FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FC VOLUNTARI 2-1

VIDEO + FOTO FCU Craiova - FC Voluntari 2-1 » FCU Craiova încă visează la play-off » Oltenii întorc rezultatul după pauză și obțin o victorie vitală cu Voluntari! Clasamentul ACUM

FOTO: Cristi Preda +19   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 20 februarie 2023 21:55 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 22:06

FCU Craiova își continuă forma excelentă din Liga 1. A ajuns la 3 victorii la rând, după 2-1 cu FC Voluntari, în etapa a 26-a. 

Fotbalul e și frumos, și parșiv câteodată. Și, ca de obicei, contează ultima impresie, repriza a doua hotărăște soarta confruntării. În prima repriză, FC Universitatea a fost o copie a formației ce obținuse două victorii-șampanie, cu U Cluj (5-0) și cu Rapid (2-1) în Giulești. Iar FC Voluntari părea să iasă din criza care a adus-o până în zona retrogradării. 

În partea secundă, juveții au avut atitudinea ce le-a lipsit cu desăvârșire în prima parte, chiar dacă nu au presat sufocant. Ilfovenii s-au împotmolit în propria neputință.

Gurău și șansa

Tare prost au pornit elevii lui Napoli, ar fi trebuit să fie mulțumiți că au intrat la cabine doar cu un gol încasat. În afara reușitei lui Damașcan (24), reluare de vârf autentic după ce Ricardinho l-a angajat pe Marcelo Lopes, iar ultimul l-a servit pe moldovean, FC Voluntari a mai avut două oportunități uriașe. 

Mai întâi, tot Damașcan (37), la fel servit de Lopes, a reluat cu capul din poziție de gol, dar mingea n-a prins cadrul porții. Gurău (45) a salvat providențial, în fața lui Nemec, apoi în fața lui Matricardi, două intervenții cruciale.

Voinici în alb-albastru

FC Universitatea a ieșit ca voinicul din poveste de la vestiare. Sau Voluntariul a rămas la cabine. Scăpată de amenințările primei reprize, formația lui Napoli a trecut la butoane. Chiar dacă a avut și o doză mare de șansă, ulterior trebuind și „acordul" VAR pentru reușită, golul lui Bahassa (54) a venit firesc. 

După ce în prima parte, în nota coechipierilor, Bahassa a fost invizibil, ba, mai mult, s-a împiedicat caraghios, fotbalistul oltenilor a deschis drumul victoriei. O reușită din prima, care nu ar fi fost posibilă fără recuperarea lui Baeten, care i-a sustras mingea lui Aliji, pasa lui Bauza sau dezechilibrarea lui Ricardinho. 

Să te ții luptă cu Sepsi!

Da, FC Voluntari e în criză, plus ghinionul care sapă și mai mult în viitorul echipei. Nemec (61), de altfel muncitor, dar fără nicio reușită în atac, a lovit mingea greșit, cu stângul, nelăsându-i nicio șansă propriului portar. O minge pornită tot de la Bahassa, metamorfozat spectaculos după pauză. 

VIDEO Autogolul lui Nemec, care a decis meciul FCU Craiova - FC Voluntari 

FCU a bifat a treia victorie la rând și pune presiune fantastică pe „amicii" de la Sepsi, va fi o luptă incredibilă între cele două formații pentru ultimul loc de play-off!

4goluri și 4 assist-uri a reușit Bahassa în 23 de meciuri în Liga 1

6meciuri fără victorie a strâns Voluntari, două remize și patru eșecuri consecutive, doar înfrângeri în 2023

Clasamentul din Liga 1

Mititelu, înjurat în mai multe rânduri

Patronul FCU Craiova, Adrian Mititelu, a redeschis porțile stadionului suporterilor echipei sale, după incidentul xenofob cu Sepsi, dar i-a avertizat, în prealabil, pe ultrași că-i va evacua dacă vor lansa înjurături la adresa lui. 

Din cei 4.123 de spectatori, 200 au fost suporterii din Peluza Sud, care, în afara momentelor dedicate unui „camarad" decedat în timpul partidei cu Rapid și a cântecelor dedicate propriei echipe, l-au înjurat în trei reprize pe Mititelu. 

Prima oară, ultrașii au fost apostrofați cu fluierături de către spectatorii de la tribune. De fiecare dată după injurii, crainicul stadionului le-a adus la cunoștință ultrașilor că riscă evacuarea, conform regulamentului.

FINAL » FCU Craiova - FC Voluntari 2-1

Ce a transmis reporterul GSP de pe stadion;

  • Fanii din Peluza Sud au afișat un banner pentru Eduard Vlad, suporterul care a murit în prelungirile meciului cu Rapid:  „Ai fost alături de Știința până în ultima clipă, ai fost și vei rămâne ultras adevărat, ce și-a dedicat fiecare secundă pentru echipă. Edi, nu vei fi în veci uitat!”
  • În timp fanii de la tribuna 2 își susțin echipa, fanii de la Peluza Sud păstrează liniștea
  • În minutul 10, fanii de la peluză au început să scandeze împotriva lui Adrian Mititelu
  • Aceștia au fost apostrofați de suporterii de la tribună, iar crainicul le-a cerut să nu mai înjure pentru că s-ar putea ajunge la evacuarea sectorului
  • Fanii din Peluza Sud au încetat cu înjurăturile la adresa lui Mititelu, iar acum îi încurajează pe elevii lui Nicolo Napoli: „Astăzi joacă Craiova, marea dragoste din viața mea / Haide, Știința, dă-le gol, și luptă pentru al tău blazon”
  • În finalul primei reprize, dar și în startul părții secunde, fanii l-au înjurat din nou pe Adrian Mititelu

FCU Craiova - FC Voluntari, echipele de start

FCU Craiova: Gurău - Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas - Albu, Achim - Baeten, Bauza, Bahassa - Chițu 
Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Zanfir, Van Durmen, Ganea, Blîdar. Sidibe, Piccolomo, Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli 

FC Voluntari: Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș - M. Lopes, Răduț, Tavares, Rață, Aliji - Nemec, Damașcan 
Rezerve: Fernandez, Andreș, Paz, Al. Vlad, Costin, Voican, D. Florea, Merloi, Dumiter
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Complex Sportiv Craiova” 
Arbitru: Marcel Bîrsan // Asistenți: Mihai Marica, Andrei Constantinescu
Arbitru VAR: Isvan Kovacs// Asistent VAR: Andrei Florin

VIDEO Totul despre FCU Craiova - FC Voluntari

Citește și: 

După Rapid, încă un club din Liga 1 se plânge în mod oficial de arbitraj: „Diabolic! Avem nevoie de o competiție corectă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (51)
1948
1948  •  21 Februarie 2023, 12:10
Postat de george.br pe 21 Februarie 2023, 00:37

Daca n-as fi vazut pana acum meciurile, as fi ajuns sa cred ca avem cea mai slaba echipa din campionat, citindu-te pe tine. N-am intalnit pana acum o persoana mai negativista decat tine. Sincer, te bucuri dimineata cand te trezesti?

sunt foarte pozitiv in limita realismului. Meciul a fost foarte slab si am avut noroc ca o ploaie torentiala picata din cer. Am dat doua goluri din noroc. La primul fundasul se balbaie si portarul atinge mingea, al doilea un cadou cum rar vezi. Nu poti avea in fiecare meci un astfel de cadou. Echipa nu stie sa joace cu astfel de echipe pt ca jucatorii care trebuie sa primeasca ultima pasa sunt foarte statici la 14-16 m de poarta.Centrarile sunt imprecise in timp ce in careu sunt doar doi coechipieri. Nu poti sa dai gol asa. Sigur,bati rapidul,mogosoaia,cluj etc pt ca aia ies la joc. Dar ca sa bati voluntarii si miovenii iti trebuie mult mai mult. Nu cred ca luam mai mult de un pct vinerea asta, poate doar daca se schimba ceva. Bauza da numai pase gresite si incetineste jocul,aici e o mare pb. Apararea doarme pe ea in asa hal, incat daca era alta echipa in locul voluntarilor, o luam urat de tot. Ia faza primului gol. 4 ,5 dintre ai nostri dorm in ghete nemarcand pe nimeni, in timp ce la centrare negru nu stie pe ce lume e ca de obicei. Slab , foarte slab. Oscilatiile astea in jocul defensiv arata lipsa de seriozitate. Nu ajungem nicaieri asa.

corectu
corectu  •  21 Februarie 2023, 07:53

Neagoe a spus la TV că Edjouma nu trebuia să joace cu U.Craiova.A mai spus că Armaș nu a fost recunoscut de copii după lovitura primită în meciul cu FCSB. După ce am văzut aseară se pare că lui Neagoe îi plac exagerările.

k_uba
k_uba  •  21 Februarie 2023, 07:33
Postat de george.br pe 20 Februarie 2023, 23:06

Iar e inmormantare in studio la Digi... La pauza se pregateau de dans. Penibilul Raducu se caznea din rasputeri sa-i convinga p-aia ca juniorul l-a amenintat pe Popica, de mai avea putin si spunea ca el a fost de fata acolo. Degeaba ii explica Prunea ca miroase a facatura... Raducu - nu si nu!

Prunea a fost super corect. Raducul numai pe carcota! Penibil Raducul!

Vezi toate comentariile (51)
Comentează