FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS FRF

TAS a acceptat să judece conflictul dintre FCSB și FRF pe tema echipelor feminine » EXPLOZIV: Federația și Liga au 20 de zile să se apere în fața acuzelor aduse de Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat luni, 29 iulie 2019 21:33

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va judeca litigiul în care FCSB acuză Federația Română de Fotbal în cazul obligativității înființării echipei de fotbal feminin.

Comitetul Executiv al Federației Române a adoptat pe 3 iulie programul privind dezvoltarea fotbalului feminin, prin care toate formațiile din Liga 1 sunt obligate să își înființeze această secție. Un singur membru a votat împotriva acestor măsuri, Valeriu Argăseală, președintele FCSB.

Gigi Becali, patronul FCSB, a prezentat cauza la TAS, iar tribunalul elvețian a hotărât astăzi că intră în sfera sa de judecată. FRF și LPF trebuie să trimită o poziție inițială de apărare în termen de 20 de zile, anunță Agerpres. FCSB vrea anularea deciziilor luate în acel CEx.

Ce presupune măsura luată de Comitetul Executiv

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a explicat pe larg natura modificărilor.

„Dacă nu îţi vei crea echipă de fotbal feminin în anul 1 (2021-2022), nu vei primi licenţa. În anul 2 trebuie să ai 2 echipe şi în anul 3 - 3 echipe. Altfel nu vei primi licenţa de Liga 1. Italia, acum 3 ani, a implementat decizii asemănătoare cu cele luate de noi azi.

În Italia, Juventus, care are 7 titluri consecutive la masculin, juca cu un singur spectator în tribună la fotbalul feminin. În momentul de faţă, au ajuns la peste 40.000 când joacă fetele”, a punctat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Argumentele aduse de FCSB la TAS

  • Practicarea sportului de performanță este un drept, nu o obligație, conform art. 2, alin (5) din Legea Sportului;
  • Nicio federație din Europa nu a impus astfel de măsuri;
  • Decizia are un caracter discriminatoriu;
  • Decizia luată de FRF are un impact financiar major asupra cluburilor, lucru care încalcă statutul FRF.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  30 Iulie 2019, 10:14

acelasi lucru ar fi trebuit sa-l faca si celelalte combatante ale Ligii1 , 2 si 3... in afara lui don chijote "nea ciciyi" restu conducatorilor sunt niste fricosi,accepta tratamentul la care sunt supusi de Lpf & FRF. VRETI FOTBAL FEMININ,NU ? dar VAR (video assistent referee) de ce nu implementati ?

dvd1
dvd1  •  30 Iulie 2019, 01:05

eliminati FICISIBI din campionat imediat

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  29 Iulie 2019, 23:28

Pomeniti si de regula cu sub 21 de ani .....maine va trebui sa avem unul cu dizabilitati in echipa , poimaine unul peste 35 de ani ca il plateste federatia, apoi sa fie familisti ........doar sa stie fotbal nu va mai fi cazul ...nu se va mai uita nimeni la ei ...fotbalul va trece in plan secund pentru orice suporter !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează