FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Fernando Varela glumește pe marginea unui eventual transfer: "Gigi Becali cere 10 milioane, dar clauza e de 5"

Fernando Varela a venit la Steaua în septembrie 2013 și a lucrat cu doi antrenori pînă acum, Reghecampf și Gâlcă
Fernando Varela a venit la Steaua în septembrie 2013 și a lucrat cu doi antrenori pînă acum, Reghecampf și Gâlcă

Articol de , - Publicat vineri, 12 iunie 2015 00:00

Fernando Varela glumeşte pe marginea unui posibil transfer al său de la Steaua în străinătate şi dezvăluie că poate pleca la jumătate din suma anunţată de patron.

- Fernando, sînteţi deja de trei zile alături de Mirel Rădoi. Cum e noul vostru antrenor?
- Ne simţim foarte bine alături de el, e o atmosferă foarte bună la echipă şi sîntem pregătiţi să dăm sută la sută la toate antrenamentele. Cred că s-a făcut o schimbare foarte bună. E o persoană foarte liniştită, nu vorbeşte foarte mult, toată lumea înţelege imediat ce ne cere şi asta e cel mai important. Mi s-a făcut pielea de găină după primul lui discurs!

- Ce ştii despre Rădoi şi despre ce a însemnat el pentru Steaua?
- Am văzut şi cum era el ca jucător, un tip puternic şi cere mult de la noi. Am  auzit că a fost un jucător foarte iubit de suporteri, care dădea totul pe teren pentru echipă şi care are o relaţie foarte bună cu Gigi. Eu cred că el ne va ajuta foarte mult pentru că ştie exact ce înseamnă Steaua. Am o admiraţie foarte mare pentru el şi pentru noi e important că-l avem alături de noi.

- Ai vrea să faci echipă cu Rădoi şi în teren?
- Nu, nu! Eu vreau să fie antrenor, cred că e mult mai bine pentru noi.

- Crezi că o dată cu venirea unui simbol, suporterii se vor întoarce în tribune la meciuri?
- E o întrebare foarte bună, dar ei au problema lor cu sigla. Pentru noi contează foarte mult ca suporterii să vină alături de noi pentru că aţi văzut în ce manieră categorică am cîştigat partida cu U Cluj din Cupa României. Eu cred că el poate să aplaneze acest conflict cu suporterii pentru că a fost un căpitan de mare valoare!

- Anul trecut aţi cîştigat trei trofee, ce vă propuneţi în noul sezon?
- Să cîştigăm patru trofee pentru că avem şi Supercupa şi cred că putem să realizăm ce ne propunem. La Steaua te gîndeşti în primul rînd la titlu, apoi să intrăm în grupele Champions League. Chiar dacă e o presiune pe umerii noştri, cred că e un lucru bun pentru noi.

- De ce aveţi nevoie pentru a ajunge din nou în grupele Ligii Campionilor?
- Cred că cei din conducere ştiu cel mai bine, pentru că au plecat jucători importanţi de la echipă. Nu-i mai avem pe Prepeliţă, pe Rusescu, pe Latovlevici, care erau fotbalişti de valoare. Ne trebuie transferuri! Sper să intrăm în grupe pentru că acolo ne creşte cota.

- Îţi mai vin în minte momentele de la Sofia, cînd aţi pierdut cu Ludogoreţ?
- Da... E greu, dar trebuie să fim concentraţi şi să ne gîndim că putem ajunge din nou acolo. Trebuie să ne dăm seama ce am greşit atunci şi să nu mai repetăm. Eu mi-aş dori să joc din nou împotriva lor şi să ne luăm revanşa. Avem experienţă deja, avem un lot foarte bun şi sînt sigur că ne vom putea bate cu orice echipă.

- S-a vorbit despre plecarea ta de aici, ce ştii despre asta?
- Nu ştiu prea multe pentru că nu mă gîndesc să plec de la Steaua. Eu mai am doi ani de contract şi vreau să-mi duc mandatul la bun sfîrşiit. Am văzut că patronul vrea mulţi bani pe mine, dar n-are cum să mă vîndă cu 10 milioane de euro! Eu am clauza de reziliere de 5 milioane, deci nu dă nimeni dublu pe mine.

Are ofertă din Spania

Una dintre echipele care sînt interesate de internaţionalul din Insulele Capului Verde este formaţia de prima ligă din Spania, Malaga. Presa iberică a scris despre interesul acesteia şi chiar a vorbit cu agentul jucătorului.

Luca Vittorini a confirmat că Steaua are pe masă mai multe oferte concrete pentru fundașul portughez, dar pînă în acest moment nici una dintre echipe nu a discutat încă direct cu fotbalistul termenii unui contract. Fernando are paşaport portughez şi nu ar exista problema jucătorilor extracomunitari.

"Pentru Steaua ar fi cel mai bine dacă Claudiu Keşeru s-ar întoarce la echipă în acest moment. A fost un coleg care ne-a ajutat foarte mult şi a înscris multe goluri" Fernando Varela

"Nu mă interesează de ASA Tg. Mureş, dar aducerea lui Dan Petrescu este o mişcare bună. Sincer, nu-mi pasă ce se întîmplă acolo" Fernando Varela

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
laurentiuci
laurentiuci  •  12 Iunie 2015, 13:17
Postat de mixmax pe 12 Iunie 2015, 10:10

"prost e ala care da nu ala care cere", parca asa se zice. Toata chestia e o vrajeala din partea lui becali. Daca cineva vine si-i da nu clauza de 5 milioane ci ceva peste 4 milioane, atunci il vinde pe Varela imediat. Daca Steaua intra in grupele Ch.L si Varela joaca bine atunci poate obtine clauza sau chiar ceva mai mult, in functie de cate cluburi se intereseaza de jucator. Dar cel mai probabil o sa-l vanda la iarna pe 2-3 milioane...

cum sa-l dea pe mai mult decat e clauza de reziliere? cine e prost sa dea 6 milioane de exemplu cand il poti lua cu 5? ai o logica...

1035504319811062
Romeo Daniel  •  12 Iunie 2015, 10:37

Saracu Varela trebuie sa raspunda la toate intrebarile idioate puse de ziaristii lui peste !!! Keseru??? Asta este aruncata de presa pentru naivi. Cum sa vina Keseru cand la arabi marcheaza aproape meci de meci plus ca are salariul foarte mare ? Sau de ce ar renunta arabii la un jucator pe care a platit cateva milioane de euro in urma cu 4-5 luni ? ... sau Szukala ? . ok,nu-l mai vor aia dar nici Szukala nu va renunta la salariu. Singura speranta pentru Gigi este Sanmartean dar si acolo sunt sanse foarte mici. Poate doar daca arabii il lasa liber si sa-i plateasca salariul pentru toata durata contractului. Sanmartean nu va renunta la acei bani niciodata deoarece are varsta de 35 ani. Ce sa faca,sa renunte la 1-2 milioane euro pentru 100-200 mii euro pe sezon de la Steaua? Mai bine se retrage decat sa piarda banii alora....dar presa este presa si trebuie sa vanda cu orice pret :-))

mixmax
mixmax  •  12 Iunie 2015, 10:10
Postat de alexbibirica1 pe 12 Iunie 2015, 09:31

ca sa vedeti si voi cat marooniu mananca acest patron iesit mai nebun decat a intrat ... din pâcãrie ! El vrea 10 ... dar clauza e de 5 inseamna ca ofertele au fost de 2-3 milioane pt Varela !

"prost e ala care da nu ala care cere", parca asa se zice. Toata chestia e o vrajeala din partea lui becali. Daca cineva vine si-i da nu clauza de 5 milioane ci ceva peste 4 milioane, atunci il vinde pe Varela imediat. Daca Steaua intra in grupele Ch.L si Varela joaca bine atunci poate obtine clauza sau chiar ceva mai mult, in functie de cate cluburi se intereseaza de jucator. Dar cel mai probabil o sa-l vanda la iarna pe 2-3 milioane...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close