din primul „11”

Cum Crețu e unul dintre favoriții lui Gigi Becali, decizia lui Toni Petrea, care nu-l mai vedea în primul „11” pentru meciul cu Voluntari, trebuie să treacă și de aprobarea patronului. Care într-o primă fază s-a opus, mai ales că fotbalistul adus special pentru a-i face concurență, Florin Achim, a venit accidentat și n-a evoluat niciun minut până acum.

Totuși, argumentele pe care tehnicianul i le-a prezentat lui Becali, în favoarea variantei Ovidiu Popescu, l-au determinat pe acesta să cedeze în cele din urmă și să fie de acord cu trecerea lui Crețu pe bancă.

Mutarea a fost câștigătoare

Modul în care a arătat FCSB împotriva Voluntariului i-a validat alegerea lui Toni Petrea. Ovidiu Popescu a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, cu o prestație, mai ales în prima repriză, excelentă.

La primul gol a avut o contribuție majoră, pasa lui formidabilă, în diagonală, pentru Octavian Popescu a fost cea care a destabilizat defensiva oaspeților, după care imediat a marcat Olaru.

Apoi, la golul 2 a centrat perfect pentru reușita lui Ianis Stoica. De fapt, inclusiv monitorizarea InStat arată că Ovidiu Popescu a fost printre remarcații succesului care a adus-o pe FCSB la 5 puncte în spatele liderului. A fost depășit în ierarhia indexului InStat doar de tripleta Tănase - Olaru - Octavian Popescu.

Tot „Lampard” Popescu va fi titular și cu CFR Cluj 

Alegerea pe care Toni Petrea a făcut-o la meciul cu Voluntari s-a dorit, de fapt, și un mod de a pregăti ceea ce dorește să joace în runda viitoare, când e programat un meci crucial pentru titlul de campioană, derby-ul cu CFR Cluj, duminică seara, în Gruia. 

Cum Ovidiu Popescu a trecut cu bine testul dat cu FC Voluntari, aproape sigur tot el va apărea ca apărător lateral dreapta și împotriva trupei antrenate de Dan Petrescu. 

De fapt, și la precedentul duel dintre cele două formații, care a avut loc în prima etapă disputată în 2022, 3-3 pe Arena Națională, „Lampard” a evoluat tot ca fundaș dreapta, dar a fost schimbat la pauză, după ce i s-a reproșat faultul total inutil pe care l-a comis la faza premergătoare primului gol marcat de clujeni, în minutul 36, în acel moment scorul fiind 1-0 pentru FCSB.

3a fost nota pe care Ovidiu Popescu a încasat-o în GSP pentru prestația din meciul FCSB - CFR 3-3, când a jucat fundaș dreapta în prima repriză, după care a fost înlocuit

8a fost nota lui Ovidiu Popescu în GSP pentru cum a jucat în FCSB - Voluntari 4-0, când a evoluat tot ca fundaș dreapta, fiind integralist

39 de ziletrecuseră de la precedentul meci în care Ovidiu Popescu a apărut ca titular, partida FC Argeș - FCSB 1-0, disputată pe 3 martie

Cum ar putea arăta FCSB în derby-ul cu CFR Cluj: Târnovanu - Ov. Popescu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic - Oaidă, Edjouma, Olaru - Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu

VIDEO » Sabău: „FCSB are nevoie de un antrenor cu autoritate și personalitate”

Mai multe știri din Liga 1: 

Nou angajament pentru Bergodi în Liga 1: „După meciul cu Rapid, parafăm actele”

De ce crede Gigi Becali că strategia lui Gică Hagi nu e potrivită: „E cel mai mare expert, dar greșește la un lucru”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  14 Aprilie 2022, 12:29

eu zic ca daca n-aveti curaj sa spuneti ce ginditi despre meciul voluntari-fcsb, mai bine taceti!

tinn_2
tinn_2  •  13 Aprilie 2022, 20:23
Postat de persanu pe 13 Aprilie 2022, 17:51

La lasat pe nea Petre sa faca ce vrea el meciul asta si meciul cu Viitorul , de ce ? Simplu , era un meci castigat oricum . Pacat ca nu i-au ajutat si Craiova. Cel mai probabil nici daca ar avea 4 echipe de CASA in PLAY-OFF nu ar lua titlul FCSB. Botosani era aproape iar Clincei se duce in B. MM STOICA ce rol are la FCSB ? Eu l-as pune statue in curtea lui GIGI la Palat. Pare ca are acelasi rol. :)))))))))))))) MM la varsta ta sa nu ai pic de demnitate , sa fi pus intr-u functie si tu sa dai cu matura ca nu poti sa-ti iei atributiile de conducator :))) Memeule memeule , ce ai fost si ce ai ajuns. Mai multe atributii ai la emisiunea aia de sport si pe facebook decat la FCSB.

de ce nu=ți vezi tu de retrogradabila ta?

fecesebistu
fecesebistu  •  13 Aprilie 2022, 19:24
Postat de dodo001 pe 13 Aprilie 2022, 18:24

Parca ii aud pe Meme si Petrea, cum se adreseaza cu vocea domoala și ușor plânsă lui Gigi. Iar acesta din urma cu gura plină de caș de oaie îngaimă niște onomatopee specifice zonei mioritice.

Nea gigi e un iubitor de cas de oaie, nu exista nici o indoiala !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează