FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Veste proastă pentru FCSB! Trupa lui Becali riscă să piardă 1,5 milioane de euro pe an!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 14:20 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 15:19

FCSB ar putea avea de suferit din punct de vedere economic în perioada următoare, riscând să piardă un venit important. 

După ce a pierdut banii de la UEFA, când a ratat calificarea în grupele Conference League, echipa lui Gigi Becali ar putea pierde și banii de la sponsorul principal.

Firma de asigurări City Insurance ar fi la un pas de procedura de faliment, informează Hotnews.  În conturile City Insurace nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV. Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment, mai scrie sursa citată.

Sponsorul FCSB riscă falimentul

La finalul lunii august, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară explica ce riscă firma dacă suma nu intră în conturi: „Dacă banii promiși nu intră în conturile companiei, aplicăm prevederile legale, adică declanșăm procedura retragerii autorizației de funcționare și intrarea în faliment”, a spus Cristian Roșu.

1,5 milioane de eurooferă City Insurance pentru FCSB pe an, dar și aceasta e condiționată de câștigarea titlului și de prezența într-o grupă europeană

Cum a ajuns City Insurance sponsor la FCSB cu ajutorul lui Hrebenciuc

Colaborarea dintre FCSB și City Insurance a apărut într-un moment extrem de delicat pe care clubul l-a traversat. În vara lui 2013, în postura de campioană, FCSB a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA după ce Gigi Becali fusese condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită care avea legătură directă cu fotbalul, acea recompensă de 1,7 milioane de euro oferită celor de la U Cluj, în 2008, pentru a o bloca pe CFR în ultima etapă. 

Cu Becali în închisoare, dar și cu amenințarea UEFA, Steaua a primit ajutor financiar din partea lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un apropiat al lui Becali, care i-a convins pe cei de la City Insurance să devină sponsorul echipei.

În vara lui 2018, City nu doar că a prelungit înțelegerea cu FCSB, dar a luat și o altă decizie care a avut o implicare directă în cadrul echipei. A plusat cu 100.000 de euro la contract, cu condiția ca suma să meargă la Filipe Teixeira, în privința căruia Gigi Becali nu era foarte convins dacă să-i mai propună să rămână la echipă. Teixeira a semnat până în vara lui 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai FCSB-ului.

Biserica Ortodoxă a Greciei a preluat City Insurance

Biserica Ortodoxă a Greciei ar sta în spatele unui fond care a preluat recent City Insurance.

„Știu doar că au vândut, dar nu știam la cine. Nu am treabă cu afacerile lor. Mie mi s-a spus că se vinde și am fost întrebat dacă vreau să reînnoim contractul. Aveam până în 2022, au zis să facem până în 2025. Am zis da. În rest nu cunosc, ce fac, mă bag în afacerile oamenilor?”, spunea Becali în aprilie 2021.

800 de mii de euro pe ane suma pe care o primește FCSB din partea lui Betano, sponsorul secundar al clubului

VIDEO Derby în Liga 1! Totul despre FCSB - Dinamo

Citește și:

Transferul lui Budescu la FCSB pus la îndoială: „Nu cred că poate face diferența”

Constantin Budescu e printre bogații Ligii 1! » TOP 10 cel mai bine plătiți fotbaliști din campionat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
c23665
c23665  •  08 Septembrie 2021, 20:10
Postat de steauab pe 08 Septembrie 2021, 17:43

Falimentul CFR prostule

Chiar esti prost!

cj666
cj666  •  08 Septembrie 2021, 19:46
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ma infractorilor, pe voi tre sa va baga la puscarie ca sa nu mai furati numele altei echipe?

amadeus2021
amadeus2021  •  08 Septembrie 2021, 19:18
Postat de steauab pe 08 Septembrie 2021, 17:17

Ce au in comun postacii CFR, FCR si Mimamo? Toți, stau in Cluj, nu vin la meciuri, scopul lor este sa vorbească urat de FCSB si frumos de cluburile insolvente si falimentare, datoare zeci de milioane de euro la stat CFR, FCR si Mimao

Deocamdată se strânge lațul în jurul FCSB: vedete de carton accidentate, sponsor în faliment, tot înainte!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează