FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBAL FEMININ

Fetele de la Selena SN Constanța i-au dat răspunsul lui Gigi pe teren: „Declarațiile domnului Becali ne dor!” + parteneriat cu Hagi: „Vrem să jucăm pentru Viitorul!”

Articol de - Publicat duminica, 29 septembrie 2019 13:10

Aflată în apropierea liniilor de cale ferată din sudul orașului, arena SNC este casa echipei de fotbal feminin din Constanța, Selena SN.

O tribună micuță, cu vreo 100 de locuri pe scaunele prinse de barele de fier proaspăt vopsite, un zid din beton care înconjoară terenul, vestiare renovate și niște verdeață care împrospătează atmosfera.

Câteva zeci de spectactori, dintre care mulți rude și prieteni, au venit să le încurajeze pe fete la debutul în prima ligă. Selena SN Constanța a promovat în această vară, în premieră, la doar 5 ani de la înființare.

Am pornit la drum cu 1.500 de lei primiți de la o colaboratoare, Georgiana Barbu Florescu. Aveam nevoie de acești bani, să arătăm că sunt bani în contul din bancă. De altfel, numele echipei vine de la fiica dânsei, Selena. Iar SN este Șantierul Naval, care deține clubul și ne pune la dispoziție gratuit baza sportivă. Le suntem recunoscătoare, pentru că s-a muncit într-un ritm alert la stadion ca să îndeplinească toate condițiile pentru meciurile din prima ligă”, mărturisește președintele grupării constănțene, Niculina Radu.
 

„Fetele au promovat în prima ligă și tot ce au primit a fost un tort. Sunt toate amatoare, unele lucrează, altele sunt încă eleve sau studente. De aceea, ne este greu să facem trei antrenamente pe săptămână cu lotul complet. La alte echipe din prima ligă se plătesc salarii importante, unii antrenori au și 3.000 de euro pe lună. Noi facem voluntariat. Preferăm ca banii care vin de la autoritățile locale să meargă către fete, poate să le dăm câte o primă, să le facem contracte de jucătoare amatoare”, explică conducătorul clubului.

120.000 de leieste suma primită de la Primăria Constanța, deși clubul a cerut de cinci ori mai mult în proiectul depus

Discuții cu Viitorul lui Hagi

Situația s-ar putea schimba însă radical din sezonul viitor, FRF anunțând că fiecare club din Liga 1 masculină va fi obligat să aibă și echipă feminină. Gândurile fetelor de la Selena se îndreaptă către Viitorul lui Hagi.

Ne-am dori foarte mult un parteneriat cu Viitorul, ar însemna enorm să-l avem pe domnul Hagi lângă noi. Doar numele dânsului reprezintă foarte mult. Știu că inteționează să facă chiar în cadrul Academiei echipă de fotbal feminin, ceea ce ne-ar bucura foarte mult. Sunt multe fete talentate în județ, dar le este greu cu transportul, iar noi nu avem posibilitatea să le asigurăm transportul sau cazarea la Constanța”, dezvăluie Niculina Radu.

60 de leide persoană pe zi pentru masă și cazare este suma oferită de FRF în deplasări, pentru o delegație de 18 persoane

Revoltate din cauza lui Gigi Becali

Chiar dacă jucătoarele se feresc să vorbească prea mult despre acest subiect, declarațiile lui Gigi Becali le-au revoltat. Acesta a contestat vehement hotărârea dată de federație și a amenințat că va merge la TAS, considerând că femeile nu trebuie să joace fotbal.

„Noi jucăm fotbal”, spun răspicat fetele. „Directiva este venită de la UEFA, este o mare greșeală când spune că federația a luat această decizie. Declarațiile pe care le face domnul Becali cred că sunt impulsive, de moment. Cu siguranță, acasă își respectă doamna, își respectă fetele și, vă garantez, dacă se va uita la un meci de fotbal feminin, ne va respecta și pe noi. Ușor, se va adapta situației și Steaua va avea echipă”, adaugă Niculina Radu. 

„Multe dintre fete renunță pe parcurs, unele pleacă afară la muncă, pentru că nu le putem susține financiar”
Niculina Radu, președinte Selena SN Constanța

„Becali are o altă viziune asupra femeii”

- Doamna Gidu, este greu să faci fotbal feminin în România?
- Foarte greu! Este bine că avem această bază, puse la dispoziție gratuit, am primit și ceva bani de la autoritățile locale, dar susținerea este cam mititică. Am mai vorbit la firme private, dar nimeni nu a răspuns prezent până acum. Noroc cu susținerea venită de la federație și cu ultimele decizii, care ne avantajează mult, pentru că vin tot mai multe fetițe către fotbal. Așa am făcut și echipa sub 15 ani, pe care am înscris-o în campionat.

- Vă ajută noile reguli stabilite de federație?
- Foarte mult. Odată cu obligativitatea de a face echipe de junioare, va crește valoarea. Cât au fost doar câteva echipe în toată țara, s-au tot rulat aceleași jucătoare, nu a apărut nimic nou. A fost doar un pelerinaj.

- Există diferență între a antrena la masculin și la feminin?
- Este mult mai greu la feminin. Fetele sunt capricioase, dacă le faci observație, este posibil ca la următorul antrenament să nu mai vină. Dacă se supără între ele, este posibil să nu-și mai paseze. Sunt supărăcioase! Dar faptul că vin la echipă nemotivate financiar este un mare câștig pentru noi.

- V-au deranjat declarațiile făcute de Gigi Becali?
- Dânsul are o altă viziune asupra femeii, că este mai delicată și nu are ce să caute pe un teren de fotbal. Noi suntem trup și suflet pentru fotbalul feminin și ne deranjează când astfel de declarații vin de la cineva implicat în fotbal. Doare! 

„Mi-aș dori să jucăm pentru Viitorul”

În vârstă de 20 de ani, Mădălina Grecu este portarul formației constănțene, a fost selecționată la naționala U19 și visează să ajungă printre "tricolorele" mari. „Se muncește mult și cu succes, mai ales că avem o echipă foarte tânără. Eu am făcut judo timp de 9 ani, dar am iubit fotbalul de când eram mică și am zis că trebuie să-mi dau o șansă. Decizia asta, ca fiecare club din prima ligă masculină să aibă și o echipă feminină, ne-a ridicat foarte mult moralul. Eu mi-aș dori să jucăm pentru Viitorul”, spune Mădălina, al cărei idol este fostul mare portar american Hope Solo. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fuller
fuller  •  29 Septembrie 2019, 17:45
Postat de blahblahblah111 pe 29 Septembrie 2019, 13:45

Nu are nimeni nimic cu femeile care joaca fotbal dar nimeni nu poate nega faptul ca finala campionatului mondial de fotbal feminim este la acelasi nivel cu o partida de liga a-3a din Romania.

Tocmai de aceea va avea si Romania din nou sanse sa participe cu succes la niste turnee finale de fotbal. La fete, ca la baieti nu vom mai prinde nimic.

blahblahblah111
blahblahblah111  •  29 Septembrie 2019, 13:45

Nu are nimeni nimic cu femeile care joaca fotbal dar nimeni nu poate nega faptul ca finala campionatului mondial de fotbal feminim este la acelasi nivel cu o partida de liga a-3a din Romania.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează