FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSA STEAUA

Mesaj manifest la 35 de ani de la succesul Stelei din Cupa Campionilor: „Eu la cine am jucat?! Ar fi bună o reconciliere FCSB - CSA”

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 mai 2021 11:39 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 11:57

La 35 de ani de la succesul Stelei din finala Cupei Campionilor Europeni, 2-0 cu Barcelona la penalty-uri, Alex Bourceanu a vorbit despre disputa pentru palmares dintre FCSB și CSA.

  • Astăzi se împlinesc 35 de ani de la cea mai mare performanță a fotbalului românesc! Steaua a scris istorie în fața Barcelonei, în finala Cupei Campionilor Europeni 
  • Helmuth Duckadam devenea primul portar din istoria fotbalului care reușea să apere nu mai puţin de 4 penalty-uri la loviturile de departajare, performanţa sa ajungând direct în Guinness Book
  • Marius Lăcătuş și Gavril Balint au fost singurii jucători care au marcat pentru Steaua de la 11 metri, în poarta lui Francisco Gonzalez Urruticoechea

Fostul mijlocaș al echipei lui Gigi Becali, în perioada iulie 2011 – februarie 2014, Bourceanu crede  că FCSB și CSA Steaua ar trebui să ajungă la o înțelegere și să existe o singură echipă.

Alex Bourceanu: „Ar fi bună o reconciliere între FCSB și CSA Steaua”

Reconcilierea ar fi cea mai bună! Culorile, palmaresul și performanțele ar fi într-un singur loc!

Eu unde am jucat?! Am jucat cu FCSB pe terenul lui Manchester City. Al cui e meciul ăla? Presupun că se numea FCSB atunci echipa... E trist! 

Ce scria pe tricou?! Clar am jucat la echipa lui Becali, dar scria și Steaua pe tricou! Sunt și suporteri care au probleme. Cei care sunt cu CSA țin puțin cu FCSB, dar și invers. Sunt dezorientați”, a spus Bourceanu la emisiunea „Digi Sport Matinal”.

FCSB și CSA Steaua se judecă la Curtea de Apel București pentru palmaresul Stelei din 1947 până în 2013, deținut în prezent de echipa din Liga 3, după decizia Tribunalului, din 5 iulie 2019.

Palmaresul CSA Steaua:

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1
  • 20 de Cupe ale României
  • 4 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Ce are FCSB: 

  • 5 titluri de campioană
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

VIDEO Ștefan Iovan, amintiri de la succesul Stelei din Cupa Campionilor„Sunt sentimente de neuitat”

Citește mai multe știri despre succesul Stelei din 1986:

Detalii de culise de la cea mai mare surpriză din istoria fotbalului românesc » Cum a ajuns Iordănescu să joace în finala de la Sevilla

Transferul-surpriză pe care Steaua l-a făcut după Cupa Campionilor Europeni: „M-am blocat. Eu eram trei lulele la Mizil și ei mă mutau la Steaua”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
siriussirius
siriussirius  •  07 Mai 2021, 19:09

Hai STEAUA HAI FCSB HAI FCSB-STEAUA adevarat ai zis capitane cind joaca fcsb cu cineva tin cu ei cind joaca steaua cu cineva tin cu ei,nu pot uri steaua nici fcsb,tin cu ambele,vreau ca FCSB sa fie campioana,iar STEAUA sa promoveze in L2. Sper sa se uneasca iar becali daca vrea suporterii alaturi de echipa sa nu mai faca "jucaria " lui din echipa ca oricum are bani destui sa faca echipa pentru suporteri nu numai pentru buzunarul lui,sa cistige campionate cupe trofee care sa fie bucuria adevarata a suporterilor,sa fim iarasi ce am fost odata ceea ce oricum ii va aduce si mai multi bani din vinzaride jucatori si trbune arhipline si adevarata sustinere si simpatie din partea noastra a tuturor stelistilor.

corectu
corectu  •  07 Mai 2021, 17:12

În 2017 s-a înființat CSASteaua,iar în toamnă a fost înscrisă în Liga 4.Între 2003 și 2017 unde juca Steaua? Logic STEAUA=FCSB.

gicab
gicab  •  07 Mai 2021, 17:05
Postat de nomercy pe 07 Mai 2021, 13:13

Si as mai adauga ceva la ce am spus ma devreme . Fără numele Steaua și cu modul controversat in care Becali gestionează clubul , FCSB va atrage din ce in ce mai putini suporteri din noile generații ...

Te înșeli... îți dau un singur exemplu... mulți copii se vor pierde cu actualul sistem de învățământ online... s au obișnuit acasă... unii nici nu se vor mai duce la școala... un bazin destul de mare din care gg își va trage admiratori

Vezi toate comentariile (15)
Comentează