FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

FCSB și Dinamo l-au ratat! Internațional român a semnat cu altă echipă din Liga 1

Gabriel Plumbuitu va juca la Gaz Metan
Gabriel Plumbuitu va juca la Gaz Metan

Articol de - Publicat sambata, 19 septembrie 2020 08:59 / Actualizat sambata, 19 septembrie 2020 09:56

Gaz Metan a reușit o mutare importante și l-a adus pe Gabriel Plumbuitu (16) ani, căpitanul României U16 de la Daco Getica.

Jucătorul a mai fost dorit de FCSB și de Dinamo, dar cele două cluburi s-au mișcat greu și nu au vrut să achite bani pentru transferul lui, iar acesta a ajuns la Gaz Metan. Formația din Mediaș a plătit 30.000 de euro pentru acesta. Plumbuitu este la bază mijlocaș lateral, dar într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor dezvăluia că poate evolua ca și ca fundaș central, dar și ca atacant. 

Ţineţi minte numele ăsta! Plumbuitu. Notaţi-l undeva. De la fosta Juventus. Băi fraţilor, dacă în lume sunt cinci ca ăsta, eu mă împuşc! Joacă fundaş central şi când conduc oaspeţii îl bagă în atacant. Orice îl bagă, joacă de nota 10
- Dumitru Dragomir, în mai 2019, după ce Plumbuitu a debutat cu gol la 15 ani în Liga 2

În iunie 2019, Plumbuitu vorbea despre ce a însemnat debutul în Liga 2 la o vârstă fragedă și ce planuri are pentru carieră.

- Cum e trecerea de la nivel de juniori, direct în Liga a 2-a?
- Mult diferit! E vorba de altă forță, alt echilibru în joc. Când jucam la juniori era mult mai ușor. Acolo eu veneam cu o forță în plus față ce ceilalți. Acum s-a schimbat, eu sunt cel lovit, viteza e mult mai mare. 

- L-am auzit pe Dumitru Dragomir spunând că joci fundaș central, dar când e nevoie urci și în atac. Până la urmă care e postul tău?
- Mijlocaș de bandă. Dar când e nevoie intru și fundaș central. E adevărat că la juniori am mai fost și atacant și chiar reușeam să înscriu destul de des.

- Ți-ai făcut planul pentru viitorul apropiat?
- Cred că e devreme să mă gândesc la viitor. Acum am 15 ani, la 17 ani promit să vă spun unde pot ajunge. Concret! Vreau să mă țin de treabă, să nu îmi fugă pământul de sub picioare. 

FCSB și Dinamo l-au ratat! Internațional român a semnat cu altă echipă din Liga 1

- Te rog să te compari cu un fotbalist celebru! 
- Păstrând proporțiile, cred că Mbappe. Toți îmi spun asta. Pentru că am viteză foarte bună, dar sunt și destul de tehnic. Dar aici mai am puțin de lucrat

- Sunt jucători care se pierd atunci când aud despre oferte de la cluburi tari...
- Nu mi-e teamă. Am lângă mine oameni care mereu mă trag pe drumul cel bun. Iar eu mereu fac ce îmi spune antrenorul. Am mai avut momente când m-am pierdut. Am făcut unele lucruri pe capul meu și m-am dus într-o parte, dar până la urmă m-au ajutat cei de lângă mine să revin. Așa că nu mai am nevoie de scăpări. 

- E greu să te împarți între școală și fotbal?
- Nu e ușor! De dimineață mă duc la școală. Stau la toate orele, apoi direct acasă, dacă mai apuc să mănânc bine, dacă nu îmi fac ghiozdanul repede și plec la antrenament. După antrenament vin acasă, rezolv teme sau ce mai am, apoi dacă mai am timp mai stau cu tata și gata. A doua zi de la capăt.

- Ce sfat primit ți-a rămas în minte?
- Unul de la Lucian Sânmărtean. Mi-a spus să stau mereu concentrat, să nu încep să mă dau mare că am făcut pasul la Liga 2. Pentru că voi ajunge cu siguranță mare. Dar să mă țin departe de prostii, fumat, băutură. Să fiu echilibrat.

- Ce calități și ce defecte ai?
- Pe lângă viteză, cred că am și o forță destul de bună pentru vârsta mea. Tehnica e ok, gândesc rapid în momente-cheie. Dar aici vreau să mă perfecționez. Mai am multe de învățat. 

VIDEO Dumitru Dragomir după Backa Topola - FCSB: ”Ce rău am ajuns, fraților!”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Gigi Becali nu se oprește din transferuri! A luat un fotbalist imediat după Astra - CFR Cluj

Cătălin Straton, ex-Dinamo, a semnat pe un an cu FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
143731175974645
Gelu Cristean  •  19 Septembrie 2020, 11:03

daca a zis Dragomir.......asta stie bah, ce nu stie un militian bisnitar atarnache pe langa fotbal?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Septembrie 2020, 10:59
Postat de gazistu pe 19 Septembrie 2020, 10:52

si de Goian a zis, euforic, dupa 1-3 la Heerenven ca e: "Goian e in primii 5 fundasi centrali ai omenirii, retine-ti ce va spun" si uite ca n-a fost la echipe mai mari de Rangers, Palermo sau Asteris

Prima profeție de care-mi amintesc este cea legată de Vranjkovic, pe atunci la Pandurii, despre care Dragomir spunea că e cel mai bun străin din Liga I, perioadă în care străinii de la noi aveau valoare mult mai mare decât astăzi. L-a luat Dinamo( în anul în care am jucat în primăvara europeană cu Benfica) și n-a arătat nimic. După care a dispărut, încet-încet...

gazistu
gazistu  •  19 Septembrie 2020, 10:52
Postat de cpt.ahab pe 19 Septembrie 2020, 10:30

Dacă-l laudă Dragomir, e clar. Va fi un fâs!

si de Goian a zis, euforic, dupa 1-3 la Heerenven ca e: "Goian e in primii 5 fundasi centrali ai omenirii, retine-ti ce va spun" si uite ca n-a fost la echipe mai mari de Rangers, Palermo sau Asteris

Vezi toate comentariile (6)
Comentează