FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

OFICIAL Al doilea atacant adus de FCU Craiova în ultimele 24 de ore: „Un fel de Miculescu. Îmi pun mari speranțe în el”

Vladislav Blănuță // foto: pescaracalcio.com
Vladislav Blănuță // foto: pescaracalcio.com

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2022 19:10 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2022 20:34

FCU Craiova l-a împrumutat pe Vladislav Blănuță, un atacant moldovean în vârstă de 20 de ani, venit de la Pescara, din Serie C.

UPDATE 20:30 » FCU Craiova, anunț oficial despre transferul lui Blănuță

FCU Craiova a anunțat în mod oficial transferul vârfului Vladislav Blănuță, printr-o postare pe contul de facebook.

„Fotbal Club Universitatea 1948 a ajuns la un acord cu formația Pescara pentru împrumutul atacantului Vladislav Blănuță. În vârstă de 20 ani, Vladislav Blănuță sosește în Bănie sub formă de împrumut pentru un sezon, cu opțiune de cumpărare definitivă în vara viitoare. 

Vlad a reușit să înscrie 10 goluri în 23 partide pentru echipa secundă a Pescarei, în sezonul precedent, și a marcat de 3 ori în 6 meciuri pentru naționala Moldovei U21. Mult succes în tricoul alb-albastru, Vlad!”, se arată în comunicatul emis de FCU Craiova. 

Al doilea atacant adus de FCU Craiova în ultimele 24 de ore: „Un fel de Miculescu. Îmi pun mari speranțe în el”
FOTO: Facebook @FCUniversitateaOFFICIAL

Adrian Mititelu continuă cu transferurile de profil ofensiv la FCU Craiova. După ce ieri a anunțat că a plătit 250.000 de euro pentru golgeterul nigerian din Moldova, Jibril Ibrahim, (19 ani), astăzi a rezolvat împrumutul lui Vladislav Blănuță, un atacant central moldovean cu 3 goluri în 6 meciuri pentru reprezentativa U21 a Moldovei.

Vladislav Blănuță, vârful din Italia transferat de FCU Craiova

Blănuță a fost împrumutat un sezon, iar oltenii au opțiunea de a-l transfera definitiv în schimbul a 400.000 de euro, conform playsport.

Vârful moldovean vine din Italia, de la Pescara, echipă de Serie C. El a ajuns la Pescara din Academia Rapidului, care l-a cedat italienilor în vara lui 2019.

Adrian Mititelu, despre noul transfer al lui FCU: „Un fel de Miculescu”

Blănuță a jucat doar 7 meciuri pentru prima echipă a celor de la Pescara, plus 53 la Pescara Primavera, pentru care a înscris 19 goluri. E cotat la 50.000 de euro pe Transfermarkt. 

„E un copil foarte promițător, în care îmi pun mari speranțe. Sincer, mi l-a recomandat Fane Stoica. Sunt șanse ca băiatul să fie chemat în curând și la prima reprezentativă a Moldovei. Are 1,90 metri, lovește mingea bine cu capul, e un fel de Miculescu”, a punctat Adrian Mititelu pentru sursa citată.

Marius Croitoru are acum 4 atacanți centrali la dispoziție: Claudiu Bălan, George Ganea, Jibril Ibrahimi și Vladislav Blănuță.

Vladislav Blănuță la FCU Craiova: „Atacantul modern tipic”

În 2021, site-ul SerieBNews îl caracteriza pe Blănuță drept „atacantul modern tipic, capabil să combine abilitățile fizice specifice unui atacant central pur cu cele ale unui al doilea atacant, util în faza de construcție”.

Jurnaliștii italieni mai menționau că Blănuță „coboară adesea pentru a primi mingea, pentru a-i servi apoi pe mijlocașii care pătrund în spațiile pe care chiar el le-a creat”.

VIDEO » Adrian Mititelu a vrut să-l aducă pe Rădoi la FCU: „Nu pot să spun că-i urez succes”

Mai multe știri din Liga 1: 

Presimte demiterea antrenorului-revelație al sezonului trecut din Liga 1: „Echipa e jos, însă pretențiile au rămas sus”

CFR Cluj se laudă că a găsit un fotbalist peste Tavi Popescu: „Niciun român de 19 ani nu e la nivelul lui”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  05 Septembrie 2022, 12:59
Postat de legio.sud pe 04 Septembrie 2022, 22:19

Ai trecut in barca lui Rotaru ?! Fii atent .

Pai poate omu si-a dat seama ça ariciu vostru nu vrea sa faca performanta. Mititelu a vandut pe Compagno dar uite ça a si investit , a luat golgheterul moldovei Ibrahim 19 Ani , acum il lua si pe Blanutza Care chiar daca vine din Liga a 2 sau a 3ea nu a stat pe bara ça cel de la voi 1 an . Ligio de ce tôt intri pe stirile cu si despre noi , uita-te ça noi nu am mai intrat la voi si voi incerca sa nu mai intru sa nu va mai dau importanta , Forza Stiinta, Forza PeluzaSud97, Forza Marius Croitoru victorie sambata cu rapid , Cat Cerul Este Albastru Suntem Deasupra Tuturor Forza Stiinta, Un Strigat, Un Suras , O Lacrima De Fericire Forza Stiinta

RegeleMihail
RegeleMihail  •  05 Septembrie 2022, 09:53

speram sa aiba blanuta groasa si sa reziste la toate comentarilor din SUPERLIGA.

.kuba
.kuba  •  05 Septembrie 2022, 07:22

Asta este peste raj baiaram, cimpanul sau morkovici! Forta Stiinta!!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează