FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

update Probleme pentru Mititelu » Un fotbalist a cerut FRF să nu-i acorde lui FCU Craiova licența pentru cupele europene! Reacția clubului

Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 17:14 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 19:27

FCU Craiova a anunțat pe contul oficial de Facebook că a primit din partea FRF licența pentru participarea în competițiile organizate de UEFA, în sezonul 2023/24. Trupa lui Adrian Mititelu speră să ajungă în Conference League, prin barajul din play-out, apoi finala cu locul 3 din play-off. Există însă o mare problemă.

Din informațiile GSP, Comisia de Licențiere a fost notificată de către fotbalistul Gabriel Enache (32 de ani) că FCU Craiova are o datorie de 9.000 de euro față de el, din 2022, și ca atare a cerut să nu-i fie acordată clubului din Bănie licența pentru cupele europene.

Potrivit documentelor, Enache, fotbalist intrat în dizgrația patronului Adrian Mititelu (54 de ani), pretinde că suma respectivă reprezintă jumătate din bonusurile și primele acumulate în 2022, în valoare de 18.000 de euro.

Gabriel Enache a jucat doar opt partide în turul sezonului regulat, ultima prezență, 90 de minute, în meciul cu FC Botoșani (0-1), din deplasare, etapa a 14-a, pe 15 octombrie 2022.

UPDATE 18:20 - Reacția clubului FCU Craiova: „Suma e reținută pentru pensie alimentară”

Este o informație falsă. Suma de 9.000 de euro reprezintă, de fapt, o datorie pe care Gabriel Enache o are către un executor judecătoresc pentru pensie alimentară, despre care am aflat în februarie și pe care clubul a plătit-o. Enache ar mai avea și alte datorii la executorul judecătoresc

Probleme pentru Mititelu » Un fotbalist a cerut FRF să nu-i acorde lui FCU Craiova licența pentru cupele europene! Reacția clubului
Facsmil cu documentul pus la dispoziție de FCU Craiova

Știrea inițială: Decizie controversată a FRF în procesul de licențiere UEFA

În mod normal, Enache ar putea formula apel împotriva deciziei Comisiei de Licențiere pentru a bloca eventuala participare a FCU Craiova în Europa.

Numai că, FRF a transmis, la solicitarea Gazetei Sporturilor, că va comunica public cluburile care au obținut licența UEFA abia după deciziile Comisiei de Apel, care vor fi pronunțate nu mai târziu de 28 aprilie. Practic, după ce se încheie procesul de licențiere.

Oameni implicați în fenomen susțin că această măsură protejează cluburile de eventuale contestații din partea celor față de care ar avea datorii.

"Faptul că FRF nu anunță public cluburile care au primit licența de cupe europene din partea Comisiei de Licențiere, ci doar după Comisia de Apel, blochează dreptul jucătorilor sau angajaților care au de primit restanțe financiare să mai facă recurs", susțin oficiali consultați de GSP.ro.

Adrian Mititelu a vrut să-i rezilieze contractul Gabriel Enache

Nemulțumit de prestația lui Enache, Adrian Mititelu i-a propus acestuia rezilierea contractului scandent la 30 iunie 2023. Fotbalistul nu a fost de acord și a fost trimis să se pregătească separat de restul echipei până la finalul angajamentului.

În februarie, Adrian Mititelu l-a criticat dur pe Gabriel Enache, incluzându-l în categoria fotbaliștilor din Liga 1 care nu-și merită salariul.

"Eu am un fotbalist, pe Gabi Enache, care are 8.000 de euro/lunar. Nu a jucat nimic. Face două antrenamente tari, pe urmă îl doare ceva. Dau 12.000 de euro brut, plus chirie. Ca să ce? Sunt multe alte cazuri.

Toată lumea atacă patronii, dar nu vorbiți de această tagmă a unora dintre impresari, cei care manevrează și vor să facă bani cu niște jucători care sunt slabi. Pentru ei există doar drepturi, obligații zero. Impresarii îi împing să facă fel și fel de nenorociri.

În România, dacă patronii ar fi mai organizați, mai uniți, acești fotbaliști n-ar merita mai mult de 3.000-4.000 de euro pe lună. Dar noi, ca idioții și ca tâmpiții, sărim cu bani pe ei", a spus Adrian Mititelu.

Gabriel Enache a semnat cu FCU Craiova, pe 22 decembrie 2021, un contract valabil până la 30 iunie 2023. 

Luptă în trei în play-out pentru barajul Conference League

Pentru a ajunge să joace în Conference League, FCU Craiova trebuie să îndeplinească trei condiții: să prindă barajul din play-out, dintre locurile 7-8, să câștige, apoi să treacă și de echipa de pe locul 3 din play-off.

FCU Craiova, FC Botoșani și FC Voluntari au primit licența UEFA și luptă pentru Conference League

Chiar dacă primele șase formații din play-out sunt despărțite doar de patru puncte, cu 5 etape rămase de disputat, lupta pentru locurile 7-8, care dau baraj preliminar pentru Europa Conference League, se anunță o afacere între 3 echipe.

E vorba despre FCU Craiova (locul 1/27 de puncte), FC Botoșani (locul 3/26 de puncte) și FC Voluntari (locul 5/23 de puncte). Din informațiile GSP, toate au primit licența UEFA!

Asta pentru că Petrolul, locul 2, 27 de puncte, Hermannstadt (insolvență), locul 4, 24 de puncte, și U Cluj, locul 6, 23 de puncte, ies din aceste calcule deoarece, la fel ca și Chindia și Mioveni, n-au aplicat pentru licența de Europa, din cauza problemelor financiare.

FCU Craiova a primit licența UEFA! Poate juca în Conference League + Cu ce echipe se luptă
FCU Craiova
FCU Craiova a primit licența UEFA! Poate juca în Conference League + Cu ce echipe se luptă
Flavius Stoican, mesaj războinic pentru Adrian Mititelu înaintea finalei din play-out: „E cel mai important meci al sezonului”
FC Botoșani - FCU Craiova
Flavius Stoican, mesaj războinic pentru Adrian Mititelu înaintea finalei din play-out: „E cel mai important meci al sezonului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
bozo76
bozo76  •  26 Aprilie 2023, 07:41

E o problema cu echipele astea fara licenta europeana care tot trag sa se califice. E cam aiurea.

fcu1948
fcu1948  •  22 Aprilie 2023, 09:15
Postat de TIborSzoltan pe 22 Aprilie 2023, 06:30

Plateste boovene! Frf inca nu a acordat licențe pentru nimeni! E gioale doar au cerut. Iar minte mititelu- infractorul

Dacă citeai articolul și aveai capacitatea de a procesa o informație simpla, ai fi aflat ca Booveanul tău preferat a plătit deja. Dar banii nu au intrat in contul jucătorului pt ca i-au fost popriți de către club și apoi au fost virați către copilul minor al acestuia cu titlu de pensie de întreținere. Totul in baza unui titlu executoriu emis de o instanța de judecată. Înainte sa ceara de la alții, Enache sa își achite obligațiile de întreținere către copilul sau minor.

calugarul.antim.gaina
calugarul.antim.gaina  •  22 Aprilie 2023, 07:04

Pai voi credeți că doar Dinamo face datorii și stă în insolvență!?..... Multe echipe din liga 1 nu ar trebui să existe! ...dar ele mai și joacă. Mare golaneală in fotbalul romanesc!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează