FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

FCU Craiova dă vina pe „birocrația excesivă din România” în cazul jucătorului „dispărut”: „Aberant! Zid de rea credință și dispreț”

Moses Abbey, în centru // sursă foto: Instagram
Moses Abbey, în centru // sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 17:47 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 18:57

Gazeta Sporturilor a scris marți despre cazul lui Moses Abbey, mijlocaș ghanez de 21 de ani care nu a apucat să debuteze la FCU Craiova, deși oltenii l-au transferat în luna mai ♦ Clubul din Bănie a emis astăzi un comunicat în care lămurește situația ghanezului, acuzând „birocrația excesivă din țara noastră” pentru faptul că Abbey nu a obținut încă permisul de muncă.

„Abbey va fi senzaţia Ligii 1, o să-l vedeţi! Ştiţi că am ochi, greu ratez eu. Va fi un jucător la fel de interesant ca Bahassa. Are ceva ce foarte greu găseşti.

Are tehnică în regim de viteză foarte mare şi execuţii. Va înnoda picioarele fundaşilor din Liga 1”, spunea patronul Adrian Mititelu despre jucătorul pe care l-a adus din Serie D, a patra ligă italiană.

Abbey nu a apucat încă să arate ce poate în tricoul lui FCU, debutul său fiind întârziat de probleme cu viza, așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate.

De ce nu a mai jucat vedeta Konoplyanka la CFR Cluj de mai bine de o lună
CFR CLUJ
De ce nu a mai jucat vedeta Konoplyanka la CFR Cluj de mai bine de o lună

Explicațiile aduse de FCU Craiova în cazul lui Moses Abbey

În urma articolului, FCU Craiova a venit cu precizări. Clubul din Bănie acuză „birocrația excesivă” din România și „zidul de rea credință și dispreț din partea celor care administrează” procedurile pentru obținerea vizei și permisului de muncă.

Jucătorul se află sub contract cu clubul nostru începând cu data de 1 iulie 2023. 

Au fost demarate încă din luna iulie procedurile privind obținerea permisului de muncă, clubul făcând toate diligențele pentru eliberarea documentelor necesare obținerii dreptului de joc.

Din nefericire, din cauza birocrației excesive existente în țara noastră, procedurile pentru eliberarea permisului de muncă sunt de-a dreptul exasperante și aberante.

Cu toate că jucătorul a obținut avizul de muncă încă din luna august, este sub contract, plătește taxe și impozite, a fost nevoit să părăsească România în luna august pentru că i-a expirat dreptul de ședere.

Pentru obținerea vizei de muncă, Abbey urmează să susțină un interviu la ambasada României din Abuja – Nigeria, interviu care a fost programat pe data de 9 octombrie.

Prin urmare, deși jucătorul este sub contract, a obținut toate avizele legale de muncă, această viză poate fi obținută numai la ambasada României din Abuja - Nigeria, pentru că statul român nu are reprezentanță diplomatică în Ghana, țara de origine a lui Abbey.

Deși am încercat toate căile legale pentru preschimbarea termenului din 9 octombrie, ne-am lovit de un zid de rea credință și dispreț din partea celor care administrează aceste proceduri.

Astfel, Abbey va afla abia pe 9 octombrie dacă primește viza de muncă, ulterior acestei date urmând să ajungă în România pentru a obține permisul de muncă și abia apoi dreptul de joc.

- Comunicat FCU Craiova

Cum a ajuns Moses Abbey la FCU Craiova

Micuțul fotbalist ghanez Moses Abbey a ajuns în atenția lui Adrian Mititelu pe filiera firmei care îl impresariază și pe golgheterul Andrea Compagno.

Până acum, lui Mititelu i-a ieșit rețeta doar cu Compagno. Atacantul italian a fost adus în vara lui 2020 din San Marino, de la Tre Fiori, după ce în Italia jucase doar în Serie D.

1,64 metrimăsoară Moses Abbey. „Consider că am adus iar un jucător bun pentru Liga 1, care va anima fotbalul, va face fericiţi suporterii noştri şi va face nefericiţi suporterii adverşi”, spunea Adrian Mititelu despre ghanez

Citește și: 

Liber de contract, Dorin Rotariu se antrenează cu o echipă din România

Fostul internațional român poate provoca retrogradarea unui club de tradiție! A câștigat procesul și trebuie despăgubit de urgență

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  27 Septembrie 2023, 19:10

In ce consta reaua credinta? Ca nu l-a pus pe lista in fata altora?

parachioara5
parachioara5  •  27 Septembrie 2023, 19:05

mititel daca toti te dispretuiesc de ce nu te retragi ?...desfiinteaza echipa ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează