FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Analiză GSP Apărare prăbușită » Fără Duarte, FCU Craiova a ajuns a doua cea mai slabă defensivă din SuperLiga

Apărarea lui FCU Craiova a suferit în partida pierdută cu 0-2 pe terenul celor de la CFR Cluj. Otele a marcat golul doi de lângă Henriques  FOTO: Facebook CFR Cluj
Apărarea lui FCU Craiova a suferit în partida pierdută cu 0-2 pe terenul celor de la CFR Cluj. Otele a marcat golul doi de lângă Henriques FOTO: Facebook CFR Cluj

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 17:02 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 18:14

Plecarea lui Andre Duarte (26 de ani), unul dintre cei mai buni fundași centrali din ediția trecută a SuperLigii, a dereglat rău defensiva formației FCU Craiova. 

După 11 etape scurse din sezonul regulat, trupa din Bănie are a doua cea mai penetrabilă apărare din campionat, 22 de goluri primite, cu unul mai puțin decât FC Voluntari, ultima la acest capitol.

Dezechilibru șocant în Superliga » Urmează meciul extremelor, cu FCSB în prim-plan
SITUAȚIE
Dezechilibru șocant în Superliga » Urmează meciul extremelor, cu FCSB în prim-plan

FCU Craiova are o medie de două goluri primite pe meci

FCU are în acest moment o medie de două goluri încasate pe meci. Dublu decât sezonul precedent, când defensiva alb-albaștrilor era coordonată de stoperul portughez Andre Duarte.

Campionatul trecut, echipa lui Adrian Mititelu (55 de ani) a ajuns până în barajul-finală de Conference League, cu CFR Cluj (0-1), având unul dintre cele mai sudate cupluri de fundași de marcaj din SuperLiga, Duarte - Henriques. 

Cei doi au jucat împreună în centrul defensivei 18 meciuri, iar FCU a încasat 19 goluri. Cu trei mai puține decât au luat oltenii în primele 11 etape din actualul sezon.

Danny Henriques, punct fix în apărarea lui FCU Craiova. Dar dezorientat

Danny Henriques (26 de ani) a rămas punct fix în apărarea lui FCU, dar fără Andre Duarte stoperul cu dublă cetățenie, olandeză și portugheză și-a pierdut busola. Pare complet dezorientat. Fundașul central de picior stâng are pe conștiință majoritatea golurilor primite de Craiova de la începutul sezonului actual.

În primele patru meciuri stagionale, Henriques a făcut parteneriat cu Paramatti, iar improvizația n-a funcționat. Echipa a încasat opt goluri (medie două pe meci), a suferit trei înfrângeri (1-3 cu FCSB, 0-1 cu Sepsi, 3-4 cu U Cluj și a obținut o singură victorie, 1-0 cu FC Botoșani.

Leo Lacroix nu a confirmat la FCU Craiova

Nici transferul fundașului elvețian Leo Lacroix (31 de ani) n-a remediat, deocamdată, problemele din centrul defensivei lui FCU. 

Cuplul Lacroix - Henriques a jucat 7 meciuri în SuperLiga, iar defensiva a fost perforată de 14 ori. Nouă goluri au fost luate numai în meciurile cu Petrolul (3-4) și cu Rapid (3-5), când Lacroix și Henriques s-au întrecut în greșeli. 

Apărare prăbușită » Fără Duarte, FCU Craiova a ajuns a doua cea mai slabă defensivă din SuperLiga
Danny Henriques (stânga) și Leo Lacroix fac pereche de fundași centrali la FCU Craiova FOTO: FCU Craiova

14 goluria primit FCU Craiova din greșelile comise de cuplul de fundași centrali Lacroix - Henriques

FCU Craiova are două meciuri fără gol primit

În această formulă, FCU a reușit trei victorii, două fără gol primit (3-1 cu Voluntari, 4-0 cu Farul, 1-0 cu Dinamo) și a suferit patru înfrângeri. Ultimele două trase la indigo, 0-2 cu Oțelul și cu CFR Cluj, în care Lacroix și Henriques au fost depășiți complet.

FCU Craiova a folosit perechea Lacroix - Henriques și la meciul cu Dinamo (1-1) din Cupa României. La golul marcat de Amzăr, Lacroix a strâns târziu și nu l-a mai putut bloca pe fundașul stânga dinamovist, demarcat în careu, prin spatele lui Negru.

1 gola marcat Leo Lacroix în cele 8 meciuri jucate pentru FCU Craiova, cu Rapid (3-5)

Adrian Mititelu Jr.: „Nu există chimie între actualii stoperi”

După înfrângerile cu Petrolul (3-4) și cu Rapid (3-5), conducătorii clubului din Bănie au sesizat că Lacroix și Henriques nu sunt compatibili. 

„Trebuie să aducem doi fundași de urgență, pentru că nu există chimie între actualii stoperi”, a declarat Mititelu Jr., după înfrângerea cu giuleștenii.

Pe cine scoate din echipă Apostolos Diamantis? 

La 1 septembrie, FCU l-a achiziționat pe fundașul central grec Apostolos Diamantis (23 de ani), legitimat ultima dată la Istanbulspor. Până acum Diamantis a jucat la echipa secundă și a fost de trei ori rezervă în SuperLiga. 

FCU mai are în lot trei fundași centrali: Gabriel Buta (21 de ani), Amar Kvakic (20 de ani), Alexandru Iordache (20 de ani). Buta a debutat, dar ca mijlocaș central, în meciul cu Dinamo din Cupa României. 

Rezultatele obținute de FCU Craiova în SuperLiga cu stoperii Paramatti - Henriques

Meci Etapa
FCU Craiova - FCSB 1-3 1
Sepsi - FCU Craiova 0-1 2
FCU Craiova - U Cluj 3-4 3
FC Botoșani - FCU Craiova 0-1 4

Rezultatele obținute de FCU Craiova în SuperLiga cu stoperii Lacroix - Henriques

MeciEtapa 
FCU Craiova - FC Voluntari 3-1 5
Petrolul - FCU Craiova 4-3 6
FCU Craiova - Rapid 3-5 7
FCU Craiova - Farul 4-0 8
Dinamo - FCU Craiova 0-1 9
FCU Craiova- Oțelul 0-2 10
CFR Cluj - FCU Craiova 2-011

CAZUL ANDRE DUARTE

Fundașul central Andre Duarte a plecat cu scandal de la FCU Craiova la finalul sezonului trecut. Oltenii l-au reclamat la FIFA susținând că portughezul mai avea contract până la 30 iunie 2024, în timp ce fotbalistul pretinde că a devenit jucător liber. Duarte a semnat în vară cu Reggiana, nou-promovată în Serie B, care l-a împrumutat la Osijek, Croația.

Apărare prăbușită » Fără Duarte, FCU Craiova a ajuns a doua cea mai slabă defensivă din SuperLiga
Andre Duarte, în duel cu Denis Alibec / FOTO: Imago Images

Citește și alte articole:

Hermannstadt a decis să îi mărească salariul lui Dragoș Iancu + Când îi va fi scoasă din picior placa din titan

Șucu a vorbit în premieră despre FRF și Burleanu: „Aș vedea altceva, nu cum e acum, soft”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează