FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI

VIDEO + FOTO Apă vie pentru FCSB! Roș-albaștrii au câștigat cu Sepsi și țin aproape de Farul

FCSB - Sepsi, live/ FOTO: Raed Krishan (GSP) +24   FOTO
FCSB - Sepsi, live/ FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , , - Publicat luni, 08 mai 2023 22:56 / Actualizat luni, 08 mai 2023 23:02

FCSB a câștigat cu Sepsi, scor 3-1, în etapa #7 din play-off. Echipa bucureșteană rămâne la 3 puncte în spatele liderului Farul.

Probabil, dacă s-a uitat la meci, ori el e un fanatic al fotbalului, Dan Petrescu a avut o criză de nervi în prima repriză a meciului de pe Arena Națională. Nu neapărat pentru ratările uriașe ale lui Sepsi la 0-0, dar și pentru mici detalii, legate de arbitraj. Coman a centrat perfect din lovitură liberă, iar Miculescu (28) a înscris cu capul, după ce mai încercase periculos buturile adverse.

Dan Petrescu s-a hotărât: „Gata, plec din România! Nu se mai poate”
CFR CLUJ
Dan Petrescu s-a hotărât: „Gata, plec din România! Nu se mai poate”

La faza golului, Tamm, la rândul său ușor jenat de un adversar, îi dă un brânci lui Bălașa pe culoarul ce ducea la Miculescu. Și cei din camera VAR au analizat faza, după care golul a fost validat. "Mi-e greu să-mi dau seama de intensitatea împingerii, ea există, e clar. La prima vedere, pare o împingere ușoară. 

Intensitatea o poate aprecia arbitrul, apoi cei din camera VAR, știu sigur că li s-a sugerat să analizeze cu atenție", a analizat Marius Avram, la pauză, în studioul DigiSport. Apoi, s-au depășit minutele de prelungire arătate de la margine în finalul primei reprize, iar "centralul" Bârsan nu a oprit jocul imediat după faza petrecută în careul gazdelor, roș-albaștrii au plecat vijelios pe contraatac, iar Sorescu din poziție de finalizare a fost faultat de Niczuly. 

+20 FOTO

Penalty evident, doar că Radunovici (45+3) a executat lamentabil, iar portarul lui Sepsi a păstrat scorul de pe tabelă.

Olaru cu cap, Coman în vână

A fost un meci intens, plăcut ochiului, cu un ritm alert și faze periculoase. Cu cipriotul Elias Charalambous mângâind printre degete mătănii, dar vivace în indicații, FCSB a fost și mai ofensivă, și mai precisă. Cu toate că Sorescu a oferit o ratare monumentală în prima parte, iar Miculescu, atât de blamat în alte situații, a pus presiune pe poarta adversă. 

Cât l-au ținut chingile, pentru că mai mult de o oră nu duce! Au ieșit în evidență Olaru, cel poreclit "Mexic" având un plus de inteligență în joc față de restul celor de pe gazon, și Coman, mai mult prin atitudine, fiindcă a avut și o lovitură liberă din superpoziție bătută în nori. 

Așa cum preconiza și MM Stoica înaintea partidei, Sepsi a dat fiori celor de la FCSB, a chinuit mult formația roș-albastră, gazdele având noroc la unele faze că jucătorii ofensivi ai covăsnenilor și-au prelungit prea mult balonul, iar cei defensivi au fost aiuriți.

Furios și iute

Cu siguranță, la Cluj, Dan Petrescu a apostrofat televizorul văzând faza din minutul 63. Ovidiu Popescu a intrat impetuos spre poarta lui Sepsi, dar pornind de la un atac cu talpa cam ridicată asupra lui Matei, iar din lovitura liberă de la marginea careului Coman (65) a izbit bara! Fiindcă ocaziile se răzbună tare repede, o mai veche cunoștință a roș-albaștrilor, Alex Tudorie (67), la a doua atingere de balon, a punctat după o fază inteligentă a lui Sepsi. 

Târnovanu s-a opus cât a putut, degeaba. Nu mai zicem de Dan Petrescu, viitorul adversar al FCSB, dar la malul mării s-a chiuit, probabil, la 1-1. Doar că "Regele" Hagi n-a apucat să se bucure de o eventuală remiză fiindcă Ovidiu Popescu (74) a reaprins flacăra titlului pentru FCSB. 

Eroul invizibil din zona mediană a gazdelor aseară! Și aportul tribunei a fost pe măsură. FCSB a simțit și n-a mai luat piciorul de pe accelerație. Cordea (79) a înscris din fața porții după faza creată de Coman. Ce reacție a avut FCSB după reușita lui Tudorie! Roș-albaștrii continuă să spere la titlu, au rămas doar în luptă cu Farul. 

3 goluri și 3 assist-uriare Coman în 7 meciuri din play-off, în acest sezon

Clasament play-off

FINAL. FCSB - Sepsi 3-1

  • Click AICI pentru statistici
  • Au marcat: Miculescu 28, Ovidiu Popescu 74, Cordea 79 / Tudorie 67
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 13.475 de fani sunt pe Arena Națională, număr oficial
  • Sepsi a ratat niște ocazii rarisime în primele 20 de minute. Târnovanu a scos tot, iar când era bătut, poarta fiind goală, Safranko a trimis mult peste poartă, din careu.
  • Miculescu a deschis scorul cu o lovitură de cap din apropiere, după centrarea din lovitură liberă a lui Florinel Coman. David nu a avut marcaj la gol, fiind pierdut pe drum de Safranko.
  • La ultima fază a primei reprize, FCSB a primit penalty, după ce Sorescu a fost faultat de Niczuly. Radunovic a executat în dreapta portarului lui Sepsi, care a ghicit colțul și a respins
  • Sepsi a egalat prin Tudorie, care a înscirs din două încercări. A fost blocat de Târnovanu prima dată, minge a sărit în fața porții, de unde atacantul a trimis-o în plasă
  • Ovidiu Popescu a dus scorul la 2-1, după o fază superbă. A trimis din prima, plasat, după un un-doi cu Olaru. Toate atingerile au venit fără preluare. 5 minute mai târziu, Cordea înscris în poarta goală, din pasa lui Coman

+20 FOTO

VIDEO. Galeria FCSB a strigat „Sevilla”, în cinstea aniversării de pe 7 mai a cuceririi Cupei Campionilor de Steaua

FCSB - Sepsi, echipele de start

  • De la FCSB lipsesc Edjouma, care va rata finalul sezonului, și Compagno, care a ieșit accidentat etapa trecută cu Craiova, scor 2-1. Locul său va fi luat de Miculescu;
  • Pantea, autorul unei pase de gol runda trecută, și-a câștigat locul în primul „11” și îl avansează în linia ofensivă pe Sorescu.

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Radunovici - Ov. Popescu, Șut, Olaru - Sorescu, Miculescu, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, Haruț, Omrani, Oct. Popescu, I. Cristea, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu, Cordea
Antrenor: Elias Charalambous

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, Ninaj, Bălașa, Ispas - C. Matei, N. Păun, J. Rodriguez, Ștefănescu - Rondon, Safranko
Rezerve: Began, P. Popa, E. Papa, Achahbar, A. Nistor, I. Grigore, R. Varga, Tudorie, Francisco Junior
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Marcel Bîrsan (București), A1: Sebastian Gheorghe (Suceava), A2: Radu Ghinguleac (București)
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad), AVAR: Marius Badea (Râmnicu-Vâlcea)

Update ora 19:30. Au sosit autocarele la stadion

Cele două autocare au ajuns la stadion cu aproximativ o oră și jumăttate înainte de meci. La coborârea din mașină, MM Stoica a fost surprins în timp ce urmărea pe o talbetă meciul Argeș - UTA.

Update ora 19:00. Primii fani au ajuns la stadion

Cu două ore înainte de startul meciului, primii fani au început să vină la Arena Națională. Unii dintre ei își cumpărau bilele, iar alții se adăposteau de ploaia care a căzut peste Capitală. Suporterii au putut intra pe stadion de la ora 19:30.

Apă vie pentru FCSB! Roș-albaștrii au câștigat cu Sepsi și țin aproape de Farul
Primii fani ajunși la Arena Națională/ foto: Andrei Petrescu (GSP)

Clasamentul din play-off-ul Superligii 

Citește și: 

Mobilizare înaintea meciului decisiv din play-out: „Am afișat mesaje în punctele esențiale ale orașului”

„Cu cine țineți la FCSB - Sepsi?” » Răspunsul cu care Hagi a stârnit hohote în conferință

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (160)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  11 Mai 2023, 19:19
Postat de superstar24 pe 09 Mai 2023, 08:16

Sa le spuneti 7apidistilor ca degeaba au luat 7 de la Farul! :#))

Ca voi furati oricum cu arbitri cocliti!

muzica
muzica  •  11 Mai 2023, 17:45
Postat de johny2003 pe 09 Mai 2023, 07:24

Nu ti-e rusine in div B, forever ?!?

HaHaHA !HOTII,STRIGA ...HOTII !RAD CU LACRIMI !!!!

vichart
vichart  •  09 Mai 2023, 17:35
Postat de legio.sud pe 09 Mai 2023, 08:52

Băi vichart ce tot o dai clonă în sus clonă în jos , prostule Universitatea este singura care îi sperie pe alde ăștia de se “ bat “ pt o coajă de mămăligă ( alde Gică -hau , hau , GG-pipereanul și vargabacs ) , lasă harfele de cunoscător …

eu vreau sa bateti farul si sa urcati pe locul 3. nu doar sa speriati farul.vreau sa ii bateti.

Vezi toate comentariile (160)
Comentează