FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - OȚELUL GALAȚI

VIDEO Au rupt „blestemul” în Bănie! Oțelul Galați a „hipnotizat-o” pe FCU Craiova la ea acasă: prima victorie pentru Dorinel Munteanu de la revenirea în Superligă

Meciul din Bănie a deschis runda #10 din Superligă / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați
Meciul din Bănie a deschis runda #10 din Superligă / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 19:50 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 04:41

Oțelul Galați a dat lovitura în Bănie, cu FCU Craiova, și a obținut prima victorie de la revenirea în Superligă. Trupa lui Dorinel Munteanu s-a impus cu 2-0, într-un meci rezolvat în repriza a doua de Fatai și Bodișteanu. Cu noul antrenor Paul Răducan în tribună, oltenii intră iar în criză!

Programul etapei 10 din Liga 1

Cronică de Eduard Apostol: Dorinel Munteanu meserie!

Echipa cu antrenor posesor de carnet, Oțelul Galați, a învins vineri seară în Bănie, 2-0 pe FCU Craiova, care impresionase cu Farul și cu Dinamo. 

Meci de luptă încă din prima repriză, Craiova ofensivă cu un plus datorită terenului propriu și a seriei de victorii la zero, cu Farul și cu Dinamo, Oțelul mereu surprinzătoare și dârză, campioana egalurilor în prima parte a sezonului. 

Fotbal de-o repriză pentru juveți

Nu au fost momente de repaus, chiar dacă unele imprecizii au arătat de ce Liga 1 nu a avut nicio reprezentantă în meciurile din această săptămână din cupele europene, în faza grupelor. Prima repriză a fost deschisă și închisă de olteni cu câte o ratare foarte mare. Dragoș Albu (3), Chițu (45) și Lacroix (45+3) - ce paradă Dur-Bozoancă! - au irosit ocazii din situații ideale. 

Poate că FCU Craiova ar fi meritat măcar un gol. Blănuță (26) a avut o reluare spectaculoasă cu capul, portarul advers era spectator, dar bara s-a opus deschiderii scorului. După nici jumătate de minut, Dur-Bozoancă a scos magistral din fața lui Chițu.

Gălățenii au acceptat dominarea Craiovei, a încasat loviturile adversarei, a încercat să surprindă pe contraatac. În minutul 22, elevii lui Dorinel Munteanu au avut două situații în decurs de câteva zeci de secunde, prin Alex Pop și Yabre. Ultimul și-a făcut datoria cât a putut în defensivă, până când a resimțit dureri musculare, părăsind prematur meciul.

Au rupt „blestemul” în Bănie! Oțelul Galați a „hipnotizat-o” pe FCU Craiova la ea acasă: prima victorie pentru Dorinel Munteanu de la revenirea în Superligă
„Oțelarii” au dat lovitura în Bănie / Sursă foto: Facebook@ Oțelul Galați

Antrenorul și-a atras adversara în capcană

În startul reprizei secunde, a fost aruncat în luptă și vedeta alb-albaștrilor, Bauza, în locul risipitorului Blănuță. 

Doar că oltenii au terminat energia, carburantul, iar gălățenii au prins curaj, pe fondul unei pregătiri fizice remarcabile. Fatai (62) s-a înălțat peste Henriques, permisiv, și a deschis scorul! Juveții au băgat armele ofensive, însă a fost păcăleală.

Bahassa parcă a jucat pentru gălățeni! Oricum, practic, de la el a plecat golul doi al Oțelului, fiind neatent și cu mâinile pe sus, reușita care a rupt total echilibrul meciului. 

Bodișteanu (80) l-a recompensat pe antrenorul său, Dorinel Munteanu, care a fost inspirat și a oferit o lecție tuturor care vor să înțeleagă că nu poți funcționa la nesfârșit cu pseudo-tehnicieni, fiindcă vine un moment în care e nevoie de un meseriaș pe bancă. 

Printre altele, schimbările antrenorului cu carnet, printre altele și campion în 2011, au făcut diferența.

200 de meciuria adunat Marcel Bîrsan în Liga 1, al 17-lea arbitru all-time care ajunge la această cotă

FINAL » FCU Craiova - Oțelul Galați 0-2

  • Cele mai importante statistici
  • Au marcat: Fatai '62, Bodișteanu '80
  • Goluri: 0-1 Fatai (62) * a reluat cu capul după centrarea lui Zhelev, dominându-l în aer pe Henriques; 0-2 Bodișteanu (80) * un dribling scurt, în viteză, Lacroix a fost dezechilibrat, iar vârful Oțelului a tras printre picioarele lui Popa, după pasa lui Cisotti.
  • 4.080 de spectatori au fost prezenți pe stadion la confruntarea din Bănie
  • Paul Răducan, omul care a preluat funcția de antrenor principal la FCU Craiova, n-a fost pe bancă la acest meci. El își va lua rolul în primire începând de etapa viitoare. 
  • VIDEO cu cele mai importante faze ale partidei!

FCU Craiova - Oțelul Galați, echipe de start: 

FCU CRAIOVA (4-4-2): R. Popa - Compagnucci, Lacroix, D. Henriques, Mascarenhas - Baeten, Dr. Albu, V. Achim (cpt.), Van Durmen - Chițu, Blănuță 
Rezerve: Gurău - R. Negru, Diamantis, V. Pop, Buta, Asamoah, Bauza, Sidibe, Bahassa
Absent: Padula (indisponibil)
Antrenor: Paul Răducan

OȚELUL (4-1-2-3): Dur Bozoancă - Adăscăliței, Yabre, Lovric, Zhelev - Ariel Lopez - Cisotti (cpt.), Teles - Tănasă, Al. Pop, Maciel 
Rezerve: R. Stoian - S. Rus, Zivulic, Bodișteanu, Jardan, G. Cîrjan, M. Silva, Latouchent, Fatai
Absenți: D. Panait, Gaitan (accidentați)
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: Stadion de Fotbal pentru municipiul Craiova 
Arbitru: Marcel Bîrsan; A1: Mircea Grigoriu; A2: Ionuț Bobe 
Arbitru VAR: Bogdan Dumitrache; Asistent VAR: Cristina Trandafir

Tot din Liga 1:

MM Stoica, prima reacție după ce Dawa a fost abuzat rasial: „Prea cred unii că pot să scrie orice și să facă bullying fără să li se întâmple nimic”

Cum i s-a adresat Istvan Kovacs unui fotbalist: „Hai, valea! Îmi spui tu mie cum să arbitrez?”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (40)
FcUnicaCraiova
FcUnicaCraiova  •  23 Septembrie 2023, 09:28

Impreuna suntem puternici , asadar impreuna ptvUnica Craiova !!!!! Noi suntem cunoscuti ca Campioana unei mari iubiri !!! Noi , nu ceilanti !!!!! Trebuie unire alaturi de acest proiect , Lupta PS 97 !!! Veniti alaturi de echipa si de domnul Mititelu A !!!! Impreuna vom fi mai puternici !!!!!!! Am pierdut doar o lupta nu razboiul !!!! Nu cedati !!! Unica Craiova este U !!!! Haideto cu totii : Unica Craiova !!! Unica Craiova !!! Unica Craiova !!!! Victorie !!!!!!!!!!!!!!!!! Hai hai Unica Craiova , un nou inceput !!!! Respect domnul Mititelu A !!!!

Bancone11
Bancone11  •  23 Septembrie 2023, 08:15

FC Unica echipa lui Ajica va juca la anul la matineu...totul e pregătit ....sigla noua superbă , 137 de fanatici in tribune ! Hai Fc Unica impex Srl Original!

george.br
george.br  •  22 Septembrie 2023, 22:30
Postat de FcUnicaCraiova pe 22 Septembrie 2023, 21:52

Lupta Unica Craiova !! Noi suntem Inica Craiova !!! Un nou inceput !!!! Alaturi de domnul Mititelu A !!!!!!

Du-te ma de te culca!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close