FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - POLI IAȘI

FCU Craiova și Poli Iași au remizat în Bănie. Ajutorul primit de la VAR, insuficient pentru Giovanni Costantino

FCU Craiova și Poli Iași au remizat, scor 1-1, în runda #28 din Superliga.
FCU Craiova și Poli Iași au remizat, scor 1-1, în runda #28 din Superliga.

Articol de , , - Publicat marti, 27 februarie 2024 18:30 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 19:27

FCU Craiova și Poli Iași au remizat, 1-1, după un meci presărat cu VAR ieftin, experimente și accidentări surde, practic destinul implacabil al fotbalului românesc de a nu suporta ritmul de trei zile.

Programul complet al etapei #28

Veniți după demonstrația care a scufundat Rapidul în probleme, întrebări și lumini disco, moldovenii și-au propus un joc cu pieptul sus, precum cel al calului de pe siglă, dar de pe câlcâie, cu lansări și căutări de spații. Poli Iași a început foarte bine așezată în teren, iar fluorescența echipamentului de deplasare a relevat și mai bine acest aspect.

De partea cealaltă, pe banca oltenilor s-a experimentat o formulă de joc menită să dezechilibreze duelul, strâns la prima vedere, doar că accidentările au readus normalitatea în planul lui Giovanni Costantino, cu cearcăne de posibilă demitere în după-amiază însorită din Bănie.

Ai lui Giovanni Costantino, ca spicele

Andrea Padula (6') și Gabriel Compagnucci (15'), de la FC U Craiova, urmați de portarul Ailenei (24') de la oaspeți, se cer pe rând schimbați după ce cad ca spicele, fără contact.

În minutul 19, nigerianul Jibril Ibrahim, pentru a treia oară titular în Superliga, este servit excelent lângă bară ca urmare a unei faze bine gândite, executată rarisim de către Aurelian Chițu, turn de control. Au contribuit din plin și Martac, respectiv Stefanovici, fundașii de bandă ai lui Grozavu.

Confortul golului, dar și intrarea lui Achim aduc liniște în construcția ofensivă a celor de la FC U Craiova, dar și posesia. Însă doar până în prelungirile primei reprize. Adel Bettaieb (45+1) restabilește egalitatea cu capul, simplu, sub privirile lui Lacroix și Mascarenhas, visători cu gândul la pauză.

Leo Grozavu a cedat. VAR-ul și el

Revenirea de la cabine s-a produs fără Leo Grozavu, eliminat de Horațiu Feșnic în drumul spre vestiare după ce a ripostat la adresa arbitrului, trâgându-l de mână la propriu.

Rămași fără „principal” pe bancă, ieșenii au fost mult mai precauți și au încercat un joc speculativ în a doua parte. La o incursiune în flancul drept (56') a aceluiași Bettaieb cad plasă goalkeeper-ul Robert Popa și fundașul Lekiatas, autori ai unei erori flagrante, iar Kabran înscrie din doi metri, golul fiind anulat eronat de către VAR pe motiv de offside.

Sidibe își găsește energia jocului bun pe final, însă arbitrajul video se opune din nou golului. Chiar dacă se activează perfect între apărătorii moldavi și execută bine plasat, ivorianul se ajutase de mână la preluarea mingii. În prelungiri, Bordeianu vede și el cartonașul roșu.

A doua minune nu există pentru Poli Iași în meciul în care Costantino avea de demonstrat că mai știe să cucerească și puncte.

Notele GSP, după FCU Craiova - Poli Iași 1-1

FCU CRAIOVA (4-2-3-1): R. Popa 6 - Compagnucci 6 (15' Sidibe 6 - 86' Blănuță), Lacroix 5, Lekiatas 5, Mascarenhas 5 - Baeten 6 (cpt.), Vl. Pop 6 - Negru 6, Chițu 7, Padula 5 (6' Vl. Achim 6) - Ibrahim 7 (85' Bahassa)
Antrenor: Giovanni Costantino 5

POLI IAȘI
(4-4-2): Ailenei 6 (24' Niga 6) - Martac 5, Bouhenna 6 (cpt.), Fl. Ilie 6, Ștefanovici 5- Oliveira Mota 5 (90+2 Samayoa), Saghiri 6 (46' Bordeianu 5), Marchioni 6, L. Mihai 6(46' Jatoba 6) - Kabran 7 (67' C. Gheorghiță 5), Bettaieb 7
Antrenor: Leo Grozavu 5

Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) 6. A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca) 6, A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare) 6.

FINAL » FCU Craiova - Poli Iași 1-1

FCU Craiova - Poli Iași, echipe de start:

FCU CRAIOVA (4-2-3-1): R. Popa - Compagnucci, Lacroix, Lekiatas, Mascarenhas - Baeten (cpt.), Vl. Pop - Negru, Chițu, Padula - Ibrahim
Rezerve: Gurău - Kvakic, Dragu, Vl. Achim, Blidar, Sidibe, Bauza, Bahassa, Blănuță
Absenți: D. Albu (suspendat), Al. Vodă, I. Zanfir, Abbey (fără drept de joc)
Antrenor: Giovanni Costantino

  • Jibril Ibrahim este titular în Superligă doar pentru a treia oară. Nigerianul a punctat de 3 ori contra ieșenilor, o dată în meciul tur din acest sezon, 1-1 în Copou, de două ori în amicalul din ianuarie, 4-2 pentru moldoveni.
  • Ar putea fi ultimul meci al lui Giovanni Costantino pe banca lui FCU în eventualitatea unui nou rezultat negativ. FCU are 3 înfrângeri consecutive în campionat, 0-1 cu Oțelul, 1-3 cu CFR, 0-1 cu Hermannstadt.

POLI IAȘI (4-4-2): Ailenei - Martac, Bouhenna (cpt.), Fl. Ilie, Ștefanovici - Oliveira Mota, Saghiri, Marchioni, L. Mihai - Kabran, Bettaieb
Rezerve: T. Niga - Todoroski, Katanec, Samayoa, Bordeianu, C. Gheorghiță, Jatoba, Itu
Absenți: Ispas, Harrison (accidentați), Lung, Roman (menajați)
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Complex Sportiv Craiova
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca). A1: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)
Arbitru VAR: Bîrsan Marcel (Bucureşti). Arbitru AVAR: Dima Iulian (Bucureşti

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Rapid nu are milă de Albu și Borza: „Sunt trimiși la echipa a doua și vor fi amenzi usturătoare!” » Cine decide când vor juca din nou

„Cred că au avut acordul cuiva din club” » Reacție neașteptată în scandalul de la Rapid: „Asta e mentalitatea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
kuba
kuba  •  28 Februarie 2024, 17:37
Postat de kubaclovnpeyoutube pe 27 Februarie 2024, 22:16

:))) te-am gasit florinele doar esti aici ti-am mai spus :)) ti-ai facut norma la sparanghel? :)) totusi nu ai raspuns ti-a placut videoul si poti posta biletul ala pã Olanda? )))

Ce zici ***? Te-ai făcut “influentar pã iutube “? :))))) Ce face f0amea din tine Edi……

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  28 Februarie 2024, 14:07
Postat de ultrasStiinta pe 27 Februarie 2024, 18:34

Bauza nu mai sta la clona! Nu vrea sa se accidenteze! Pleacă gratis!!!!

Clona? Sa inteleg ca esti olgutar. Mai sunteti multi redusi care vedeti ceva si intelegeti altceva? Acum 11 ani erati toti pe silent prin oras, va bateati cu pumnii in piept ca voi vreti echipa, ca daca asteptati dupa mititelu nu mai avem echipa, iar acum spuneti ca noi suntem clona cand voi asa v-ati nascut, prin clonare. Vai de mamele voastre, ca e grea viata cu de astia ca voi...

rav410wrc
rav410wrc  •  28 Februarie 2024, 00:03
Postat de danutcornel pe 27 Februarie 2024, 20:41

*** jigneste arbitrii

Divizia_Beistule, tu jignesti limba romana !! ;)))

Vezi toate comentariile (33)
Comentează