FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB primește o mână de ajutor înaintea duelului cu Backa Topola: sârbii, analizați atent de fostul adversar

Petru Racu (33 de ani) a jucat pentru Petrocub în turul precedent din Europa League cu Backa Topola. Crede că FCSB n-ar trebui să aibă prea multe emoții, însă îi avertizează pe români cu privire la ofensiva sârbilor
Petru Racu (33 de ani) a jucat pentru Petrocub în turul precedent din Europa League cu Backa Topola. Crede că FCSB n-ar trebui să aibă prea multe emoții, însă îi avertizează pe români cu privire la ofensiva sârbilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 18:24 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 20:12

Petru Racu (33 de ani) a jucat pentru Petrocub în turul precedent din Europa League cu Backa Topola. Crede că FCSB n-ar trebui să aibă prea multe emoții, însă îi avertizează pe români cu privire la ofensiva sârbilor

Topola e un „new entry” în cupele europene, o echipă cu o ascensiune fulger în Serbia. Backa e pe tobogan în prima ligă sârbă, unde are 3 eșecuri consecutive și e abia pe locul 12 după 7 runde.

Totuși, în Europa a învins-o fără prea multe emoții pe Petrocub, din Moldova. Petru Racu (33 de ani), fundaș și căpitan la echipa Hîncești, nu-i dă vreo șansă formației sârbe. O cunoaște bine pe FCSB, a jucat și în România la Petrolul, și "demască" adversarul românilor înaintea întâlnirii.

FCSB, sfaturi înaintea meciului cu Backa Topola

- Salut, Petru! Din România te deranjez, vrem să știm mai multe despre adversara FCSB-ului... 
- Cu drag. Din păcate, și o spun cu regret, n-am obținut rezultatul dorit cu Topola. Sincer, era o echipă de depășit. Am făcut câteva greșeli mari la golurile primite și cam așa s-a decis calificarea. A fost greu să revenim în joc.

- Cum ți s-au părut? 
- O echipă bine pregătită fizic și destul de organizată.

- O chestiune des întâlnită în cazul sârbilor, îi poți compara totuși cu cineva din România? 
- Da, așa este. Cred că aș putea să-i compar cu Sepsi ca joc, fizic cu CFR Cluj. O echipă care are un joc agresiv care se bazează pe mingi lungi. Sunt axați pe centrări. Se bazează foarte mult pe contraatac și faze fixe. Talia îi ajută.

EXCLUSIV FCSB primește o mână de ajutor înaintea duelului cu Backa Topola: sârbii, analizați atent de fostul adversar
Petru Racu

„Sunt tari în atac”

- Are FCSB motive să se teamă? 
- Nu cred. Topola e o echipă total diferită de FCSB. Din ce am văzut eu, cei de la FCSB au un joc mult mai combinativ, ajung mereu la poarta adversarilor cu pase scurte, poate datorită jucătorilor de viteză, așa cum sunt Coman sau Man. Topola e altfel, caută doar mingi lungi, încearcă să ducă jocul în margine, de unde să centreze. Mă repet, stau bine ca fizic și sunt periculoși aici.

- Să fie ăsta un punct vulnerabil pentru FCSB? 
- Sincer, eu nu văd cum poate fi FCSB surprinsă de Topola. Părerea mea este că dacă FCSB va aborda meciul serios, nu cred că va avea vreo problemă în a trece de Backa Topola. Experiența e clar de partea românilor, sunt o echipă mai valoroasă, cu jucători tehnici și foarte buni individual.

- Unde ai vedea Backa Topola dacă ar juca în campionatul românesc? 
- E greu să faci o astfel de comparație. O să încerc să-i încadrez comparând echipa cu Sepsi. Cred că ar fi la bătaie pentru un loc de play-off. Nu-i o echipă rea, dar nici una foarte puternică. Plus că acum nu trece printr-un moment foarte bun, din ce văd.

- Poți evidenția câțiva jucători, unii care v-au pus probleme destul de mari vouă? 
- Cred că cei mai periculoși sunt fotbaliștii din ofensivă, toți cei trei jucători din atac. Sunt jucători cu experiență, care pot face diferența în orice moment. Este vorba despre Vladimir Siladji, Djuro Zec și bineînțeles Nedad Lukici, care văd că înscrie în aproape fiecare meci. Dacă nu mă înșel, are doar vreo două meciuri în care n-a punctat de când a început campionatul după pauza din cauza pandemiei. Și nouă ne-a dat gol. Aici trebuie puțină atenție din partea FCSB-ului.

8 punctea adunat Backa Topola în primele 7 runde și ocupă locul 12 din 20 de formații

16 goluria primit adversara FCSB-ului în cele 7 etape, având a doua cea mai slabă defensivă din campionat

Atenție la Lukici!

Ceea ce nu a găsit FCSB are Backa Topola în lot. E vorba despre un atacant care să înscrie la foc automat. Sârbii îl au pe Nedad Lukici, vârf de 28 de ani cotat la 1,5 milioane de euro. Lider în lotul adversarei roș-albaștrilor. În acest sezon Lukici a marcat de 7 ori în cele 8 dispute în care a apărut pe teren. Practic, doar în eșecul la scor cu Steaua Roșie (0-5) a lipsit de pe tabelă. Mai mult, din 31 mai, atunci când s-a reluat fotbalul în Serbia, a marcat de 10 ori în 12 meciuri. N-a marcat în niciun meci mai mult de un gol. 

FOTO. Senta, orașul unde se joacă Topola - FCSB: 

+10 FOTO

Citește și alte știri despre FCSB: 

Ce echipă va trimite FCSB în meciul cu Topola, din turul 2 preliminar al Europa League: e forțată să debuteze un fotbalist

EXCLUSIV Știm numele celor 3 titulari de la FCSB confirmați astăzi cu Covid-19

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
tatastrumf
tatastrumf  •  17 Septembrie 2020, 01:31
Postat de napocarrepublic pe 16 Septembrie 2020, 21:04

FcfcsbSA =faliment

Rubrica "STIATI CA ?" are azi un articol despre CFR CLUJ : "STIATI CA .... in ultimii 20 de ani, CFR a reusit performanta sa se califice in Europa League de doar 2 ( DOUA ) ori, in 2009 si 2019 ? In rest s-a facut de ras si a fost eliminata, in timp ce Steaua s-a calificat in ultimii 17 ani de 10 ori in Europa League , in 2017, 2016, 2014, 2012, 2011, 2010, 2009, 2005, 2004, 2003 !

Silvio
Silvio  •  16 Septembrie 2020, 22:29
Postat de napocarrepublic pe 16 Septembrie 2020, 21:07

Meciul de maine nu se joaca.. din cauza de covid.. articol de pomana..

"din cauza de covid"? Auu limba română :)))))

submarina
submarina  •  16 Septembrie 2020, 22:15

Petru Racu a văzut alt meci, Topola a fost cu trei clase peste Petrocub. Le-au dat la pas 2 goluri, în rest a fost pentru sârbi un antrenament obișnuit. Au apărarea beton și un portar foarte sigur pe el, iar atacanții nu iartă nici o eroare a adversarului. Nu va fi un meci ușor pentru FCSB, mai ales că va lipsi creierul echipei, Florin Tănase. Hai România!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează