FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Thomas Neubert lucrează „pe blat” » Adevărul despre „preparatorul-fenomen” s-a aflat acum! FRF confirmă

Thomas Neubert e privit ca un magician la FCSB, deși lucrează „pe fals” +28   FOTO
Thomas Neubert e privit ca un magician la FCSB, deși lucrează „pe fals”

Articol de , , - Publicat marti, 22 decembrie 2020 08:33 / Actualizat marti, 22 decembrie 2020 10:33

Thomas Neubert, preparatorul fizic de la FCSB, este privit în România ca un reformator care a schimbat campionatul, nu are calificare pentru meseria pe care o practică. El ar trebui să le facă doar masaj fotbaliștilor, nu să-i antreneze.

Thomas Neubert are imaginea celui mai bun preparator fizic din istoria campionatului românesc, doar că el nu este preparator fizic! Cum este posibil așa ceva?

FRF: „Nu poate fi preparator!"

Germanul lucrează la FCSB ca masor, acesta e postul pentru care a fost angajat. Artificiul era necesar fiindcă Tommy nu e calificat ca preparator fizic! El pretinde să fie recunoscut ca specialist în pregătirea fizică, numai că nimeni nu-i acceptă diplomele pe care le prezintă. Neubert s-a adresat recent Federației în sensul acesta. A înaintat un dosar pe baza căruia a cerut să poată fi încadrat ca preparator fizic, rolul acesta să-i fie scris și pe legitimația pe care fiecare membru al staff-ului o poartă la gât în timpul partidelor oficiale.

FRF nu a avut cum să-l ajute. Explică surse din instituție: „El are probleme mari cu actele. Ne-a solicitat să-l recunoaștem ca preparator fizic. Așa ceva nici nu e de competența Federației, ar fi nevoie ca statul român să-i echivaleze diplomele de studii pe care le prezintă, FRF nu are dreptul să decidă în privința asta".

Thomas Neubert, masor în acte la FCSB

Școala de Antrenori din România a analizat, oricum, dosarul pe care l-a prezentat Neubert și a constatat că el susține că ar fi preparator fizic doar în baza unei diplome obținute în urma unui curs nerecunoscut oficial, așa că ar fi șanse minime ca statul român să-i îndeplinească cererea.

Măcar pentru o vreme, Thomas, preparatorul fizic cel mai lăudat din istoria campionatului românesc, va continua să fie masor. Paradoxul: necalificat pentru munca pe care o practică, el e creditat mai mult decât este în mod obișnuit un specialist în pregătirea fizică. Există și suporteri, și specialiști în fotbal care cred că progresul pe care l-a înregistrat FCSB de când cuplul Petrea-Neubert a preluat conducerea echipei, ca urmare a demiterii lui Bogdan Vintilă, i s-ar datora mai degrabă germanului, mai puțin antrenorului principal!

„Eu sunt convins că munca lui Neubert se va vedea, vor progresa toți jucătorii tineri de la FCSB. Eu nu am mai văzut în ultima vreme vreo altă echipă românească să lupte de la egal la egal cu Ajax, cu Chelsea, așa cum s-a prezentat FCSB în acele partide!" 
- Ilie Dumitrescu, fost internațional

156 de meciuria petrecut Neubert ca asistent al lui Reghecampf. El a mai lucrat într-o perioadă cu Edi Iordănescu, la ȚSKA Sofia, iar acum colaborează cu Anton Petrea, fostul secund al lui Reghe

FCSB. Thomas Neubert, faimos din 2012

Neubert, 51 de ani, a ajuns la FCSB în 2012, când Reghecampf a devenit antrenor principal. Germanul îl asistase pe Reghe și la Chiajna, și la Bistrița, și în alte mandate pe care Laurențiu le avusese în liga a doua, doar că la Concordia, la Gloria și în „B” el lucra part-time, nu era prezent la fiecare antrenament, deoarece cluburile nu-și permiteau să-l plătească suficient de bine încât să-l atragă. Becali a fost de acord să-i achite 10.000 de euro lunar. 

A urmat o perioadă formidabilă pentru echipă, cu două titluri câștigate la rând, plus accesul în „optimile" Europa League și în grupele Champions League. FCSB a progresat vizibil, ca pregătire fizică, și își sufoca adversarii mai ales datorită acestei calități. Toate meritele îi erau atribuite lui Neubert, pentru activitatea concretă, și lui Reghecampf, pentru meritul de a-l fi descoperit. Benzile TRX, pe care le foloseau roș-albaștrii, păreau o invenție de dată recentă. „Erau utilizate în sălile de fitness din Londra cu mult înainte să apară în fotbalul românesc!", a explicat Ciprian Moscu, preparatorul fizic care-l asistă pe Marius Șumudică la Gaziantep.

Clauză de reziliere: 300.000 de euro!

Neubert, preparatorul fizic care e masor în realitate, e prețuit în Liga 1 așa cum nu este niciun antrenor principal. Becali i-a fixat drept clauză de reziliere a contractului suma de 300.000 de euro, o clauză eliberatoare cum nu există în acordul cu niciun tehnician. Salariul: 10.000 de euro lunar. Contractul e valabil până la 30 iunie 2023. Thomas a ratat un bonus important din cauza coronavirusului. 

Fiindcă echipa a fost decimată de numărul de îmbolnăviri a părăsit Europa League în preliminarii, după 0-2 cu Slovan Liberec. Pentru calificarea în grupe, germanul ar fi încasat o primă de 50.000 de euro! Salariul lui Neubert este exorbitant pentru un preparator fizic, e mare chiar și pentru un jucător! La Clinceni, revelația turului în campionatul românesc, nu câștigă nimeni mai mult de 6.000 de euro lunar!

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+24 FOTO

Nu mai e prieten cu Laurențiu Reghecampf

Thomas și Laurențiu s-au cunoscut în Germania și erau amici atunci când au început colaborarea în România. Prietenia lor a rămas valabilă, deși nu au colaborat permanent, până în vara acestui an. Neubert și Petrea au venit la FCSB, Reghecampf a rămas la Al Wasl, cu care se afla sub contract. 

Arabii l-au demis între timp, din cauza rezultatelor foarte slabe. A părut că Laur își trimisese secunzii înainte și că urma ca și el să revină la clubul lui Becali. În realitate, el nu mai e în relații bune cu Petrea și cu Neubert, după ce s-au certat pentru bani înainte de plecarea asistenților din Emiratele Arabe Unite.

„Nu mai fac ceea ce făceam cu voi"

Fotbaliștii pe care i-au găsit Reghecampf și Neubert la FCSB în 2012 au acceptat programul de pregătire neobișnuit de dur în campionatul românesc. Mihai Stoica le-a asigurat „spatele", a garantat față de Becali că metoda era corectă și nu le-a permis jucătorilor să înmoaie antrenamentele, așa cum ei și-ar fi dorit. Unul dintre fotbaliștii din perioada aceea a povestit că a discutat recent cu Thomas, care i-a mărturisit că pregătirea e mai lejeră acum: „Metodele s-au mai schimbat în toată lumea. Și, oricum, nu aș mai putea să procedez chiar ca atunci, fiindcă jucătorii de azi nu mai acceptă un efort atât de mare". 

Chipciu a povestit că l-a întâlnit și el întâmplător pe german, când Alex se afla într-un cantonament cu Anderlecht: „I-am zis că dacă ar veni el acum la clubul la care sunt eu, aș cere să plec! Chiar nu mai pot s-o iau de la capăt! Mental, nu mai sunt capabil să accept acele antrenamente extrem de tari!".

VIDEO. A folosit Neubert substanțe dopante? Expertul lui Olăroiu și Pițurcă dă verdictul

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB încheie anul 2020 pe primul loc!

Toni Petrea a anunțat de ce jucător are nevoie pentru a lua titlul: „Acolo am avea o problemă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
remarque
remarque  •  22 Decembrie 2020, 18:26
Postat de roja_azul76 pe 22 Decembrie 2020, 15:30

Asa-i, cat merge ulciorul la apa si atata timp cat arbitreaza Kovacs si Fesnic!:)

te imbeti cu apa rece prietene. FCSB e cea mai avantajata echipa din campionat de catre arbitri. Iar in Europa unde FCSB nu mai joaca pentru ca nu mai are valoare ai confirmarea acestei realitati. FCSB a devenit echipa fara nume, fara stadion, fara suporteri, fara viitor, fara speranta, fara sens. Traieste dintr-o ambitie personala a lui Becali, care a fost prea increzator ca va pastra brandul Steaua, un brand cu adevarat greu. In 10 ani FCSB nu va mai reprezenta nimic.

cneius
cneius  •  22 Decembrie 2020, 15:35

"...jucătorii de azi nu mai acceptă un efort atât de mare" - in schimb vor salarii mai mari ?!?!?!

roja_azul76
roja_azul76  •  22 Decembrie 2020, 15:30
Postat de remarque pe 22 Decembrie 2020, 15:23

si la capitolul goluri conform tabelei. Singurul capitol care conteaza

Asa-i, cat merge ulciorul la apa si atata timp cat arbitreaza Kovacs si Fesnic!:)

Vezi toate comentariile (39)
Comentează