FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali are o nouă țintă din Liga 1, după ce l-a adus pe Radunovic: „Aleargă până se stinge nocturna!” » Craiova și CFR îl vor și ele

FOTO: Elena Driu
FOTO: Elena Driu

Articol de , , - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 09:00

FCSB, CFR și Craiova se interesează de Bryan Alceus, haitianul de la Gaz Metan. Mediașul l-a adus gratis pe mijlocașul crescut la Bordeaux și-l poate vinde după numai șase luni.

Un haitian nou-apărut în România le-a atras pe cele mai mari cluburi din campionat. FCSB, CFR și Craiova îl urmăresc pe Bryan Alceus, mijlocaș defensiv de la Gaz Metan. Alceus, crescut la Bordeaux, are 24 de ani și a evoluat ca profesionist doar în ligile inferioare din Franța înainte să ajungă în Liga 1.

Le-ar rezolva problemele

Cum a devenit interesant? Capacitatea de efort formidabilă au remarcat-o cluburile mari din campionat, dar au observat-o și oficialii de la Mediaș: „Ăsta aleargă până se stinge nocturna!". Alceus e mic, doar 1,73m, deci e un închizător de tipul Makelele sau Kante, nu e un recuperator înalt și puternic.

Mediașul l-a adus gratis, deci oricare sumă încasată în schimbul lui constituie un profit. L-a folosit pe Bryan în șapte partide din campionat, suficient pentru ca formațiile importante din competiție să îl remarce. Efortul și eficiența lui Alceus ca recuperator au fost atributele pe care le-au văzut echipele mai bogate.

FCSB. Gigi Becali are o nouă țintă din Liga 1, după ce l-a adus pe Radunovic: „Aleargă până se stinge nocturna!” » Craiova și CFR îl vor și ele
Bryan Alceus

Mai ales CFR și Craiova au nevoie de jucători în această zonă. La Cluj, mijlocaș defensiv e Hoban, care a ajuns la 37 de ani și e departe de anii lui de glorie. Universitatea îi are pe Mateiu, antipatic pentru patronul Rotaru, și pe Bic, un jucător mai bun pentru construirea jocului decât pentru distrugerea lui. 

4 meciuria jucat Alceus la Paris FC înainte să semneze cu Gaz Metan, din postura unui fotbalist liber de contract

   A folosit doar tineri

Becali nu are un închizător clar, dar i-a folosit pe Simion, pe Perianu ca soluții pentru zona aceea. De la retragerea lui Pintilii, FCSB nu a mai avut o soluție clară. Simion, readus de la Astra, și Perianu, un tânăr format în club, au acoperit postul. Alceus ar constitui o soluție nouă pentru FCSB, o variantă pe care clubul nu o are la îndemână acum. 

 Radunovici e luat de FCSB

Astra confirmă transferul fundașului stânga la FCSB, de pe urma căruia clubul va încasa 400.000 de euro. Risto Radunovici, 28 de ani, va evolua în 2021 la FCSB. Informația nu mai e bazată pe surse, Astra a confirmat-o ieri.

Dani Coman, președintele, a admis transferul. Bogdan Mara, directorul sportiv, a discutat și el despre afacerea pe care giurgiuvenii au realizat-o deja: „Ne-am înțeles cu FCSB, Radunovici va merge acolo în ianuarie. A fost un moment potrivit pentru a-l vinde. Și pentru noi, și pentru jucător".

Risto ar fi intrat în iulie în ultimul an din contractul cu Astra, deci clubul avea acum ultima ocazie să-l vândă. La FCSB va avea o competiție dificilă. Becali l-a indicat pe Panțâru drept fundașul stânga al naționalei, deși el a evoluat foarte slab în meciurile recente, așa că Radunovici va trebui să-l scoată din echipă pe favoritul patronului.

Radunovici, cu șase meciuri în naționala Muntenegrului, constituie o opțiune mai experimentată pentru FCSB și o ajută pe Astra să parcurgă perioada aceasta, în care se străduiește să plătească salariile. Muntenegreanul ar fi vândut pe 400.000 de euro, bani din care giurgiuvenii ar mai achita dintre datoriile restante. Salariile de acum sunt neplătite de o lună, ceea ce constituie o revelație, fiindcă alb-negrii sunt obișnuiți să nu încaseze salariile mai mult timp. Clubul a plătit recent banii pentru două luni și se află acum într-un grafic obișnuit

VIDEO Cătălin Zmărăndescu, mesaj criptic legat de experiența sa cu Gigi Becali: „Să vă spun ce se întâmpla înainte de biserică sau după?”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Florinel Coman își forțează plecarea! Decizie de ultimă oră + prima reacție a lui Giovanni Becali

Gigi Becali reia negocierea cu fotbalistul favorit! Ilie Dumitrescu l-a convins

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  11 Decembrie 2020, 13:19

Cum se intereseaza ciobanu de ceva hop si rotita cofetaru si nelutu lautaru!!! Vor si ei la ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luciann
luciann  •  11 Decembrie 2020, 12:09

Si Banel alerga mult...degeaba!:)))

cornelcc
cornelcc  •  11 Decembrie 2020, 11:41

Este puternic dar rudimentar. Respinge mingea (cand o nimereste!) dar nu recupereaza. Sa-l ia CFR! Jiji, uita-l!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează