FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV Federația are o echipă protejată! Informații de culise din Liga 1 și exemplul care confirmă bănuiala

Rapid îl are pe Daniel Niculae în Comitetul Executiv, cooptat acolo la dorința lui Răzvan Burleanu, și l-a făcut scăpat pe Cristi Săpunaru, suspendat doar o etapă după scandalul de la meciul cu FCU Craiova.
Rapid îl are pe Daniel Niculae în Comitetul Executiv, cooptat acolo la dorința lui Răzvan Burleanu, și l-a făcut scăpat pe Cristi Săpunaru, suspendat doar o etapă după scandalul de la meciul cu FCU Craiova.

Articol de - Publicat vineri, 30 septembrie 2022 00:00 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2022 07:06

Rapid îl are pe Daniel Niculae în Comitetul Executiv, cooptat acolo la dorința lui Răzvan Burleanu, și l-a făcut scăpat pe Cristi Săpunaru, suspendat doar o etapă după scandalul de la meciul cu FCU Craiova. 

Cristi Săpunaru a fost suspendat numai o etapă după ce i-a împins pe jandarmi, i-a scuipat pe spectatori și a provocat un scandal pe tunelul care ducea către vestiare, după partida FCU Craiova - Rapid, o sancțiune minimă care i-a surprins și pe adversarii din campionat ai giuleștenilor, și pe observatorii neutri ai fotbalului. Decizia din "cazul Săpunaru" este cea mai recentă dintr-un șir de hotărâri care le-au fost favorabile vișiniilor și confirmă apropierea clubului din Grant de Casa Fotbalului.

A fi Săpunaru sau un fotbalist respectat?
OPINIE
A fi Săpunaru sau un fotbalist respectat?

Nico, nu Costeșin

În aprilie au avut loc alegeri pentru ocuparea celor două locuri pe care le are Liga 1 în Comitetul Executiv al Federației. Valeriu Argăseală și-a păstrat funcția, iar pentru cealaltă poziție concurau Daniel Niculae, de la Rapid, și Ovidiu Costeșin, de la CSU Craiova. Concurau numai în intenții, pentru că olteanul nici nu a ajuns să mai candideze.

Surse autorizate susțin că oficialul Universității discutase cu conducători ai unor cluburi, pe care căuta să-i atragă de partea lui. Campania electorală și-a încheiat-o înaintea alegerilor, atunci când a aflat că victoria lui Niculae fusese hotărâtă în FRF, deși votul îi aparținea Adunării Generale a Ligii Profesioniste, adică era al celor 16 reprezentanți ai cluburilor din primul eșalon.

"Nico și Victor Angelescu sunt prieteni cu Burleanu și cu Bodescu. Pentru ca Niculae să câștige alegerile, Bodescu suna la cluburile pe care le câștiga Costeșin și stabilea să meargă la votare o altă persoană decât aceea pe care o convinsese conducătorul Craiovei", povestesc surse din fotbal. Președintele Federației și secretarul general adjunct se asigurau astfel să nu aibă vreo surpriză neplăcută și să aibă Costeșin șanse de victorie.

Cristi Săpunaru nu ratează nicio etapă

Olteanul a aflat despre jocurile din culise și a înțeles că i-ar fi fost imposibil să câștige alegerile, așa că a renunțat. Nico a devenit membru al Comitetului Executiv, departamentul din Federație care stabilește și componența comisiilor, inclusiv pe a celei care a hotărât să-l suspende pe Săpunaru doar pentru un meci.

Federația are o echipă protejată! Informații de culise din Liga 1 și exemplul care confirmă bănuiala
Niculae a devenit în ultimul timp un intim pentru Bodescu și Burleanu FOTO Imago

Comisia de Disciplină a și amânat decizia până înaintea jocului pe care vișiniii l-au disputat cu Afumați, în Cupa României. Cristi a fost suspendat pentru o partidă și și-a consumat pedeapsa în duelul de Cupă cu formația din "C". În campionat, el nu va rata nicio partidă. Raportul arbitrului nu l-a incriminat în vreun fel pe fostul internațional, iar Comisia l-a pedepsit cu blândețe pentru "comportament nesportiv față de spectatori".

Până la urmă, e bine că Săpunaru a lipsit doar în partida cu Afumați și că îl vom putea avea în campionat. Nu speram să fie suspendat o etapă, eu mă așteptam să nu fie suspendat deloc, pentru că nu aveau de ce să îl suspende
Adrian Mutu, antrenor Rapid

Naționala și Cupa, tot în Giulești

Rapidul a primit tot ceea ce se putea în ultima vreme: un loc în Comitetul Executiv, echipa națională, finale de Cupa României. "Tricolorii" au disputat în Giulești toate cele trei partide de pe teren propriu în grupa din Liga Națiunilor. Finala Cupei din sezonul trecut, Sepsi-Voluntari, a avut loc tot lângă Podul Grant. Și finala juniorilor U19, Csikszereda-Sepsi, a fost disputată tot pe stadionul Rapidului. 

"Niculae e susținut de FRF"

Mihai Rotaru, proprietarul Universității Craiova, a susținut încă din campania electorală pentru ocuparea locurilor din Comitetul Executiv că Rapidul avea un loc asigurat: "Așa cum și Ciprian Paraschiv, de la Iași, a fost susținut de către Federație, acum FRF îl susține pe Daniel Niculae. Candidatul din partea noastră, Costeșin, ar susține interesele Ligii Profesioniste. Niculae, la fel ca Paraschiv, le-ar susține pe ale Federației. Noi suntem Gică Contra în aceste alegeri". Unele pe care oltenii nici nu au apucat să le piardă, fiindcă Ovidiu Costeșin s-a retras din cursă atunci când a înțeles că nu avea șanse să o câștige. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (172)
grigs1981
grigs1981  •  07 Octombrie 2022, 23:36
Postat de emil1986 pe 30 Septembrie 2022, 18:41

De unde sa stie???? Pentru asta trebuia sa puna mana pe o carte de istorie adevarata. Cum insa la noi inca se ascunde adevaraul, el apleaca urechea la prostimea din tribuna FC R-ista. Printre altele, ar trebui sa stie ca Gheorghiu-Dej a fosr presedinte de onoare la decedata Rapid, si inca un mic amanunt l-a scapat pe Titus Ozon, mare fotbalist al acelor timpuri, transferand-ul la echipa lui de bolsevici. Iii pun aici si link-ul, poate poate baga si el ceva la capusor. https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ozon-transferat-de-gheorghiu-dej-istoria-aparte-a-transferului-a-ajuns-in-giulesti-la-interventia-dictatorului-10883211

Daca Gheorghiu-Dej,stapanul Romaniei din 1945 pana in 1965,ajuta cu ceva RAPID,sa se spuna ce a castigat RAPID in acea perioada!NADA-NIMIC,ba a avut si doua retrogradari in B...

d1sway
d1sway  •  04 Octombrie 2022, 12:24

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  03 Octombrie 2022, 23:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (172)
Comentează