FOTBAL  »  Superliga  »  UN MARE TRANSFER A AJUNS UN MARE SCANDAL

Fenta

Articol de - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2008 00:00

Giovanni şi Victor Becali au fost "săriţi" de Pădureanu şi de Sabău la negocierile cu Benfica pentru Sepsi, pierzînd astfel un comision gras

Transferul lui Laszlo Sepsi (21 de ani) a declanşat războiul între oficialii Gloriei Bistriţa şi fraţii Becali. Ce s-a întîmplat? Giovanni şi Victor sînt furioşi pe ardeleni pentru că aceştia nu i-au chemat, în calitate de agenţi ai jucătorului, la negocierile cu lusitanii purtate săptămîna trecută la Lisabona şi la care au luat parte doar antrenorul Ioan Ovidiu Sabău şi preşedintele Jean Pădureanu.

Impresarii au ratat astfel un comision important, de ordinul sutelor de mii de euro, pe care l-ar fi putut cere portughezilor pe lîngă suma oficială de transfer, 1,8 milioane de euro. În acest caz, ei vor trebui să se mulţumească cu numai 10 la sută din salariul pe 6 luni al lui Sepsi, atît cît mai au contract de reprezentare cu fotbalistul. Internaţionalul de tineret va încasa 150.000 de euro în jumătate de an, astfel că procentul ce le revine este unul modest: 15.000 de euro!

Şefii clubului ardelean neagă intenţia de a-i păcăli pe agenţi: "Benfica l-a ochit pe Sepsi prin intermediul unei firme din Spania, angajată de Camacho. Era normal ca doar impresarii spanioli să participe la tratative". Totodată, surse autorizate afirmă că nici portughezii nu i-au dorit la discuţii pe fraţi, speriaţi de comisioanele mari pe care aceştia le-au solicitat cu alte ocazii. Aflat încă la Lisabona, Pădureanu nu-şi reproşează nimic: "Am procedat aşa cum trebuie atît pentru jucător, cît şi pentru club. Vreau să se ştie că toată viaţa am fost un om corect şi corect voi muri".


"E o problemă a mea şi a lui Giovanni, pe care o s-o dezleg cînd revin în ţară"
Jean Pădureanu

Stratagemă?
O altă variantă vehiculată în lumea fotbalului este aceea că Giovanni şi Victor n-a fi ieşit chiar în pagubă din trecerea lui Sepsi la Benfica. Fraţii s-ar fi plîns de "manevra" bistriţenilor tocmai pentru a păstra relaţia cu vărul Gigi Becali, care-l ofertase şi el pe fundaşul stînga de 21 de ani. Impresarii au preferat clubul portughez întrucît comisionul scos din această afacere a fost mult peste ceea ce ar fi putut obţine de la Steaua.

Gigi supărat
Dacă Giovanni şi Ioan Becali n-au putut fi contactaţi ieri pentru a-şi exprima părerea în acest scandal, Gigi Becali nu s-a ferit să-i atace pe Sepsi şi pe Sabău. "Ca să-l conving să vină la Steaua, lui Sepsi i-am oferit şi o maşină, pe lîngă un salariu foarte bun. Îi convinsesem şi pe jucător, şi pe Sabău, dar a doua zi m-am trezit că pleacă la Benfica. Păcat, pe Sabău îl credeam un om cu frica lui Dumnezeu".

Păcăliţi şi de Rapid
Nu doar oficialii bistriţeni i-au ocolit pe cei mai cunoscuţi impresari români. Ceva asemănător s-a întîmplat şi la transferul lui Mazilu la Dnepr. Deşi jucătorul nu mai avea contract cu impresarul, oferta a ajuns la Rapid prin intermediul lui Victor Becali. Cu toate astea, la negocieri atacantul a fost reprezentat de Vasile Şiman, patronul Sportului, care deţinea 10 la sută din drepturile federative. Surse neoficiale spun că Victor Becali ar fi solicitat un comision de 250.000 de euro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  30 Ianuarie 2008, 07:55

BANI PE NET FOARTE SIMPLU !!! SA NU CREZI CA POTI CASTIGA MILIOANE,DAR MINIM 200 $ TOT CASTIGI LUNAR!!!CREDE-MA!ASTA FAC DE 1 AN SI MEREU CASTIG MINIM 200$ NEFACAND MARE LUCRU!TOT CE TREBUIE SA FACI ESTE SA ACCESEZI URMATORUL LINK: http://bux.to/?r=huzdupel , SA ITI FACI CONT(DUREAZA 1 MINUT) SI APOI SA INTRI IN "SURF ADS" SI SA ACCESEZI TOATE RECLAMELE DE ACOLO-20 LA NUMAR(FIECARE DUREAZA CATE 30 SECUNDE).POTI SA VEDEZI LIVE CATI BANI ITI INTRA IN CONT.cONVINGE MAI MULTE PERSOANE SA INTRE PE LINKUL TAU SI ASTFEL SI ACCESARILE LOR ITI VOR ADUCE SI TIE BANI!!!NU VEI REGRETA!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează