FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

România U21, sabotată de FCSB?! Avertisment pentru Adrian Mutu înainte de Euro: „Ne interesează campionatul!”

Gigi Becali, patronul FCSB, a dat de înțeles că nu va lăsa internaționalii de tineret la dispoziția selecționerului Adrian Mutu pentru Euro U21 din această primăvară.
Gigi Becali, patronul FCSB, a dat de înțeles că nu va lăsa internaționalii de tineret la dispoziția selecționerului Adrian Mutu pentru Euro U21 din această primăvară.

Articol de GSP - Publicat marti, 02 martie 2021 12:05 / Actualizat marti, 02 martie 2021 13:02

Gigi Becali, patronul FCSB, a dat de înțeles că nu va lăsa internaționalii de tineret la dispoziția selecționerului Adrian Mutu pentru Euro U21 din această primăvară.

  • CONTEXT: Performanța României U21 aglomerează infernal programul din 2021. La sfârșitul lui martie, meciurile din grupele turneului final se vor suprapune peste primele partide ale României în campania pentru CM 2022. Iar derby-ul FCSB - CFR e programat cu doar câteva zile înaintea startului CE U21!

„Pe noi ne interesează situația clubului nostru. Ne interesează să luăm campionatul și să ne calificăm în Liga Campionilor. Dacă nu ne obligă regulamentul în vreun fel, ne vom concentra pe titlu”, a declarat Gigi Becali la ProX.

E o luptă grea pentru locul 1. Edi a făcut din CFR cam ce a vrut, echipa joacă mai combinativ decât înainte. E un antrenor bun, chiar dacă face pe filosoful uneori
Gigi Becali, patron FCSB

România U21, în grupa A de la Campionatul European U21

  • Grupa A: Ungaria, Germania, ROMÂNIA, Țările de Jos (Olanda) 
  • Grupa B: Slovenia, Spania, Republica Cehă, Italia 
  • Grupa C: Rusia, Islanda, Franța, Danemarca 
  • Grupa D: Portugalia, Croația, Anglia, Elveția

FCSB ar rămâne fără jumătate de echipă

Exact înaintea startului Euro U21, în Liga 1 e programată etapa derby-ului FCSB - CFR, în antepenultima rundă din sezonul regulat. Asta va însemna ca roș-albaștrii, care vor da probabil grosul la lotul de tineret, să rămână fără 4-5 oameni importanți (A. Vlad, Haruț, Coman, Moruțan, Olaru) la întâlnirea cu campioana, pentru că e de așteptat ca „olimpicii" să se reunească măcar cu o săptămână înaintea turneului final pentru a pregăti în sistem centralizat cele trei partide din Ungaria și Slovenia. 

Evident, și CFR ar fi lovită de același scenariu, fiindcă îi are eligibili pe Costache, D. Ciobotariu, Itu sau Carnat.

Cum ar arăta lotul ideal al României U21 pentru CE tineret din 2021

  • Portari: A. Vlad, Aioani, Micle 
  • Fundași: Pașcanu, Ghiță, Chindriș, Boboc, Haruț, Opruț 
  • Mijlocași: I. Hagi, Fl. Coman, T. Băluță, Man, Mihăilă, Olaru, Vl. Dragomir, M. Marin, Moruțan, Mățan, A. Ciobanu
  • Atacanți: Drăguș, V. Costache, G. Ganea 
  • Rezerve: H. Moldovan, D. Ciobotariu, R. Grigore, Velisar, Rațiu, Itu, Petrila, Casap, Dobre, Dulca, G. Simion, Oaidă, Ad. Petre, Carnat

An plin pentru reprezentativele de fotbal

Mirel Rădoi și Adrian Mutu, selecționerii primelor două reprezentative ale României, vor avea un an mai încărcat decât niciodată.

  • Naționala lui Mirel Rădoi debutează în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022 la finalul lunii martie. Face parte dintr-o grupă cu Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein, iar deznodământul va fi aflat în noiembrie. Programul complet, AICI! 
  • Echipa de tineret s-a calificat la al doilea turneu final european consecutiv. Competiția se desfășoară după un program inedit. Faza grupelor va fi în perioada 23-31 martie, iar meciurile eliminatorii între 31 mai și 6 iunie 
  • La Jocurile Olimpice, România va fi reprezentată de naționala U23, cu 3 fotbaliști peste limită acceptați. 
  • Turneul de la Tokyo se desfășoară între 23 iulie și 8 august 
  • Naționala U19 participă și ea la un Campionatul European, din calitate de țară gazdă. Competiția ar trebui să se desfășoare în perioada 30 iunie - 13 iulie.

Adrian Mutu și Mirel Rădoi, față-n față! Rădoi: „Peste 10 ani eu o să fiu antrenor la Inter, iar Adi la Juventus”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali reacționează după dezvăluirile GSP: „Trebuie să vină un privat, dar cine e idiot să se asocieze cu CSA?” » Cum poate pune mâna pe marca Steaua

Armata plătește ca Gigi Becali! Salarii exuberante la CSA Steaua » Petrea și MM Stoica, invidioși pe lefurile lui Oprița și Ogăraru

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
557359368547447
Florin Alexandru  •  02 Martie 2021, 13:44

Ce Nationala? Ce MUTU? Pentru ce sa joace la Nationala?

cky33
cky33  •  02 Martie 2021, 13:07

Nu au drept de joc acum in martie laU21, fiind peste limita de varsta (n.in 1986) dar sunt sigur ca vor prinde olimpiada la vara impreuna cu Budescu, Pantilimon sau Dragos Grigore. Sunt 3 locuri disponibile pentru cei de peste 23 de ani.

colonelul_morteni
colonelul_morteni  •  02 Martie 2021, 13:01

Să joace cu Deac și Camora la U21

Vezi toate comentariile (3)
Comentează