FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - CSU CRAIOVA 0-2

VIDEO+FOTO FCU Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova 0-2 » Cronica derby-ului din Bănie: Grande Nistor și piticii lui Mutu

FCU Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova, derby incendiar în Bănie, etapa #11 +23   FOTO
FCU Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova, derby incendiar în Bănie, etapa #11

Articol de - Publicat duminica, 03 octombrie 2021 23:20 / Actualizat duminica, 03 octombrie 2021 23:59

CS Universitatea Craiova s-a impus în derby-ul orgoliilor cu FCU Craiova 1948, scor 2-0. Disputele dintre suporteri au fost singurele care au animat derby-ul. Pe teren, a existat o singură echipă, cea a lui Reghecampf.

Clasamentul LIVE din Liga 1

Cronică de Aurelian Botezatu: Grande Nistor și piticii lui Mutu

Dan Nistor, „regizorul” Craiovei lui Reghecampf, a decis derby-ul din Bănie cu un gol și o pasă decisivă. A avut însă un meci ușor, cu un FCU care n-a contat deloc în ofensivă. 

Bătălia pentru Craiova a început cu foarte mult timp înaintea meciului de astăzi. Practic, încă din vară. Cluburile lui Mititelu și Rotaru și-au măsurat "mușchii" în cantonamente, în autocare și în baze de pregătire, precum și în goana după fani, transpusă intr-o veritabilă competiție, sub egida "cine vinde mai multe abonamente". 

Tonul s-a înăsprit însă în ultimele zile. S-a lăsat cu garduri, ale casei lui Sorin Cârțu, și case de bilete vandalizate, dar și cu atacuri, multe sub centură. Iar ceea ce s-a întâmplat cu distribuirea biletelor, un circ fără precedent, a aprins și mai tare spiritele în Bănie. 

Presiunea exercitată din afară s-a materializat în debutul partidei printr-un pact de neagresiune. Cu o Universitatea stăpână pe balon și un FCU apărându-se exact și cu calm în majoritatea timpului. Teama de a nu greși a fost însă mai mare decât curajul de a risca, astfel că bilanțul primului sfert de oră a fost sărac: un singur șut, și acela în brațele portarului Popa, și zero ocazii. 

Tot fanii au ieșit la rampă, cu acele petarde aruncate din zona Peluzei Nord, ce au și dus la întreruperea meciului pentru vreo două minute.

Prima „tresărire" a avut-o Bancu. Însă căpitanul lui Reghecampf, servit impecabil de Andrei Ivan, a greșit finalizarea. 

Oaspeții, de altfel, și-au concentrat ofensiva mai apăsat pe flancul celor doi, în condițiile în care cel drept, afectat de accidentarea lui Vlădoiu și de criza lui Gustavo, ținut bine în frâu și de Huyghebaert, n-a prea funcționat. 

Poate că jucătorii lui Reghe și-ar fi putut materializa mai bine superioritatea dacă „dispecerul" Nistor n-ar fi greșit majoritatea serviciilor. Imprecizia ex-dinamovistului, a lui Bancu și a lui Koljici, pe final, „cap" alături din poziție bună, au făcut ca în pauză să se intre cu tabela neschimbată. 

Un 0-0 bun pentru Mutu, care s-a mulțumit cu „autocarul" tras în fața porții lui Popa și cu raidurile lui Sidibe. Însă spectatorul neutru a avut destule motive să strâmbe din nas.

Urmarea? Reghecampf l-a retras prompt pe Gustavo, făcându-i loc imprevizibilului Câmpanu. Iar Câmpanu i-a mulțumit recuperând din picioarele lui Diallo, pentru un Dan Nistor care s-a răzbunat pentru toate greșelile de până atunci: 0-1. Replica amfitrionilor? Modestă. 

FCU - CSU Craiova // foto: Cristi Preda
FCU - CSU Craiova // foto: Cristi Preda
FCU - CSU Craiova // foto: Cristi Preda
FCU - CSU Craiova // foto: Cristi Preda
FCU - CSU Craiova // foto: Cristi Preda
+19 FOTO

Trupa lui Mutu are o problemă în ofensivă și nu de ieri, de azi. Revenirea lui Bauza, după o accidentare suferită la finele lui iulie, e de bun augur. Însă sclipirile decarului, rare, n-au ajutat și a sfârșit prin a fi înlocuit. Partida a devenit și mai ușoară pentru oaspeți pe final, simplificată decisiv de prostia lui Compagno

La o centrare în careul lui Pigliacelli, compatriotul italian al acestuia n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să-i aplice a palmă peste cap: „roșu" direct! În zece, FCU s-a străduit, a făcut un pas în față, Mutu a schimbat ofensiv, dar degeaba. Iar în final, servit de Nistor, Baiaram i-a dat lovitura de grație.

5.000de suporteri au asistat la duelul din Bănie

FCU Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova 0-2

7 etapefără victorie are FCU Craiova: 3 remize, 4 eșecuri

FCU Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova, echipe de start:

FCU CRAIOVA 1948: D. Popa - Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - Paramatti, D. Albu, Asamoah, Bauza - Sidibe, Compagno
Rezerve: Cobrea, Bușu, Gajic, Vl. Pop, Blidar, Raicea, Bălan, Ondaan, Van Durmen
Antrenor: Adrian Mutu

CSU CRAIOVA: Pigliacelli - Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu - Nistor, Al. Crețu, L. Houri - Gustavo, Koljic, A. Ivan
Rezerve: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, M. Căpățână, Baiaram, Cîmpanu, Markovic, Fedele, Ivanov
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

UPDATE 20:15 Continuă tensiunile: aroganța crainicului stadionului pentru fotbaliștii lui Reghecampf

Surse: O parte din ultrașii lui FCU Craiova ar fi intrat în cele din urmă stadion, luând loc la Tribuna 2. 

Tensiunile continuă: în momentul în care a prezentat echipele de start, crainicul stadionului nu le-a rostit numele jucătorilor lui Laurențiu Reghecampf, ci doar numerele de pe tricou. 

UPDATE ora 20:33: Aproape de tragedie pe stadion

Vești triste de pe stadion. Corespondenții Gazetei informează că un suporter aflat la Tribuna I a făcut stop cardiac. Medicii îl resuscitează chiar în aceste momente.

UPDATE ora 20:15: Ultrașii, la un pas să se ciocnească!

Escortați de forțele de ordine, cele două galerii se îndreaptă către stadion. Ultrașii lui FCU Craiova au încercat să rupă cordonul jandarmilor și să-i atace pe cei ai lui CSU. Totuși, intervenția vigilentă a forțelor de ordine stopează eventuale ciocniri.

Totuși, suporteri din Peluza Sud 1997 nu vor intra în stadion, luând decizia să boicoteze partida. 

FCU Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova 0-2 » Cronica derby-ului din Bănie: Grande Nistor și piticii lui Mutu

UPDATE 19:30 - Avem echipele de start în FCU Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova

Cei doi tehnicieni apelează la cele mai bune garnituri posibile. Unica surpriză e reprezentată de decizia lui Mutu de a-l titulariza în poartă pe Robert Popa, un goalkeeper în vârstă de doar 18 ani.

UPDATE ora 19:55: ultrașii lui FCU Craiova nu mai intră la meci!

Ultrașii celor de la FCU Craiova au renunțat la ideea de a intra la meci, transmit reporterii GSP aflați în Bănie. 

Inițial, aceștia intenționau să ia loc la Tribuna a II-a, pregătiseră chiar un banner uriaș pe care să-l afișeze în startul partidei. Au renunțat însă la idee, solidarizându-se cu ceilalți ultrași din țară care au anunțat că nu vor mai intra pe stadioanele din România cât timp vaccinarea e necesară accesului în arene.

UPDATE ora 19:00 Ce atmosferă e la Craiova!

Trimișii GSP la Craiova au surprins imagini tar cu suporterii celor două echipe, cu mai puțin de două ore înainte de meci. Fanaticii celor două echipe și-au împărțit taberele și au făcut show în stradă. 

Între timp, autoritățile sunt în alertă. Jandarmii îi păzesc îndeaproape pe ultrașii celor două echipe, temându-se de posibilitatea unor alercații.

+16 FOTO

VIDEO Suporterii lui CSU, pregătiți pentru derby

UPDATE ora 18:30 - Mesajul lui Florin Costea, în ziua derby-ului FCU - CSU

Florin Costea (36 de ani), fosta vedetă a echipei lui Adrian Mititelu, a vorbit despre derby-ul dintre FCU Craiova 1948 și CSU Craiova, confruntare care a împărțit Oltenia fotbalistică în două.

Florin Costea, în prezent jucător în Liga 3, la Viitorul Dăești, a rămas un apropiat al familiei Mititelu, însă recunoaște că lotul lui CSU Craiova e mult mai valoros decât cel al lui FCU. Diplomat, Florin Costea spune că le ține pumnii ambelor echipe diseară.

„E puțin ciudat să vezi două echipe din Craiova jucând între ele. Le doresc baftă amândurora și să nu iasă incidente. Sper să fie un spectacol frumos și în tribune și în teren. Suporterii sunt minunați, dar sper să nu intervină acele orgolii prostești oltenești și toată lumea să-și încurajeze echipa favorită”, a declarat Florin Costea, potrivit realitateasportiva.net.

UPDATE ora 17:00 - Adrian Mititelu, mesaj din închisoare 

Înainte de meci, patronul nou-promovatei, Adrian Mititelu, care este încarcerat din noiembrie 2020, a ținut să transmită un mesaj. Acesta poate fi citit AICI. 

Stadion: Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova
Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)

Citește și: 

Noile restricții adoptate azi de Guvernul României » Ce se întâmplă cu meciurile de fotbal

Eduard Novak, prima reacție la aflarea noilor restricții adoptate de Guvern: „Există o singură soluție”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (234)
qcod
qcod  •  04 Octombrie 2021, 18:05
Postat de eterrna.terrra.nova pe 03 Octombrie 2021, 22:59

Nu exista pentru tine ca nu ai cum sa stii cand tu vinzi rosii in piata iar ei lucreaza in IT. Esti penibil si mai esti falit

se vede ca la voi s-a rasturnat carul cu prosti, la tine sa fii IT-ist inseamna sa vinzi pepeni..))))si sarac si prost.)))

geogeo
geogeo  •  04 Octombrie 2021, 12:24

Un meci slab spre foarte slab. Ai lui Mutu au parut coplesiti de importanta meciului si au jucat submediocru. Nici ai lui Reghe n-au facut un meci bun, numai ca n-au avut o oponenta in forma. Daca FC U ar fi jucat cu Botosani cum au jucat cu CSU luau de la 5 in sus. La Botosani au jucat fotbal, cu CSU...ceva ce seamana cu turca.

m4blue88
m4blue88  •  04 Octombrie 2021, 01:43

Nu am înțeles nimic nimic! Ăștia de la FCU au fugit de meci, au stat cramponați în propia jumătate, abia au trecut de 2-3 ori centrul terenului. Iar măreața galerie nu s-a prezentat la meci...ca în filmele cu proști! Iar CSU are clovni în atac, incapabili de a marca.

Vezi toate comentariile (234)
Comentează