FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UTA

FCSB - UTA. Campioana 2020 în deplasare vine pe Arena Națională! Misiune dificilă pentru echipa lui Toni Petrea

UTA a câștigat cu Dinamo în deplasare, 1-0
UTA a câștigat cu Dinamo în deplasare, 1-0

Articol de , , - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 08:27 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 08:35

Următoarea adversară a celor de la FCSB, UTA, e singura echipă din România care nu a pierdut niciun meci oficial în deplasare, ultimul insucces afară pentru arădeni datând din 1 decembrie 2019.

FCSB e în mare formă, are 6 victorii la rând în Liga 1, atacă un record istoric al clubului, deținut de trupa lui Lăcătuș în primăvara lui 2008, însă următorul meci de campionat e împotriva unei echipe care are un parcurs incredibil. UTA n-a pierdut niciun meci oficial, indiferent de competiția în care a jucat, în anul 2020. A bifat jocuri pe teren străin în Liga 2, Liga 1 și Cupa României și n-a cunoscut înfrângerea.

UTA, victorioasă pe terenuri dificile

Trupa lui Laszlo Balint se poate lăuda chiar cu câteva rezultate fantastice, pe stadioane unde misiunea oaspeților a fost de regulă extrem de grea: victorii în Gruia, Ștefan cel Mare și Botoșani, dar și remiză la Ovidiu, cu Viitorul. UTA va evolua sâmbătă, pe Arena Națională, împotriva FCSB-ului în ceea ce se anunță a fi cel mai atractiv joc din runda a 12-a.

Ultima echipă care a reușit să o bată acasă pe UTA a fost Dunărea Călărași, cu mai bine de un an în urmă. Pe 1 decembrie 2019, în liga secundă, UTA se înclina la Călărași, 0-1. De atunci, a urmat o serie ieșită din comun, mai ales pentru o nou-promovată: 11 meciuri afară, 7 succese și 4 remize!

Toți granzii sunt sub UTA

EchipaMeciuri afară în 2020Înfrângeri
UTA 110
CFR171
Craiova163
Sepsi195
Clinceni 145
FCSB197

Și FCSB e greu de bătut pe Arenă

În afara formei în care se află, FCSB are și alte argumente înaintea confruntării cu arădenii. Pe Arena Națională, în calitate de gazdă, a pierdut un singur joc în ultimul an, 0-2 cu CFR, în finalul campionatului trecut. 

A fost însă un eșec pe care roș-albaștrii l-au provocat fiindcă nu doreau ca titlul să ajungă la Craiova și, la ordinul lui Gigi Becali, s-a aliniat un prim „11” și s-a jucat pe parcursul celor 90 de minute cu jucători de rezervă și cu mulți copii de la Academie. În afara acestui joc pierdut, precedenta ieșire în decor acasă, dar pe Arenă, s-a produs în noiembrie 2019, 1-3 cu Astra Giurgiu.

100%e procentajul de puncte realizate de FCSB în actualul campionat în meciurile de pe teren propriu: 5 etape, 5 succese, golaveraj 18-3

12 punctedin 18 posibile a strâns UTA în cele 6 deplasări de până acum în actuala Liga 1: 3 succese, 3 remize, golaveraj 8-5

Ultimul meci direct între FCSB și UTA a fost în 2008

UTA a retrogradat din prima ligă la finalul sezonului 2007-2008, atunci când s-au și produs ultimele două meciuri directe cu FCSB. În tur s-a jucat la Arad și s-a terminat 0-0, iar în retur, în luna martie, a fost ultima confruntare între cele două cluburi pe prima scenă. S-a jucat pe Ghencea, iar FCSB, antrenată de Lăcătuș, s-a impus, scor 2-1, însă finalul a fost dramatic. 

UTA, la care evoluau, printre alții, Todea, Radu Mărginean, Oprița, a deschis scorul prin Mihuț. FCSB a egalat prin Pepe Moreno, iar Vali Badea a marcat golul victoriei chiar în minutul 90. Era al 5-lea succes consecutiv al roș-albaștrilor, care porniseră într-o cursă formidabilă de urmărire a liderului CFR. Până la urmă, seria de succese a fost de 10, FCSB chiar a și trecut pe primul loc, dar a pierdut titlul din cauza înfrângerii cu Dinamo, în Ștefan cel Mare, scor 1-2.

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB și-a găsit magician: Moruțan, la un nivel la care au fost doar fotbaliștii deceniului în Liga 1

Mesaj-manifest al jucătorului care s-a despărțit de Dinamo: „Totul a fost o minciună! Și nu e vorba doar despre bani”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
4413192018706888
Dragan Turcin  •  04 Decembrie 2020, 09:58

De fapt în acel sezon 2007-2008, la Arad scorul a fost 1-1 și nu 0-0. Pt UTA marca Edson din penalty.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează