FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

FCSB va face jocurile la titlu! Se răzbună pe Craiova pentru non-combatul oltenilor din 2017?

Articol de , , - Publicat luni, 29 iunie 2020 16:00 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 00:05

Programarea ultimelor 5 etape, a finalei Cupei României, dar și deznodământul din ultimul act ar putea influența modul în care se va duce lupta pentru câștigarea campionatului

Victoria Craiovei în Gruia aruncă în aer returul play-off-ului. Din acest moment, încep calculele, iar ultimele 5 etape lasă senzația că programul trupei lui Bergodi e mai bun fiindcă va disputa pe teren propriu ambele derby-uri, cu FCSB și CFR, spre deosebire de clujeni, care le vor susține în deplasare! Totuși, modul în care sunt programate meciurile e, de fapt, un avantaj pentru campioana en titre.

ARGUMENTE

1. Craiova va juca prima împotriva FCSB-ului, o echipă care poate oricând să scoată rezultat bun cu primele două clasate. În cazul unei victorii în Bănie, Craiova o va scoate definitiv din lupta pentru titlu pe FCSB, care ar urma să joace apoi cu CFR din postura de echipă care nu mai are nicio șansă la campionat

2. Mai mult, în acest scenariu, cu un succes al Craiovei în meciul cu FCSB, pentru echipa lui Vintilă e foarte posibil ca derby-ul cu CFR să treacă pe plan secund, raportat la finala Cupei României. Întâlnirea cu Sepsi, din ultimul act, va avea loc pe 22 iulie, iar meciul cu CFR e programat cu 3 zile mai devreme. E posibil chiar ca FCSB să menajeze jucători în perspectiva finalei, deși această etapă, disputându-se înainte de Cupă, ar fi importantă și pentru roș-albaștri în tentativa de a nu pierde locul 3 în clasament, care garantează accesul în Europa.

3. În etapa în care se joacă FCSB - CFR, Craiova merge într-o deplasare extrem de grea, la Botoșani. Gruparea moldavă are ca obiectiv locul 3, pentru a accesa sigur Europa, iar meciul cu Craiova va avea miză mare fiindcă va fi înainte să se afle câștigătoarea Cupei, implicit dacă locul 4 din campionat va merge sau nu în cupele europene.

4. În schimb, CFR va întâlni Botoșani imediat după ce se va desfășura finala Cupei. Dacă FCSB s-ar impune, Botoșani ar fi calificată 100% în Europa și ultimele două etape n-ar mai avea nicio miză. Practic, ar juca meciul cu CFR fiind deja cu obiectivul atins!

Ce mare avantaj și-a câștigat Craiova

Totuși, prin succesul de duminică, formația din Bănie a câștigat un atu important. Și anume, posibilitatea de a disputa ultima etapă cu CFR, pe teren propriu, cu titlul pe masă, chiar și dacă va mai face un egal în următoarele 4 runde, iar clujenii ar câștiga tot. În acest caz s-ar ajunge la un ecart de 3 puncte față de CFR, însă o victorie la orice scor a Craiovei în etapa a 10-a i-ar aduce titlul. Ambele au terminat sezonul regulat cu punctaj par, n-au beneficiat de rotunjire, astfel că primul criteriu de departajare va fi cel al meciurilor directe. Și oltenii ar avea un dublu succes.

3 înfrângeria suferit Craiova în cele 3 meciuri disputate cu FCSB în acest sezon: 0-1 și 0-2 în sezonul regulat, 1-4 în turul play-off-ului

Programul ultimelor 5 etape pentru primele două clasate

DATACFRCRAIOVA
3/5 iulieAstra (d)Gaz Metan (d)
11/12 iulieGaz Metan (a)FCSB (a)
18/19 iulieFCSB (d)Botoșani (d)
25/26 iulieBotoșani (a)Astra (d)
2 augustCraiova (d)CFR (a)

Ce rezultate au fost în sezonul regulat

  • Astra - CFR 3-2 // Gaz Metan - Craiova 2-3
  • CFR - Gaz Metan // 3-0 Craiova - FCSB 0-1
  • FCSB - CFR 0-0 // Botoșani - Craiova 1-1
  • CFR - Botoșani 4-1 // Astra - Craiova 1-0
  • Craiova - CFR 0-2 // Craiova - CFR 0-2

Imagini de la CFR - Craiova 2-3

+31 FOTO

Acum 3 ani, Craiova a fost anti-FCSB!

În finalul play-off-ului 2016-2017, când lupta la titlul de campioană s-a dus între FCSB și Viitorul, echipa care a avut un rol aproape decisiv a fost Craiova. În penultima etapă, Viitorul a jucat în deplasare cu Craiova, partida având loc la Pitești. Craiova a folosit în acel meci câțiva juniori, cu obiectivul de a facilita succesul trupei lui Hagi și, implicit, de a-i bloca drumul FCSB-ului spre locul 1.

Au jucat atunci puștii Andrei Vlad, Robert Petre, Ionuț Popescu și Radu Bârzan, iar Viitorul s-a impus cu 1-0, scor pe care l-a repetat și în ultima etapă, cu CFR, și a câștigat campionatul! După acel meci, Gigi Becali a avut un discurs dur la adresa Craiovei: "Îi vom face plângere la UEFA, ar trebui sancționați pentru desconsiderarea competiției. N-am nimic cu Viitorul, ei au intrat, au jucat, au câștigat, problema mea e cu Craiova, care a apelat la niște juniori, nici măcar la jucători de rezervă. Craiova să se ducă în Divizia B, să batjocorească acolo cum vrea competiția, nu aici, la Liga 1!".

Dan Petrescu: „Sunt probleme interne la club! Craiova e acum favorită la titlu”

Clasament play-off Liga 1:

CITEȘTE ȘI:

Răsturnare la 180 de grade! Vintilă, în pericol la FCSB! Noul obiectiv trasat de Gigi Becali: „Altfel pleci”

Atacul Craiovei a fost SUPERB! Prăbușire pentru CFR în atac. Notele din derby-ul de titlu spun totul: cine au fost vedetele de pe teren

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (79)
1618241801598332
Catalin Tutuman  •  08 Iulie 2020, 19:15

sa joace Fcsb cu 8 juniori sa ia Cfr titlul ca asa au facut si oltenii .....

189254898748309
Claude SH  •  08 Iulie 2020, 18:58

Nu au cu ce sa se răzbune, nu au echipa. Acel 4-1 a fost unul norocos. Acum nu mai au fundași, nu mai au portar, e dificil. Dacă scapă cu un 2-0 sa spună mulțumesc

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  08 Iulie 2020, 10:29

Calmati-va, Craiova o sa si-o ia rau de tot de la fcsb. Intotdeauna si-a luat-o asa. Daca Botseni batea pe fcsb, era altfel treaba.

Vezi toate comentariile (79)
Comentează