FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

FCSB VS CFR CLUJ » CALCULE: Cine dirijează lupta la titlu și scenariul-șoc prin care CFR ar câștiga titlul cu 3 puncte avans!

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 30 aprilie 2018 00:03

Ultimul derby al sezonului între FCSB și CFR Cluj s-a încheiat din nou 1-1, rezultat care îi menține pe ”roș-albaștri” pe primul loc cu trei etape înainte de final.

La fel ca în precedentele trei întâlniri, CFR Cluj a deschis scorul, s-a retras imediat și a primit gol pe final de meci. Rezultatul de egalitate o avantajează pe FCSB, care își menține avansul de două puncte în fruntea ierarhiei. Ultimele trei etape se vor juca pe muchie de cuțit, ambele formații având de înfruntat adversari dificili.

FCSB ia titlul dacă mai face 7 puncte, CFR are programul mai bun

Meciuri directe: Avantaj FCSB

Ambele confruntări din play-off dintre primele două clasate s-au încheiat 1-1, astfel că departajarea în caz de egalitate de puncte se va face la golaveraj. FCSB are +7 (12-5), în timp ce clujenii au +2 (8-6). Cele cinci goluri în plus vor fi greu de anulat în ultimele trei etape de o echipă defensivă cum este CFR. Golaverajul mai bun le oferă steliștilor posibilitatea de a rămâne pe primul loc la final și cu 7 puncte adunate în aceste ultime 3 runde.

Program: Avantaj CFR

FCSB - 43p CFR Cluj - 41p
Poli Iași (d) U Craiova (a)
U Craiova (d) Astra (d)
Astra (a) Viitorul (a)

Echipa lui Dan Petrescu va disputa două meciuri pe teren propriu pe final de sezon, în timp ce FCSB mai are o singură partidă în fața propriilor fani. Liderul va avea două deplasări problematice, la Iași și la Craiova, formații care au reușit s-o încurce pe CFR în play-off.

Veștile nu sunt bune pentru steliști, dacă e să ținem cont de rezultatele obținute în sezonul regulat în fața adversarelor din ultimele trei runde. CFR Cluj a obținut 9 puncte, în timp ce ”roș-albaștrii”, deși au bifat un succes categoric pe terenul Craiovei, 5-2, au adunat numai 4! Dacă scenariul se va repeta, CFR ar câștiga titlul cu 3 puncte avans.

Influență: Avantaj CFR

Faptul că lupta la titlu va fi ”dirijată” de U Craiova nu e o veste care îi încântă pe steliști. Asta dacă e să ne luăm după sezonul trecut, când oltenii au folosit rezervele împotriva Viitorului, formația care avea să câștige titlul sezonul trecut în dauna celor de la FCSB. 

Absențe: Avantaj CFR

CFR Cluj nu are probeleme în ceea ce privește accidentările sau eventualele suspendări înainte de ultimele trei etape. În schimb, FCSB nu poate conta momentan pe Bălașa și Cristi Tănase, ambii accidentați, și i-ar putea pierde și pe Benzar și Planici, ambii la un cartonaș galben de suspendare.

Meci de baraj pentru titlu!?

Cum ambele meciuri directe dintre CFR și FCSB s-au încheiat cu același scor, 1-1, există posibilitatea ca titlul să se decidă într-un meci de baraj cu trofeul pe masă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, cele două formații trebuie să termine la egalitate de puncte și cu un golaveraj identic, adică același număr de goluri primite și același număr de goluri marcate.

Cine iese campioană în acest sezon de Liga 1?

FCSB
CFR

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (59)
709805892481020
Eugén Jenő Incze  •  01 Mai 2018, 13:14

Ce mai ,,, CFR a dat deja campionatu la FCSB!!! Sa vazut in meciul direct.La 1-0 ptr.CFR, CFR-ul se apara cu 3 fundasi. Cum sa nu dea gol FCSB cand fundasii CFR-ului se plimba prin careu ca la,BAL-MASCAT. Uita.ti-va la reluari, la golul FSCB. Euronews no comment!!!

1603333626579973
Mircea Deca  •  30 Aprilie 2018, 15:07
Postat de randoom._._. pe 30 Aprilie 2018, 13:26

i888diotule,voi daca bateti cfr cluj mai aveti sanse la locul 2. cum sa dati meciul? wtf? ***.

bai ***.............ce sa faceti voi in europa..................sa fa faceti iar de rantas............

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

randoom._._.
randoom._._.  •  30 Aprilie 2018, 13:30
Postat de observator_federal pe 30 Aprilie 2018, 09:11

Dacă Gigi oferă săptămâna asta preț bun pe norvegianul albanez Qaka (sau cum l-o chema), Iașiul va capitula "elegant" în fața Fîcîsîbî. La Craiova, în schimb, presiunea publicului (dar și meciurile mult mai ușoare ale Viitorului care trage la locul 3) ar trebui să conducă la un meci corect și disputat, în care rugbyștii lui Gigi nu ar avea șanse. Ultimul meci, cu Astra, se dorește a fi ocazia unor festivități "de bun gust" specifice tandemului Gigi-Meme, în aplauzele grele ale Massmediei gigiste care ar consfinți succesul în campionat al echilei "cu cel mai valoros lot" - lotul de teren din Pipera obținut de Becali de la armată.

tucudeanule-,tu esti? ca numai el spunea ieri de clona csu ca trebuie sa joace cu Steaua atre. bai baiatule,inainte sa joace clona csu cu Steaua,trebuie sa joace cu cfr. daca pierd acolo sunt sanse mari sa ratati europa,ca trece viitorul peste voi si poate ia mediasul sau hermanstad cupa romaniei. voi sunteti intr-o situatie fara iesire inainte de meciul cu Steaua,in meciul cu cfr ***. daca pierdeti riscati sa ratati europa,daca,castigati Steaua este deja campioana si puteti voi sa stati si in cap in meciul direct cu Steaua,ca nu mai conteaza. daca ii bateti pe ei sau faceti egal cu ei,puteti sa bateti Steaua si cu 100-0 ca Steaua daca isi castiga meciurile simple cu iasi si astra,este deja campioana. cum a spus si dan petrescu,iasi acuma este la pamant,acuma nu mai poate spera oficial la nimica. ianinte de meciul cu cfr,mai puteau spera la locul 5,dar acum nu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează