FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POLI IAȘI

FCSB - POLI IAȘI // VIDEO EXCLUSIV Andrei Cristea: "E imposibil ca Dinamo să ajungă în B, dar situația e rușinoasă" » Ce spune de meciul cu FCSB de diseară

Articol de , - Publicat duminica, 18 august 2019 09:00

Andrei Cristea, 35 de ani, le-a pus gând rău și celor de la FCSB, Poli Iași fiind surpriza plăcută a actualului start de sezon.

- Andrei, se mai simt ecourile victoriei cu Dinamo? Ați fost 24 de ore pe locul 1, ați început etapa a 6-a de pe locul 3, urmează jocul cu FCSB.
- Am savurat victoria, momentul incredibil, mai ales că am învins un nume de tradiție din fotbalul românesc. Am jucat la Dinamo, știu ce înseamnă, bucuria e cu atât mai mare pentru noi. Trebuie să rămânem modești și să muncim! Iar cu FCSB să jucăm fotbal și să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv.

- N-ai dat gol cu "câinii", dar ai dat un assist și ai contribuit și la golul de 2-0.
- Nu fac un scop din a înscrie chiar dacă sunt atacant, eu ajut. Consider că mi-am făcut treaba în cariera mea până acum. Îmi doresc mult ca să ajut cu experiența mea, cu sfaturi, pe jucătorii mai tineri care vin din urmă. Sunt băieți buni, de calitate, la Iași, Horșia, Hațiegan, care au nevoie de îndrumare. Neavând experiență, e bine să-i ajutăm și pe ei, fiindcă dacă randamentul lor va crește, echipa va avea de câștigat.

"Rămân cu amintiri plăcute"

- Poate visa Iașiul la play-off, ca-n 2018, sau chiar la cupele europene, ca-n 2016?
- Au fost momente fantastice, eu le-am trăit pe ambele la Iași. E ceva deosebit să decizi campioana, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Revenind la prezent, e devreme, avem doar 11 puncte, e de abia luna august, să vorbim de asta prin octombrie, noiembrie.

- Cu FCSB va fi un meci special?
- E la fel cum a fost cel cu Dinamo. Cum va fi și cel cu Craiova. Sunt motivat să facem din nou o partidă mare.

- Ce n-a mers pentru tine în Bănie?
- Multe lucruri... Nu vreau să mă întorc la ceea ce a fost. Rămân cu amintiri plăcute, rămân cu suporterii minunați care m-au primit fantastic, cu stadionul plin și cu atmosfera sud-americană de pe "Oblemenco", a fost o experiență pozitivă pentru mine.

"E imposibil ca Dinamo să ajungă în B, dar situația e rușinoasă"

- Tu ai fost golgeter al Ligii 1 în tricoul lui Dinamo, în 2010. Îți vine să crezi situația în care a ajuns clubul din Ștefan cel Mare?
- M-a surprins și pe mine situația asta, că oamenii strigă "B-ul, B-ul!" pe unde merge echipa. Nu e dureros pentru dinamoviști, cât pentru tot fotbalul românesc. Dar am încredere că la acest club au rămas oameni competenți, care au jucat fotbal la nivel înalt și care au capacitatea de a redresa situația.

- Crezi că-n ritmul acesta pot ajunge în liga secundă?
- E imposibil! Imposibil! Dar e rușinos ca unui club de talia lui Dinamo să i se aplice un asemenea tratament, din păcate.

- Și FCSB trece prin momente grele. Tu ai adus cândva victoria cu Valencia, una dintre minunile fotbalului românesc.
- Da, sunt momente dificile. N-aș vrea să comentez prea mult, sunt probleme de organizare și la FCSB. Încercăm să profităm că acel club trece prin momente dificile și să facem o partidă mare.

FCSB - POLI IAȘI // VIDEO EXCLUSIV Andrei Cristea:

Îl apără pe Becali

- Se ciobește titulatura de "granzii României" pentru FCSB și pentru Dinamo? Roș-albaștrii n-au mai luat titlul din 2015, "câinii" din 2007.
- Rezultatele nu mai sunt așa cum își doresc suporterii. Au apărut echipe noi, cum ar fi Viitorul, care face performanță. Pe mine mă interesează acum ca Iașiul să fie o surpriză plăcută în acest sezon.

- Tu ai lucrat acolo, e presiune mare cu Gigi Becali?
- Nu știu dacă domnul Becali e problema cea mare în fotbalul românesc. Dumnealui a investit milioane de euro la echipă, chiar dacă a făcut și profit. Sunt lucruri care pe mine mă depășesc, n-aș vrea să discut prea mult despre situația FCSB.

"Vizitați centrul și încercați sarmalele!"

- Când va putea și un oraș frumos ca Iașiul să aibă o echipă foarte puternică în Liga 1, care să se lupte pentru supremație în România?
- (pornește muzica la megafoanele din fața Palatului Culturii, pe acordurile "Horei Unirii") Sperăm cât mai curând, asta ne dorim, mai ales că este un oraș măreț, cu tradiție. Uite, vezi și atmosfera de aici, din centru, sperăm să dăm și noi ora exactă în țară! 

- Ce înseamnă pentru tine Iașiul?
- Foarte mult. Este locul unde m-am simțit cel mai bine în toată cariera mea. Sunt acasă aici. Am o relație sentimentală cu Iașiul, cu oamenii din oraș, cu suporterii. O mare parte din suflet este în această urbe minunată.

- Ce le-ai recomanda turiștilor străini care vin la Iași?
- Să vadă statuia lui Ștefan cel Mare, Mitropolia, Palatul Culturii, centrul practic, apoi să încerce sarmalele.

  • Andrei Cristea este un idol în Iași, marcând 46 de goluri și oferind 20 de assist-uri în 135 de meciuri pentru echipele orașului

"Nu m-a mirat succesul extraordinar al lui CFR Cluj cu Celtic, ne-am obișnuit cu stilul lui Dan Petrescu de a face performanțe"
Andrei Cristea, atacant Poli Iași

10goluri în 52 de partide a înscris Cristea pentru FCSB în perioada 2004-2006

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ucv1948
ucv1948  •  18 August 2019, 15:06
Postat de dvd1 pe 18 August 2019, 13:59

E naiv Cristea: Dinamo ajunge 100% in B anul asta si inca detasat de pe ultimul loc

Nu.mi fac absolut nicio grija .. dimamo in sezonul urmator va avea derby cu Daco-Getica in B

dvd1
dvd1  •  18 August 2019, 13:59

E naiv Cristea: Dinamo ajunge 100% in B anul asta si inca detasat de pe ultimul loc

777677939019551
Nicolae Matasa  •  18 August 2019, 11:59

si hamburg sa chinuit multi ani si tot a ajuns in a-2-a liga !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează