FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI 2-1

FCSB - SEPSI 2-1 // Feșnic, sfeșnicul FCSB-ului » Victorie contestată cu Sepsi » Cronică nemiloasă a lui Dan Udrea: „A fost ca pe vremea Cooperativei!”

Articol de - Publicat luni, 04 noiembrie 2019 00:09

 CRONICĂ FCSB - SEPSI 2-1 (Gnohere 56 pen., Fl. Tănase 60 / Karanovic 27) // Sepsi i-a predat vicecampioanei o lecţie de fotbal în prima repriză, după care ”centralul” a intervenit brutal în joc: a inventat un penalty pentru gazde şi le-a ajutat să câştige.

  FCSB e cu echipa standard, joacă acasă, iar adversara n-a mai bătut pe nimeni în Liga 1 de o lună şi jumătate. Acestea trebuie să fi fost şi argumentele caselor de pariuri, care au acordat o cotă infimă pentru un succes al gazdelor, 1,32, nivel demn de echipe precum Bayern Munchen, Real Madrid sau Juventus.

Sepsi a venit să se ia la trântă cu FCSB

Fotbalul însă nu este o ştiinţă exactă. Ceea ce e valabil pe hârtie nu e obligatoriu să fie confirmat şi pe gazon. Iar Sepsi se aşază într-un 4-4-1-1, iar atitudinea nu e de echipă mică.

Nu refuză jocul, stă sus, face presing, iar construcţia copiază modelul italian, fără multe pase laterale, de cele mai multe ori direct pe vârful Karanovici, un fotbalist extrem de interesant pentru nivelul campionatului nostru.

La FCSB a jucat doar Coman

La Sepsi joacă toată echipa, la FCSB o face unul singur, Florinel Coman şi parţial Panţâru. Cei doi creează cea mai mare ocazie a startului de meci, însă Coman ratează o şansă imensă, singur cu portarul în mijlocul careului.

Duelul Coman - Kilyen trebuie să fie, teoretic, la aceeaşi scară, ambii sunt jucători care bifează regula. Diferenţa e că unul e fotbalist, celălalt, vorba lui Cornel Dinu, încă se caută. Iar Coman mai ratează o situaţie mare (25).

Gol de atacant mare

Şi dacă FCSB n-a marcat, au făcut-o oaspeţii! Prin Karanovici, care a judecat cu mult sânge rece, dar şi cu un simţ al golului fantastic, la o fază la care 80-90% din atacanţii Ligii 1 ar fi ratat. L-a lobat pe Bălgrădean, iar lui Cristea i-a pus în mare pericol coloana vertebrală. Gol care seamănă izbitor cu cel marcat pe "Ion Oblemenco", la un succes istoric al lui Sepsi, 1-0 cu Craiova.

Golul nu modifică structura meciului. Sepsi e la fel de organizată, de calmă şi acoperă spaţiile atât de bine încât oamenii lui Vintilă aproape că nu reuşesc să lege 3-4 pase. Sepsi face bine şi jocul fără minge, dar şi posesia progresivă. Şi continuă să pună sub presiune defensiva vicecampioanei, din care nu lipseşte niciun nume de bază.

0 șuturi  şuturi pe poartă a avut FCSB în primele 45 de minute, Sepsi a tras de două ori cadrat

E 0-1, e pauză şi FCSB pare în mare dificultate. Totuşi, fotbalul nu e o ştiinţă exactă, iar atunci când lipseşte şi VAR-ul, fotbalul poate deveni chiar total inexact. Mai ales când arbitrii decid să intervină şi să vicieze un meci.

Ca-n vremurile Cooperativei din arbitraj

Aşa s-a întâmplat şi aseară. "Centralul" Feşnic nu şi-a respectat blazonul de arbitru şi s-a transformat într-un sfeşnic pentru candelele cuplului Becali-Vintilă. A inventat un penalty pentru gazde la o fază la care decizia corectă era fault în atac. O decizie ca în vremurile Cooperativei din arbitrajul românesc.

Gnohere a transformat şi de aici Sepsi s-a prăbuşit. Tandemul Coman-Tănase a produs imediat golul 2 şi totul a devenit uşor pentru FCSB. În ciuda unor încercări ale oaspeţilor de a se apropia de poarta lui Bălgrădean şi a câtorva situaţii periculoase, trupa lui Csaba n-a mai fost în stare de nimic.

FCSB îşi continuă seria rezultatelor pozitive, dar victoria de aseară e viciată. Cele 3 puncte se adaugă în clasament, însă senzaţia de greaţă provocată de arbitraj nu poate fi anulată multă vreme de aici înainte.

Vezi AICI toate detaliile de la confruntarea FCSB - Sepsi

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (75)
dybala21
dybala21  •  04 Noiembrie 2019, 16:00

iar pentru desteptii care *** pe aici de viciere de rezultat, va rog sa va uitati la acest GIF: gph.is/g/Z8jexYd

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dybala21
dybala21  •  04 Noiembrie 2019, 15:58
Postat de flopy09 pe 04 Noiembrie 2019, 11:54

A fost arbitraj golanesc, furaciune, posibil viciere de rezultat, FCSB ii putea intoarce si fara ajutor. Daca arbitrajul era condus de cine trebuie Horatiu Fesnic trebuia trimis direct la divizia C cel putin 1 an. Nu am nici o mare simpatie cu alte echipe sa dau in FCSB, are valoare sa castige si fara ajutor, dar aici a fost intentie clara.

Arbitraj golanesc? Nu vreau sa intru in polemica, mai ales cu tine, insa intre un penalty care a fost sau nu, si care nu se vedea din avion, si greselile flagrante din meciul contra lui Dinamo ( de ambele parti ), e cale lunga. In Liga I in fiecare etapa sunt astfel de erori de arbitraj, dar se pare ca sunt aduse in prim plan doar ale FCSB, atunci cand e avantajata. Cand a fost dezavantajata, a fost normal.

dybala21
dybala21  •  04 Noiembrie 2019, 15:54
Postat de magic4ever pe 04 Noiembrie 2019, 13:48

Trăiască arbitrii *** care ajuta pe Fcsb...cu Dinamo au inchis ochii si nu au dat un penalty clar la gentil lui Cristea, acum inventează penalty pt Fcsb si ii baga in joc cand nu le iesea nimic...e ok acum pt Becali cand e ajutat aproape etapa de etapa...cand e dezavantajat la 10 meciuri urla caylt il tin plămânii...

tot la acel meci, alt penalty clar nu a fost acordat FCSB-ului. Sau omiti lucruri si retii doar ce te intereseaza?

Vezi toate comentariile (75)
Comentează
Close