FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

OFICIAL FCU Craiova și-a prezentat ultimul transfer: are în CV Campionatul Mondial al Cluburilor și va purta numărul 7

Giovanni Piccolomo e noul jucător al juveților / Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova 1948
Giovanni Piccolomo e noul jucător al juveților / Sursă foto: Facebook@ FCU Craiova 1948

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 16:58 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 18:52

FCU Craiova a oficializat în cursul zilei transferul mijlocașului ofensiv Giovanni Piccolomo (28 de ani), ultima oară la Cruzeiro, în Brazilia. Adrian Mititelu spunea despre el pe 1 februarie: „Vine un decar la fel de bun ca Bauza, dar cu un stil de joc diferit. Cei 2 pot evolua în același timp”.

Liber de contract de la începutul acestui an, fostul internațional U20 al Braziliei bifează, odată cu venirea la Craiova, primul său contract în Europa. Giovanni Piccolomo a trecut pe la echipe precum Corinthians, Goiás sau Athletico Paranaense. 

În tricoul celor de la Corinthians, brazilianul și-a trecut în palmares, în urmă cu 11 ani, Campionatul Mondial al Cluburilor, de departe cea mai mare realizare din cariera noului transfer al juveților. Piccolomo, 17 ani la acel moment, era în lotul brazilienilor, dar nu a bifat niciun minut pe durata competiției. 

FCU Craiova a oficializat transferul lui Giovanni Piccolomo

„Fotbal Club Universitatea 1948 anunță faptul că mijlocașul ofensiv, cu dublă cetățenie, atât braziliană, cât și italiană, Giovanni Piccolomo, a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă doi ani

Un mijlocaș ofensiv care poate juca fie număr 8, fie număr 10, Giovanni este un produs al academiei lui Corinthians, echipă la care și-a făcut debutul în vara anului 2012, într-o partidă câștigată în fața lui Internacional, scor 1-0. Tot în iarna aceluiași an, acesta reușește să câștige cu Corinthians Campionatul Mondial al Cluburilor, după ce echipa din Brazilia s-a impus în fața formației londoneze Chelsea cu scorul de 1-0.

Aflat la prima sa experiență în Europa, Giovanni va îmbrăca tricoul cu numărul 7 la Craiova. Mult succes în tricoul alb-albastru, Giovanni!”, au transmis oltenii, prin intermediul unui comunicat de presă. 

500.000 de euroe cota de piață a lui Giovanni Piccolomo, potrivit Transfermarkt

VIDEO Marcel Pușcaș, despre conflictul dintre Mititelu și fani: „Trebuie găsită o formulă de compromis!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Adrian Mititelu amenință înainte de Rapid - FCU Craiova: „Dacă fanii mă înjură, scot echipa de pe teren! Să joace Șucu și Angelescu”

VIDEO Gigi Becali pregătește o schimbare la FCSB » Ce prim „11” ar putea alinia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
Gavi
Gavi  •  07 Februarie 2023, 11:54

Hahaha, dupa nume l’au luat pe asta. Picolommo, asta in italiana inseamna Mititelu:))

tivireli
tivireli  •  06 Februarie 2023, 22:53
Postat de elefterie pe 06 Februarie 2023, 17:58

Păi dacă FCU nu mai are public și nici suporteri (ori va avea doar unii aleși pe sprânceană de mititei) este ca și cum Adrean Mititelu și-ar fi achiziționat cai de curse, porumbei voiajori sau niscaiva ***, de care dispune în nume personal. Asta poate fi acceptat până la un punct (omul se comportă ca pe propria moșie - se pare că i se dă voie), dar este dovada cea mai clară că FCU nu poate avea nicio legătură cu ideea de echipă a orașului Craiova și a Olteniei fotbalistice, idee ce îi însuflețește pe toți oltenii și este întruchipată de Universitatea Craiova, Campioana unei mari iubiri! "Știința" joacă în seara asta la Ovidiu, contra Farului...

Depinde de cum vedem fiecare fotbalul. Cei care ați mers la CSU, nu vă uitați prea mult la calitatea jocului, ci vă place să vă identificați cu cei care sunt capii echipei(patron, primarie,...), adică, vezi Doamne, este „echipa Noastră” a tuturor, „o iubire alb-albastră”(o lipsă a proprietății, a tuturor). Cei care am ramas lângă FCU, ne interesează calitatea jocului de fotbal practicat de echipă. Patronul, face multe greșeli, dar și multe lucruri bune, dacă ne place cum joacă echipa, atunci mergem inainte și creștem cu fiecare etapă. JOCUL este totul. Treburile de patronat, nu ne interesează pe cei care iubim jocul, insă este PS care face prostii, din alte interese. Oricum, toate echipele sunt ale cuiva juridic, insă noi nu ne mințim că suntem cumva si patroni, ca voi cei de la CSU. Ghici, cine nu iubește proprietatea privată?

k.uba
k.uba  •  06 Februarie 2023, 20:52

Mogosenii fuguta pe sectiunea cu meciul mogosoaiei unde va umileste nasucul rosu

Vezi toate comentariile (13)
Comentează