FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

FCSB pierde teren pe piața media! CFR Cluj vine din urmă cu meciurile din cupele europene » Cum arată lupta dintre cele două

Articol de - Publicat miercuri, 06 noiembrie 2019 12:32

Datorită rezultatelor bune din Europa, campioana CFR Cluj a devenit o rivală a celor de la FCSB și în clasamentul audiențelor. Victoria-surpriză cu Lazio, 2-1, a atras în fața televizoarelor la fel de mulți oameni câți a strâns partida Guimaraes-FCSB, în urma căreia clubul lui Gigi Becali a părăsit Europa League.

CFR nu umple stadionul la meciurile de pe terenul propriu, s-a întâmplat chiar ca Dan Petrescu să se plângă de atmosfera apatică din Gruia, însă performanțele europene au transformat trupa vișinie într-una interesantă pentru telespectatori. Nu doar clujenii au urmărit jocurile campioanei din Europa League, și suporteri ai altor formații au devenit atrași de parcursul european al lui Deac și al colegilor lui.

Drama cu Rennes a egalat FCSB-ul

Dovada că la partidele CFR-ului s-au uitat și fani ai altor echipe: formația lui Petrescu se bate cu FCSB de la egal la egal la audiențe! Clubul lui Becali a ieșit din Europa League în urma înfrângerii dramatice de la Guimaraes, 0-1, o partidă în care suspansul s-a păstrat până în ultimele secunde: bucureștenii au avut ocazia să înscrie în ultima fază, cu o lovitură de cap a lui Iulian Cristea. 

Acel joc a înregistrat rating 8,5 la capitolul "public comercial", adică bărbați între 18 și 49 de ani. Aceasta e nișa pe baza căreia televiziunile vând publicitate, deci datele sunt mai importante pentru posturi decât sunt acelea care se referă la audiența generală de la nivel național. Guimaraes-FCSB a fost pe ProTV.

Victoria uimitoare a Clujului cu Rennes, scor 1-0, în urma unui joc în care ardelenii au suferit teribil deși francezii evoluau cu doi oameni în minus, a înregistrat ratingul 8,4, aproape egal cu al FCSB-ului în Portugalia! E drept, cele 8,4 puncte de rating au fost adunate de pe trei televiziuni: DigiSport 1, TelekomSport 1 și Look. Scorul cel mai mare, 7,1, l-a înregistrat Digi.

MATCH PREVIEW CFR CLUJ - RENNES

Joacă doar ei


Popularitatea pe care a câștigat-o CFR în rândurile telespectatorilor e remarcabilă, în condițiile în care FCSB a rămas atracția principală și pentru televiziuni, și pentru site-urile de sport. Clubul lui Becali continuă să bifeze audiența cea mai bună chiar dacă a pierdut numele istoric Steaua București. Clujenii au profitat de context și de rezultatele lor. 

Sunt singurii reprezentanți ai României rămași în cupele europene, deci cine e interesat de prestații ale conaționalilor în Europa nu poate să urmărească vreo altă echipă de marți până joi, cât se dispută Champions League și Europa League. 

MeciTV Digi Sport 1TV Telekom Sport 1Look
Rennes-CFR 7,1*0,6 0,7
CFR-Lazio 6,10,21,4
Celtic-CFR  60,7 1
Craiova-Honved 4,2 -1,3
Craiova-AEK3,5 -1,6
Sabail-Craiova2,6 -0,7

* rating înregistrat pe publicul "bărbați între 18 și 49 de ani". Un punct de rating înseamnă 43.000 de telespectatori

Românii bat brandurile europene

Telespectatorii continuă să fie mai interesați de partidele formațiilor românești decât de meciuri în care sunt implicate nume mari de pe continent. În aceeași competiție, Europa League, CFR, FCSB și Craiova le-au bătut lejer în audiențe pe Arsenal, pe Manchester United și pe AS Roma. 

Partida Frankfurt-Arsenal, din grupele EL, a avut rating 0,1 pe Digi și 0 la Look! Alkmaar-Manchester United a făcut 1,3 pe DigiSport 2, 0,2 pe Look și 0 la Telekom! Roma-Monchengladbach a avut rating 0,4 pe Digi 3. 

Se uită la TV, nu vin pe stadion

Clujenii mai degrabă urmăresc meciurile CFR-ului la televizor decât să meargă pe stadion. La victoria recentă cu Clinceni, 3-0 în Gruia, au fost doar 2.980 de oameni în tribune. Victoria cu Lazio a fost văzută de pe stadion de doar 7.500 de inși, în timp ce în fața televizoarelor erau 361.000 de oameni! Iar la jocurile din preliminarii cu Astana și cu Maccabi Tel Aviv au venit la stadion câte 10.000 de persoane, un număr mai mic decât jumătate din capacitatea arenei! 

Fanii vișiniilor nu se adună în număr mare nici măcar în situația aceasta excelentă în care se găsește clubul, lider în Liga 1 și calificat în grupele Europa League. Petrescu a mai schimbat și stilul de joc, din cauza căruia îl critica publicul: lui Dan i se reproșa că echipa lui era plictisitoare, defensivă. În sezonul curent, CFR a marcat multe goluri și a produs și meciuri-thriller, așa cum au fost victoriile de la Glasgow, 2-1 în preliminariile Champions League, și de la Rennes, 2-1 în grupa din Europa League.

Citește și: 

Damjan Djokovic, victima sistemului impus de Dan Petrescu » În Liga 1 evoluează ca boxerii, dar în Europa e titular 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
suporterucv
suporterucv  •  07 Noiembrie 2019, 10:56
Postat de Sipotean Adrian pe 06 Noiembrie 2019, 17:51

Craiova s-a facut mereu de rusine cu suporterii, inclusiv la meciul cu Honved. Mai bine lume civiluzata si putina, decat sa platesti amenzi sau sa joci cu portile inchise.CFR marind foarte mult pretul, a vrut sa faca o triere, ca sa nu mai intre toti atarnatorii.Ai auzit ca suporterii CFR-ului sa fie acuzati de rasism, scene xenofobe sau de batai?Eu personal nu

Hmmm...Craiova se mandreste cu suporterii ei amice. Multe echipe (inclusiv CFR) si-ar dori sa aiba audienta Craiovei pe stadion !! Episodul Honved e unul izolat...nu s-a mai intamplat pana acum, iar la echipele cu fani multi se mai pot intampla si astfel de ”accidente”, mai ales la anumite meciuri. Insa nu putem generaliza. Succes in EL !

vendredi13
vendredi13  •  07 Noiembrie 2019, 01:15

Una e să calculezi televizoarele deschise pe meci, alta este câți se uită la un televizor. Mai sunt și dispozitivele smart: tv smart, smartphone laptop PC. Și mai este chestia nouă, ajuți echipa dacă te uiți la tv, nu să te duci pe stadion, că ăia dau bani la echipă (TV-ul). La ce stadioane avem, la iarnă ne uităm la tv, serialele intră în vacanța de iarnă...

vladut12
vladut12  •  06 Noiembrie 2019, 22:41
Postat de Sipotean Adrian pe 06 Noiembrie 2019, 17:54

FCSB nu poti numi Steaua. Becali a pierdut tot in instanta fie ca ne place sau nu.Este ca si cum ai atribuii lui Dinamo, numele de Poli Timisoara.Becali daca avea dreptate fi sigur ca facea recurs, doar are o Armata de avocati. Cand cumperi ceva si verifici ce semnezi.

Nerelevant, pentru 5 milioane de suporteri FCSB e continuatoarea Stelei. Steaua nu a parasit niciodata liga 1!

Vezi toate comentariile (60)
Comentează