FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Vasile Oană reloaded! Gigi Becali își pune speranțele într-un atacant cu unul dintre cele mai ciudate CV-uri

Ioan Hora
Ioan Hora

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 februarie 2019 14:33

Gigi Becali a anunțat despărțirea de atacantul Raul Rusescu și mizează pe Ioan Hora, un nou-venit cu un CV dintre cele mai ciudate din istoria golgeterilor campionatului românesc, din seria atacanților pentru care un sezon foarte bun a constituit un accident.

"Rusescu va dispărea, e clar că nu-și găsește locul!". Becali l-a mai testat o dată pe Raul, în partida de la Călărași, și a ajuns la concluzia că atacantul repatriat în 2018 nu mai e capabil să evolueze la nivelul din trecut. În locul lui, ca dublură a lui Gnohere, Gigi l-a ales pe Ioan Hora, un fotbalist care nu a mai evoluat din mai 2018. Absența îndelungată ar fi un motiv de îngrijorare în legătură cu Hora. 

Alt motiv: el e un atacant din "specia Vasile Oană", adică un golgeter cu un singur sezon foarte bun. În rest, istoricul e submediocru, cu puține goluri și cu un statut neclar, între titular și rezervă. Hora a dat 19 goluri în ediția 2015-2016 a campionatului, în care a jucat pentru Pandurii, și randamentul de atunci i-a atribuit o cotă datorită căreia încă mai e considerat unul dintre fotbaliștii români importanți.

De aceea l-a și recrutat FCSB în iarna asta, lui Becali i-a rămas în minte unica stagiune valoroasă din cariera lui Ioan. Cu excepția campionatului în care a înscris de 19 ori, Hora are o medie de 3 goluri pe sezon! În ultimii doi ani a adunat doar două goluri din acțiune în Turcia, câte un gol la Konya și la Elazig. 

Mai mult, Hora nici nu era vârf, ci extremă dreapta. A fost reprofilat de antrenorul Edi Iordănescu la Pandurii. 

El nici măcar nu e un caz unic de atacant care explodează într-o stagiune și devine brusc interesant pe piața transferurilor. Llullaku a fost golgeterul campionatului românesc la un an după Hora.

Albanezul a marcat 16 goluri de-a lungul unui campionat și a prins un transfer în Kazahstan, la Astana. A mai bifat apoi două echipe, pe Tobol din aceeași țară și pe Virtus Entella, din liga a doua italiană. A bifat, la toate aceste trei formații, un gol! A revenit în România, la Astra, și încearcă să reaprindă imaginea lui de marcator feroce, pe care o construise într-un singur an. 

2.200.000 €a plătit Sevilla pentru Rusescu în 2013. Oană, golgeterul din '98, a prins, în străinătate, Ankaragucu și Maccabi Kiryat Gat

"Fantoma" Vasile Oană

Divizia A a conținut o surpriză și în trecut, cu mulți ani înainte să joace Hora și Llullaku. În sezonul 1997-1998, cel mai bun marcator din campionatul românesc a fost Vasile Oană, de la Gloria Bistrița, cu 21 de goluri.

Oană nu s-a mai apropiat niciodată de vreo performanță asemănătoare, cariera lui a revenit în mediocritate. În '98 a fost la egalitate cu rapidistul Jean Barbu, un atacant care avea să treacă pe urmă în prima ligă spaniolă, la Numancia. Au urmat în clasament Cătălin Munteanu, Dănciulescu, Luțu, Lucian Marinescu, toți internaționali. Intrusul a fost "șeful" marcatorilor, Oană, vârful pe care l-a inventat Jean Pădureanu la Bistrița. 

Citește și: 

Gigi Becali exultă după plecarea lui Alex Mitriță! Cum vrea patronul FCSB să profite de transfer: „Am mai pus și eu 10 milioane”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
100002473541087
Danut Ognean  •  06 Februarie 2019, 18:16

succes la locul trei fcsb-eilor

dubluv
dubluv  •  06 Februarie 2019, 16:49

e corect ca Hora a fost golgeter al egalitate cu Jean Barbu, numai ca Jean Barbu nu juca pentru Rapid, ci pentru FC Arges.

duta.dd3
duta.dd3  •  06 Februarie 2019, 15:54

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează