FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Randament dezastruos al lui Adi Popa » Cu fundu' mare a fost zero barat afară!

Articol de , , - Publicat marti, 03 septembrie 2019 08:00

Adi Popa s-a plâns duminică de faptul că "numai în România contează dacă ești gras, dacă ai fundul mare", dar cifrele lui la toate echipele la care a fost în străinătate arată că randamentul a fost dezastruos.

"Nu ascund faptul că am fost dezamăgit, frustrat fiindcă n-am jucat în returul cu Guimaraes. Am considerat că meritam să joc în meciul din Portugalia, fiindcă aveam calități care mă avantajau pentru acel meci".

Declarația îi aparține lui Adi Popa și a fost făcută după meciul FCSB - Viitorul, în care a marcat un gol.

Popa a detaliat în ce constă frustrarea și a avut un discurs care a șocat. "Au ajuns anumite discuții la factorii care iau decizii la această echipă că aș avea kilograme în plus. Am un kilogram și 400 de grame în plus, ceea ce nu înseamnă, de fapt, nimic, fiindcă se pot pierde și 3 kilograme în efortul unui meci. Numai în România contează dacă ești gras, dacă ai fundul mare", a mai spus Adi Popa.

Actualul fotbalist al FCSB-ului a fost plecat în ultimii 2 ani și jumătate. A evoluat în străinătate, în tricoul a 3 echipe. În liga a II-a din Anglia, la Reading, în Arabia Saudită, la Al Taawon, și în Bulgaria, la Ludogoreț.

Cum au arătat prestațiile lui? Dezamăgitoare! Nu s-a impus pe nicăieri și toate aceste cluburi au ajuns să nu-l mai dorească în lot după doar câteva meciuri. 

Contraperformanța lui e atât de mare încât în toată această perioadă a reușit să marcheze un singur gol. Bifat în martie 2017, în tricoul lui Reading. De atunci n-a mai înscris deloc, deși e un fotbalist care avea cifre ofensive bune și foarte bune în tricoul celor de la FCSB, până să plece.

  • Adi Popa, care a împlinit în iulie 31 de ani, a fost cumpărat de Reading cu 600.000 de euro în ianuarie 2017

Nimic în afara României

FCSB // Randament dezastruos al lui Adi Popa » Cu fundu' mare a fost zero barat afară!

24de goluri marcase Adi Popa în ultimii 3 ani și jumătate în tricoul FCSB-ului, până să fie vândut la Re

1milion de euro e cota actuală a lui Adi Popa, aproape la jumătate, 1,8 milioane, din cea pe care o avea în momentul în care a plecat în liga secundă din Anglia

95%din selecțiile pe care Adi Popa le-a bifat în naționala României, 21 din 22, au fost din postura de fotbalist al FCSB-ului, nu de stranier

Unde Popa n-a putut nimic, Keșeru a marcat de 100 de ori

Actualul mijlocaș dreapta n-a reușit să se impună nici măcar la Ludogoreț, în campionatul Bulgariei, care foarte probabil e ca nivel asemănător sau chiar sub cel din Liga 1. Popa n-a marcat niciun gol, deși a bifat 13 jocuri de campionat. În schimb, Keșeru, în cei 4 ani petrecuți la Razgrad, are cifre foarte bune, 88 de goluri, exclusiv în partidele de campionat, la care se adaugă alte 10 reușite în cupele europene.

Guardiola l-a scos din lot pe Nasri pentru 4 kg

În urmă cu 3 ani, unul dintre cei mai mari antrenori din fotbalul actual, Pep Guardiola, a avut de gestionat un jucător din lotul lui Manchester City care se prezentase cu surplus de kilograme la reunire. Era vorba despre Samir Nasri. Guardiola n-a făcut niciun rabat de la disciplină și a anunțat clar: "Atâta vreme cât Nasri are mai mult de 2,5 kilograme peste greutatea normală, el nu are ce să caute nici la antrenamente". Nasri s-a supus, a slăbit, a jucat un singur meci pentru City, după care a fost cedat la Sevilla.

"Eu am greșit cu Adi Popa. Am avut mare încredere în Vână și el, săracul... Dar Popa, în meciul din tur, atunci când l-am băgat, n-a fost ce trebuie, de-asta am decis să nu joace și în Portugalia"
Gigi Becali, patron FCSB

"Nu văd o așa mare problemă că avem câțiva jucători cu kilograme în plus, oricum, nu sunt mai mult de 3 jucători și cred că și pe la alte formații din Liga 1 există fotbaliști într-o asemenea situație"
Narcis Răducan, director sportiv FCSB

Și Gnohere are kilograme în plus

Adi Popa nu e singurul fotbalist din lotul FCSB-ului care nu are greutatea optimă. Gnohere a evoluat și duminică, deși el ar mai trebui să slăbească măcar 7-8 kilograme. Antrenorul Bogdan Vintilă nu vede însă o problemă: "Dacă Gnohere a intrat și a dat gol așa, cu kilograme în plus, vă dați seama câte va da după ce va slăbi". După victoria cu Viitorul, Gnohere s-a referit și el la acest subiect: "E normal poate să am acum câteva kilograme peste greutatea mea normală fiindcă am avut o lungă perioadă de inactivitate".

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
zizu
zizu  •  03 Septembrie 2019, 12:08

La pompa,nu e numai problema asta! Problema lui e ,ca la tănase,că el în afară de simulări nu prea arată nimic! Chiar și stilul luide fugă e atipic! Afară îl citeau imediat,iar cu fuga asta a lui dezlânată,arbitrii nu prea puneau botu să dea 11m! Arbitrii români.....dau! Mai din neștiință,mai de gura mare a lui becali sau mm! Dan petrescu are dreptate! Poatne nu la ultimul meci,dar când se umple paharul.....cam izbucnești!

magic4ever
magic4ever  •  03 Septembrie 2019, 10:04

Asta este valoarea lui si fara kg in plus...a fost ok in campionatul nostru din lumea a 5 a, dar afara nu a facut nimic...totusi Popa este mijlocas dreapta sau extrema intr-un sistem 4-2-3-1 si trebuie judecat in primul rand dupa pasele de gol oferite, nu dupa goluri si sa fie comparat cu Keseru care este atacant central...

polilula
polilula  •  03 Septembrie 2019, 09:43
Postat de energydrik pe 03 Septembrie 2019, 08:30

Popa nu a jucat afara, nu pentru ca nu are calitati de fotbalist! Este tehnic, rapid si are simtul portii, juca fara probleme in lifa B Anglia. Din pacate, nu prea se descurca tactic, are probleme mari in a intelege schemele unei echipe care nu joaca la intamplare. Asa scriau pe Twitter, la vremea respectiva, suporterii lui Reading.

Haideți să fim serioși! Voi vedeți ce jucători ies în ultimii ani din academiile de fotbal din Vest? Este o adevarată industrie care scoate fotbaliști ce stăpânesc foarte bine ABC-ul tehnic și tactic. Când singurul tău atu e viteza sau anduranța (a se vedea și cazul celebrului Bălănel) și tu bagi shaorma după 30 de ani, ce pretenții poți să ai? Tehnica lui Adi Popa nu face victime nici în Liga II.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează