FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

E bun, dar e exagerat de scump » Becali trebuie să dea 1,7 milioane de euro pentru transfer

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 06:57 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 07:50

Extrema David Miculescu (21 de ani), unul dintre cei mai buni tineri din campionat, a marcat ambele goluri din victoria pe care a obținut-o UTA cu Petrolul. Gigi Becali a încercat încă o dată să-l cumpere pe atacantul arădenilor, însă aceștia nu negociază, cer exact 1,7 milioane de euro.

David Miculescu a confirmat și la începutul acestui sezon că e unul dintre fotbaliștii cu cel mai mare potențial, însă el pare să fie captiv la UTA, de unde îi este foarte greu să plece, măcar pe termen scurt. Ce îl face greu de transferat? 

Prețul uriaș pentru o afacere internă, între două cluburi din campionatul românesc: 1.700.000 de euro!

GSP a aflat cine sunt atacanții vânați de FCSB! Detalii de la negocieri: cu ce probleme se confruntă Becali
fcsb
GSP a aflat cine sunt atacanții vânați de FCSB! Detalii de la negocieri: cu ce probleme se confruntă Becali

Gigi Becali văzuse o afacere bună cu David Miculescu

La începutul acestui an, Aradul a primit o ofertă pentru Miculescu de la FC Charlotte, o formație din Major League Soccer. Americanii erau dispuși să plătească 1,5 milioane de euro și clubul român acceptase propunerea, doar că David a anulat transferul, a considerat că era prea tânăr ca să plece în MLS și că ar putea avea o carieră importantă în fotbalul european.

UTA a semnat pe urmă un nou contract cu atacantul și actul conține și o clauză de reziliere clară, în valoare de 1,7 milioane de euro.

Becali e un admirator al lui Miculescu și a încercat de câteva ori să-l achiziționeze, convins fiind că FCSB i-ar putea spori valoarea și l-ar putea vinde pe urmă cu un profit frumos. Gigi s-a interesat recent din nou de internaționalul de tineret, dar a fost blocat de suma pe care au pronunțat-o conducătorii arădeni, exact aceea din clauza de reziliere.

Speră să ia ei toți banii din străinătate

Becali a căutat să negocieze fără să aibă cu cine, pentru că oficialii de la UTA i-au transmis că nu coboară deloc sub prețul acela. Patronul FCSB-ului a înaintat la un moment dat o ofertă concretă pentru a-l cumpăra pe Miculescu, a propus 500.000 de euro.

Alexandru Meszar, președintele arădenilor, crede că David nu are nevoie de un club-trambulină din România și că jucătorul ar putea să fie vândut direct în străinătate. 

Pentru a ajunge la o asemenea afacere ar fi nevoie ca UTA să obțină rezultate importante în campionat sau ca David să fie convocat în echipa națională și să aibă în meciuri internaționale prestații care să atragă atenția asupra lui.

Ori să existe, pur și simplu, un context special favorabil, așa cum a existat în cazul transferului lui Rareș Ilie de la Rapid la Nice. 

Giuleștenii au încasat patru milioane de euro în schimbul mijlocașului în vârstă de 19 ani și vor mai lua un pic peste un milion de euro din bonusuri condiționate de unele performanțe ale jucătorului și ale clubului. 

E bun, dar e exagerat de scump » Becali trebuie să dea 1,7 milioane de euro pentru transfer
David Miculescu

Și MM îl consideră bun pe Miculescu

Becali a mai realizat achiziții fără să țină cont de opiniile oamenilor din club. El l-a adus pe Dawa, de la Botoșani, deși Mihai Stoica insistase și în declarațiile publice că fundașul central african nu era îndeajuns de bun pentru FCSB, că era un gafeur supraevaluat. 

În cazul lui Miculescu, la FCSB e unanimitate, MM îl consideră și el pe David un fotbalist care ar putea deveni foarte bun. 

Pe parcursul sezonului trecut, MM l-a comparat pe Miculescu cu Milinkovici-Savici, mijlocașul ofensiv de la Lazio și din naționala Serbiei. Stoica i-a asemănat pentru fizicul foarte bun, puternic.

Miculescu ar avea loc ușor la FCSB

Miculescu s-ar impune fără probleme ca titular la FCSB. Roș-albaștrii mai au în lot o singură extremă dreapta, pe Cordea. Acesta a fost adus de la Clinceni și a avut un început promițător, datorită căruia a prins și echipa națională. 

Randamentul lui Cordea nu a mai fost la fel de bun, el nu a mai fost decisiv, deși a continuat să joace doar în poziții ofensive. În ultimele 18 meciuri în care a apărut, Andrei a înscris un singur gol, în egalul cu FC Voluntari, 2-2, o partidă în urma căreia FCSB a pierdut toate șansele de câștigare a campionatului.

A încercat și Rapidul să îl transfere pe Miculescu

FCSB nu e singurul club din România care l-a remarcat pe Cordea și care a încercat să-l achiziționeze. Rapid a negociat în vara aceasta cu conducerea de la UTA. Vișiniii au încercat diverse scheme de oferte, ar fi fost și ei dispuși să ajungă la 500.000 de euro. 

Meszar a refuzat toate propunerile giuleștenilor. Situația complicată din conducerea arădenilor face ca transferul să fie și mai greu de realizat. Meszar a negociat cu doi afaceriști care voiau să-i ia locul în fruntea clubului. 

Le-a cerut să-i restituie niște sume cu care el a creditat societatea de-a lungul timpului, ceea ce Simion Apreutese, reprezentantul „pețitorilor", nu a acceptat. Meszar a hotărât să anuleze afacerea, numai că Apreutese și asociatul său îl presează să renunțe la conducerea clubului. 

Suporterii sunt de partea „străinilor", ceea ce face ca situația de la Arad să fie una neclară, instabilă în momentul de față.

VIDEO Nicolae Dică a revenit la FCSB

Citește și: 

Ce a remarcat MM Stoica la Dică: „E complet schimbat!”

Cornel Dinu știe în cât timp își poate implementa Nicolae Dică filozofia la FCSB: „De atât are nevoie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
DanielAndrews
DanielAndrews  •  27 Iulie 2022, 19:49

Vezi ca e o mare diferenta intre a da cat VREA, si a da cat e OBLIGAT LEGAL. Faptul ca s-a stabilit pensia la 2000 euro nu inseamna ca nu va contribui mai mult, inseamna ca nu va contribui mai putin.

Hcm27
Hcm27  •  27 Iulie 2022, 18:25

1,7 milioane nu ia UTA pe Miculescu.Dar 800000+20% i-ar putea oferi și cu siguranță l-ar da.Asa ca,Nea Gigi,daca-l vrei,fa oferta,dar ai grija sa n-o pățești pe a lui Coman.E valabil și pentru Istvan(400000+procente).Cheltui și mata cam jumate din cit ai luat pe Tănase și iei trei jucatori(300000 da și pe slovac).Daca-l mai dai și pe Olaru cu 6,ce mai vrei?Dar înainte eu zic sa-l întrebi și pe Dica de a face pasul.Pe DICA,nu pe MEME sa-l întrebi,sau sa faci mata după capul propriu,ca de aia ai antrenor.Sa te consulți cu el,înainte de a cumpăra.Capisco?

concret
concret  •  27 Iulie 2022, 13:20
Postat de valentindragobete pe 27 Iulie 2022, 13:16

Probabil o sa stea la fel de liniștit la "marea" echipă UTA încă 4-5 ani după care se liniștește definitiv !

Altul care pute a gigism. Mirosi prin ecran, ba***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează