FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Jucătorul pentru care Becali trebuie să-i dea 10.000 de euro pe meci lui Dinamo » Contra l-a împins către FCSB

Imagine din Derby de România, Dinamo - FCSB
Imagine din Derby de România, Dinamo - FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 23:30 / Actualizat vineri, 25 septembrie 2020 23:54

Cătălin Straton, 30 de ani, a fost transferat de la Dinamo la FCSB și mutarea a fost prezentată ca una gratuită, ceea ce nu e tocmai real. Roș-albaștrii trebuie să plătească de fiecare dată când îl utilizează pe goalkeeper împotriva ”câinilor”.

Mihai Stoica s-a declarat deja încântat de recrutarea lui Cătălin Straton, portarul de care Dinamo încerca să scape, doar că achiziționarea goalkeeperului în vârstă de 30 de ani ar putea să nu fie una gratuită, de fapt.

"Câinii" i-au permis lui Straton să se mute doar după ce FCSB a acceptat o clauză care obligă clubul lui Becali să plătească dacă-l folosește pe Cătălin în Derby.

Prima plată, pe 3 octombrie?

Prețul utilizării portarului într-o partidă cu Dinamo: 10.000 de euro. De-a lungul stagiunii ar putea să existe șase derby-uri, dacă rivalele s-ar califica ambele în play-off și ar mai pica într-o dublă manșă din Cupa României.

Prima ocazie la care FCSB trebuie să aloce 10.000 de euro ca să-l aibă pe Straton în poartă va fi pe 3 octombrie.

Roș-albaștrii îi vor întâlni atunci pe "câini" în primul Derby din ediția aceasta a primei ligi. Cătălin a apărut deja în două partide în noua sa echipă, la 3-0 în campionat cu FC Argeș și la 0-2 cu Slovan Liberec, în turul al treilea preliminar al Europa League.

Evoluțiile lui au fost bune, inclusiv în eșecul cu cehii s-a descurcat excelent, și-a păstrat echipa în joc datorită intervențiilor pe care le-a avut.

Prestațiile l-ar indica pe Straton ca titular și în partidele următoare, inclusiv în Derby, dacă nu cumva se va însănătoși până atunci Andrei Vlad, goalkeeperul favorit al lui Becali.

Jucătorul pentru care Becali trebuie să-i dea 10.000 de euro pe meci lui Dinamo » Contra l-a împins către FCSB
Straton a fost cel mai bun om al FCSB-ului în meciul de joi cu Slovan, nota 7 în Gazetă FOTO Cristi Preda

Apără cât timp are titularul COVID

Cu Vlad sănătos, Cătălin ar deveni portarul de rezervă, un statut pe care l-a acceptat în momentul în care a semnat cu FCSB.

Gigi e convins că Andrei, titularul naționalei de tineret, va putea fi vândut la un moment dat cu un preț mare. La 30 de ani, Straton nu mai are cum să devină o marfă scumpă, de aceea patronul preferă să-l vadă pe Vlad titular.

Tânărul era folosit des și în perioada în care concura cu Bălgrădean, un goalkeeper mai experimentat și mai bun, ca randament concret. "Pufi" era și el, ca Straton acum, trecut de 30 de ani, deci aproape imposibil de vândut.

"În momentul în care am citit că Dinamo îl punea pe liber pe Straton, Gigi a luat imediat legătura cu agentul lui și l-a ofertat. E un portar cu experiență, cu talie și sigur ne va ajuta mult. Cătălin nu s-a ridicat la pretențiile noii conduceri de la Dinamo, la pretențiile noastre se ridică"
Mihai Stoica, director sportiv FCSB

A refuzat un salariu mai mare

Straton va împlini 31 de ani pe 9 octombrie. El era plătit de Dinamo cu 7.000 de euro lunar și a obținut o creștere salarială odată cu transferul la FCSB, până la 9.000 de euro pe lună. Cătălin a avut în perioada aceasta și o propunere din Cipru, de la Apollon Limassol, dar a preferat să semneze cu rivalii "câinilor", nu cu formația din insulă. La Apollon se află Florentin Matei, mijlocașul ex-FCSB și Astra. Ciprioții au fost eliminați din Europa League de Lech Poznan, care i-a bătut la Limassol cu 5-0. De la FCSB, cel mai bine plătit e Florin Tănase, cu 17.000 de euro lunar. El a încasat din martie până acum doar o jumătate din salariu, conform unui acord pe care l-a avut cu Becali. Înjumătățirea pe care au acceptat-o jucătorii va expira la sfârșitul acestei luni. Din octombrie ar trebui să fie achitate iar salariile întregi.

Contra l-a împins către FCSB

Cătălin a început sezonul ca titular în poarta lui Dinamo, însă din momentul în care Cortacero, Collado și Contra au ajuns să conducă clubul, ei s-au orientat mai ales către fotbaliști străini, în special spanioli. Au adus și doi goalkeeperi iberici, pe Tomas Mejias și pe Rene Roman, motiv pentru care Contra l-a înștiințat pe Straton să-și caute o altă echipă, deoarece nu avea să mai fie folosit deloc. "Câinii" erau dispuși să-l lase să plece liber, ca să scape de salariul unui fotbalist inutil. Când oferta a venit de la FCSB, roș-albii nu l-au mai lăsat chiar liber, au cerut și au obținut "despăgubiri" pentru derby-urile în care va fi utilizat fostul lor portar. "Dinamo a comis o mare greșeală când l-a lăsat pe Straton să plece gratis la FCSB! Nu se poate să-ți întărești rivala!", a comentat Florin Prunea, fostul manager general din Ștefan cel Mare.

VIDEO Reacție după eliminarea lui FCSB din Europa: „Straton nu este un erou”

FCSB - SLOVAN LIBEREC 0-2. Cel mai bun om de la FCSB, stresat de problemele de la echipă: „Am doi copii şi încerc să mă feresc cât mai mult de contactul cu lumea”

VIDEO EXCLUSIV FCSB, oferte pentru încă doi jucători din Liga 1: „I-a transmis antrenorului”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
171875491077582
Costel Chelaru  •  03 Octombrie 2020, 22:41

Si al vostru ***...in ce campionat se da penalty acolo?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johnwick
johnwick  •  27 Septembrie 2020, 03:49
Postat de creeperno pe 26 Septembrie 2020, 22:44

Decat sa-i dai 7000 de euro degeaba pe luna mai bine bagi clauza asta de win-win: ori joaca vlad si fcsb e mai vulnerabila in poarta sau joaca straton si iei banuti

măcar la juniori să le plătească salariile din banii ăia

creeperno
creeperno  •  26 Septembrie 2020, 22:44

Decat sa-i dai 7000 de euro degeaba pe luna mai bine bagi clauza asta de win-win: ori joaca vlad si fcsb e mai vulnerabila in poarta sau joaca straton si iei banuti

Vezi toate comentariile (24)
Comentează