FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Asta e suma reală pe care a plecat Dennis Man de la FCSB! Clauzele secrete din contract

Transferul lui Dennis Man e cel mai mare din istoria campionatului românesc +12   FOTO
Transferul lui Dennis Man e cel mai mare din istoria campionatului românesc

Articol de , , - Publicat vineri, 29 ianuarie 2021 07:42 / Actualizat vineri, 29 ianuarie 2021 08:03

Transferul lui Dennis Man e cel mai mare din istoria campionatului românesc, doar că valoarea nu e aceea pe care a anunțat-o Becali. S-ar putea ajunge la 13 milioane de euro doar dacă FCSB ar încasa niște bonusuri, în condiții greu de îndeplinit

Cel mai bun marcator din Liga 1 a mers la Parma și suma pe care o primește FCSB în schimbul lui este imensă, niciun club din România nu a mai încasat vreodată atâția bani la un export. Chiar și așa, Becali tot a mai umflat un pic valoarea reală a afacerii. El a anunțat că tranzacția a fost realizată în schimbul a 13 milioane de euro. Suma nu constituie tocmai o invenție, doar că s-ar ajunge la ea prin îndeplinirea unor condiții complicate.

FCSB încasează sigur 11 milioane de euro pentru Dennis Man

Prețul de bază al transferului a fost de 11 milioane de euro. FCSB va încasa în curând banii aceștia, într-o singură tranșă. În negocieri, românii și italienii avuseseră în vedere și opțiunea de a împărți plata în mai multe rate, de-a lungul a doi ani și jumătate. Au renunțat la ideea aceasta. Pentru atingerea valorii pe care a anunțat-o Becali ar trebui să fie întrunite câteva clauze greu de îndeplinit:

  • 500.000 de euro primește FCSB dacă Parma se califică în cupele europene măcar o dată în următoarele patru sezoane
  • 500.000 de euro încasează roș-albaștrii dacă parmegianii termină un sezon printre primii opt în Serie A
  • 500.000 de euro constituie un bonus în situația în care Man va marca 15 goluri în prima ligă italiană până în 2023 
  • 500.000 de euro se mai adaugă dacă Dennis va înscrie 25 de goluri în Serie A până în iunie 2025.

Criteriile sunt greu de îndeplinit. Pe termen scurt, grija Parmei e să evite retrogradarea, nu-și propune nimeni calificarea în cupele europene, nici măcar clasarea printre primele opt.

Echipa e penultima și nu a mai câștigat deloc în ultimele zece meciuri. A început sezonul cu antrenorul Fabio Liverani, care îl înlocuise pe Roberto D'Aversa, după care conducerea l-a demis pe Liverani și l-a readus pe D'Aversa. 

Marchează Dennis Man 15 goluri în Serie A?

Una dintre condițiile pentru ca FCSB să acceseze un bonus de 500.000 de euro se referă la numărul de goluri pe care le înscrie Man la Parma. Ar trebui să marcheze de 15 ori în doi ani și jumătate, până în iunie 2023. În campionatul românesc, el a dat 30 de goluri în ultimii doi ani și jumătate. 

Stagiunea actuală e cea mai bună, de departe!, cu 14 goluri în 18 prezențe în campionat. Cu un sezon în urmă a dat 7 goluri, în ediția 2018-2019 dăduse 9 goluri. Gervinho, vedeta Parmei, a adunat 22 de goluri în Serie A în doi ani și jumătate. Internațional ivorian cu 84 de meciuri și 23 de goluri, el a jucat doi ani la Arsenal și doi ani și jumătate la Roma. A trecut pe urmă în China, la Hebei, după care a semnat cu Parma. 

Dennis Man la Parma
Giovanni Becali în Italia, pentru transferul lui Dennis Man
Dennis Man la Parma
Dennis Man la Parma
Dennis Man la Parma
+8 FOTO

În 6 luni, Mihăilă nu a marcat în Serie A

E mai greu să punctezi în Serie A decât este să marchezi în Liga 1 din România? Mihăilă a petrecut deja o jumătate de an la Parma, timp în care nu a dat niciun gol. Extremă stânga, olteanul a avut 7 goluri la Craiova în sezonul trecut. La Parma a ajuns afectat de pubalgie și a avut nevoie de o perioadă pentru tratament. De când și-a revenit a apărut în patru meciuri din campionat, niciunul ca titular, și nu a dat niciun gol. A bifat o reușită în Cupă, în eșecul cu Lazio, 1-2 în „optimi".

Parma luptă pentru salvare

Man și Mihăilă trebuie să contribuie la salvarea Parmei de la retrogradare și au câțiva concurenți români. „Crociati" sunt penultimii în clasament, cu 13 puncte. Ultima echipă e Crotone, la care se află Denis Drăguș, atacantul fost la Viitorul. Antepenultima e Cagliari, la care e titular de bază Răzvan Marin. Crotone are 12 puncte, Cagliari are 14. Tot 14 puncte are și Torino, prima aflată deasupra liniei salvării. La un alt nivel sunt Tătărușanu, portarul de rezervă al liderului Milan, și Ștefan Radu, om de încredere la Lazio, a 7-a clasată în momentul acesta și calificată în fazele eliminatorii din Champions League.

Cele mai scumpe transferuri din România

JUCĂTORSUMĂ
(MILIOANE DE EURO)
A PLECAT/
A AJUNS
AN
Dennis Man11FCSB/
Parma
2021
Nicolae Stanciu9,8FCSB/
Anderlecht
2016
Valentin Mihăilă8,5Craiova/
Parma
2020
Vlad Chiricheș8,5FCSB/
Tottenham
2013
Alexandru Mitriță8Craiova/
New York City
2019

Citește mai multe știri despre Dennis Man:

Dennis Man, avertizat de românul cu peste 100 de meciuri în Serie A: „Va avea mereu cuțitul la os!” + „Faci un meci prost? Mai joci peste 10 etape!”

7 scurte » Atenție, Dennis Man! Capcanele transferului la Parma + exemple dureroase cu Zicu și Claudiu Răducanu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  30 Ianuarie 2021, 07:17
Postat de dobrin pe 29 Ianuarie 2021, 16:17

Cele 15 meleoane care de fapt erau 13+2 care de fapt erau 13 intr-o singura transa, care de fapt erau 11+2 care de fapt realistic erau 11 (ca nu vad Parma in cupele europene sau pe Man spargand gura targului), care de fapt erau vreo 8 dupa ce isi vor lua partea UTA si cu impresarii. Halal jurnalism.

cei 4 apostoli erau 3, Luca si Matei! de fapt, Becali de data asta,nu cred sa minta, in mintea lui rara chiar se vor indeplini clauzele alea, o sa rupa Parma norii cu Man! cat despre suma de transfer, il vad pe Becali in stare sa faca ce a mai facut cu Man! adica sa micsoreze suma de transfer ca sa ii dea Utei mai putin!

1vasisdas0
1vasisdas0  •  29 Ianuarie 2021, 20:54

Italieni confirma ca Parma a plătit 13 milioane plus 2 in bonusuri

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  29 Ianuarie 2021, 19:28
Postat de lionforever pe 29 Ianuarie 2021, 16:40

Deci voi adepții ciobanului ce mai ziceți acum? De 3 ori mai mult decât pe Mihăilă sau o suma egala? Eu cred ca presa italiana are suma reala deci încă o data se dovedește ca ciobanul e mitoman dar are și el prostii lui care îl cred

mihăilă e doar o țeapă, Man e sculă de fotbalist pe lângă copilu prazu.Timpul va spune cine e mai valoros și sper ca și atunci să postezi pe aici,desi nu pot avea mari așteptări de la unul care-l compară pe mihăilă cu Man.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează