FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV. FCSB, asaltată de procese după expirarea stării de urgență! Jucătorii nu mai suportă deciziile lui Gigi Becali

Conducerea vicecampioanei va fi asaltată de procese după expirarea stării de urgență, fiindcă jucătorii ale căror contracte le-a suspendat Gigi se revoltă +49   FOTO
Conducerea vicecampioanei va fi asaltată de procese după expirarea stării de urgență, fiindcă jucătorii ale căror contracte le-a suspendat Gigi se revoltă

Articol de , , - Publicat marti, 21 aprilie 2020 03:00

Conducerea vicecampioanei va fi asaltată de procese după expirarea stării de urgență, fiindcă jucătorii ale căror contracte le-a suspendat Gigi se revoltă

Becali a trimis șase jucători în șomaj tehnic, dar nu e clar dacă și-a atins sau nu scopul pe care l-a urmărit cu mișcarea aceasta. A căutat să economisească niște bani prin anularea salariilor acestor fotbaliști, însă ei nu acceptă sancțiunea și vor s-o desființeze în instanțele sportive. Comisiile Federației nu funcționează deocamdată, jucătorii mai au de așteptat ca să deschidă procesele. Intențiile lor sunt clare.

Gnohere îl cheamă pe Becali în instanță!

Acum s-a hotărât și Harlem Gnohere să-l aducă la judecată pe finanțator. "Bizonul" a fost golgeter al roș-albaștrilor și om important în sezoanele trecute, dar statutul lui s-a mai deteriorat de atunci din cauza kilogramelor în plus și din cauza vârstei înaintate, 32 de ani, care-l face greu de vândut.

Contractul lui cu FCSB va expira, oricum, la 30 iunie. Becali a încercat să-l vândă în iarnă, când oferta cea mai bună a fost de la Al Ahly Cairo, 800.000 de euro. Agenții atacantului s-au implicat în afacere și egiptenii au renunțat, până la urmă, la vârful francez.

Act de discriminare

Cum contestă Gnohere decizia de suspendare a contractului său? Ca și colegii lui care procedează la fel, Harlem speră să desființeze hotărârea clubului întrucât el și agentul o consideră un act de discriminare. Cristi Bălgrădean, Alexandru Stan, Adi Popa au aceeași intenție, să deschidă procese împotriva FCSB.

EXCLUSIV. FCSB, asaltată de procese după expirarea stării de urgență! Jucătorii nu mai suportă deciziile lui Gigi Becali

Becali nu a apelat la șomajul tehnic pentru tot lotul, așa cum au făcut alte cluburi din prima divizie: Gaz Metan, Astra, Poli Iași, FC Voluntari, Hermannstadt, Dinamo. El le-a suspendat angajamentele doar celor pe care nu îi mai dorea în echipă.

Și l-a mai trimis în șomaj tehnic pe Planici, supărat că sârbul refuza să semneze pentru înjumătățirea salariului. Restul fotbaliștilor vicecampioanei au fost de acord să renunțe la 50 la sută din banii pe care îi aveau de luat și lor nu le-au fost suspendate contractele.

Nu l-a băgat în seamă

Apropiați ai lui Gnohere povestesc că el se mai leagă de o diferență pe care Becali n-ar fi avut dreptul s-o facă: patronul i-a convocat la antrenamente în baza din Berceni a clubului doar pe jucătorii ale căror contracte nu le-a suspendat. Pe "Bizon" și pe ceilalți aflați în situația lui i-a ignorat.

FCSB și-a antrenat fotbaliștii în grupuri de câte doi-trei, în așa fel încât să respecte restricțiile pe care le-au instituit ordonanțele militare publicate recent. Avea de gând să adune tot lotul în regim de cantonament, numai că Ministerul Afacerilor Interne a informat clubul că nu are dreptul să procedeze astfel.

Gnohere, ca toți jucătorii, are în contract o clauză care obligă angajatorul să-i pună la dispoziție antrenor specializat și condiții de pregătire. În situația asta specială, clubul ar fi putut pretinde că se afla în imposibilitatea de a mai respecta condiția, din moment ce statul interzice activitățile sportive efectuate în grupuri mari.

Numai că Gigi n-a respectat interdicția aceasta cu toți fotbaliștii, pe majoritatea i-a chemat la antrenamente. Doar pe cei care nu-l supăraseră.

+45 FOTO

6 goluria marcat Gnohere în acest sezon din L1, în care a bifat 18 partide, însă doar 5 din postura de titular. În precedentele două sezoane adunase 30 de goluri, câte 15 pe stagiune

250.000 de euroa costat Harlem în ianuarie 2017, când a fost achiziționat de la Dinamo

Becali: "Și ce dacă o să câștige?"

Becali e conștient că jucătorii nu glumesc, că vor urma procese. "Nu doar eu am trimis în șomaj tehnic o parte dintre angajați. Nu mai sunt întreprinderi care au păstrat doar câțiva muncitori, care fac șuruburi, și pe alții i-au trimis acasă? Pe Bălgrădean, pe Gnohere și pe ceilalți i-am băgat în șomaj tehnic fiindcă n-aveam nevoie de ei să facă șuruburi" e răspunsul pe care l-a dat la DigiSport când a fost întrebat despre articolele în care Gazeta anunța că fotbaliștii îl cheamă la judecată. Jucătorii se mai leagă de un amănunt din decizia clubului: FCSB i-a notificat în aprilie că le suspendase contractele de la mijlocul lunii martie! Adică încearcă să aplice retroactiv decizia.

Cum se desfășoara antrenamentele la FCSB în plindă pandemie de coronavirus: "Comane, tundă-te!"

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Dinamo nu îndeplinește condițiile de licențiere » Foștii jucători îi bagă pe „câini” în B!

GALERIE FOTO. Despărțirea anului în sportul românesc: Ana Bogdan a rupt logodna cu Norris Măgeanu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
bigbolo
bigbolo  •  22 Aprilie 2020, 20:45
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 21 Aprilie 2020, 21:24

Articol de doi lei,fără nici un fundament dar dacă nu scrieți ceva de FCSB=STEAUA ori de Becali nu vă ia nimeni în seamă...Care "jucatori"???Doi *** pe care de abia stă tricoul,un trădător și *** și in altul care mănâncă banii aiurea de doi ani..Ăștia-s "jucători "????Jucători sunt cei care au acceptat fară comentarii reducerile de salariu !!!..Să fim serioși când jumătate înseamnă 5000 euro!?!,trebuie să fi cam nesimțit să nu semnezi in conditiile in care practic nu faci nimic...Dar hai să vedem:care din ei va merge într -adevăr la comisii si3mai cu seamă cine va avea vre'o șansă de câștig .Suntem totuși in stare de necesitate și sunt destui români care mor de foame la propriu...Conform legii trimiți in somaj tehnic pe cei de care nu ai nevoie,așa că mai vedem ce titlu de comedie o să mai găsiți. .

Ba vier me gigist, spune-mi un singur roman care a murit de foame!?

rockyus
rockyus  •  21 Aprilie 2020, 23:14
Postat de thelegend. pe 21 Aprilie 2020, 21:37

Stati sa vedeti procesu armatei, ala de 37 de milioane, tic-tac,tic-tac ceasu ticaie :)

Procesul clonei , pacalicii din liga 4)))

florar
florar  •  21 Aprilie 2020, 23:00

Probabil că GSP ar vrea că Becali să fie dat în judecată și de jucătorii lui Minamo...pai de ce ei sa fie neplătiți de 4 luni, să fie trimiși în șomaj tehnic iar Becali să-și plătească jucători cu de la 5000 în sus???

Vezi toate comentariile (11)
Comentează