FOTBAL  »  Superliga  »  AZI AI DVD CU MARIUS LĂCĂTUŞ ÎN GAZETĂ

"Fiara" făcuse o artă din obţinerea penalty-urilor: "La viteza mea, scoteam 11 metri cînd voiam!" :D

Marius Lacatus, Lacatus, Steaua
Marius Lacatus, Lacatus, Steaua

Articol de GSP - Publicat marti, 13 aprilie 2010 00:00

Lăcătuş explică pe DVD-ul lansat azi de Gazetă cum reuşea de multe ori să înşele vigilenţa arbitrilor

DVD-ul de colecţie pe care GSP îl scoate azi pe piaţă conţine, printre goluri şi faze de excepţie, multe în premieră absolută, şi o mărturie-şoc a lui Marius Lăcătuş: "Da, de multe ori am provocat cu bună ştiinţă lovituri de la 11 metri!".

Într-un capitol separat de pe DVD, "Unicul 7" explică: "Era ceva natural, nu învăţat de la cineva. Trebuie să ştii să profiţi de orice avantaj care ţi se oferă. Nu-ţi iese mereu, dar nu strică să încerci... De exemplu, dacă eram într-un unghi mai închis, din care nu puteam scoate foarte multe, începeam să provoc aceste lovituri de pedeapsă! La viteza pe care o aveam, nici nu era aşa de greu. :) La orice contact în careu, la orice atingere, totul petrecut la viteză maximă, se poate acorda penalty. Eram şi eu mai firav şi cădeam foarte repede". :)

Ce spun arbitrii care l-au condus
"Pe lîngă faptul că era un jucător extraordinar, Marius era şi un artist pe măsură. Trebuia să fii atent, ştia să cadă foarte bine. Dacă m-a mai păcălit?! Da, probabil că m-a mai păcălit şi pe mine, deşi ştiam cu cine am de-a face" :)
Ion Crăciunescu

"Cred că nu a fost meci arbitrat de mine în care Marius să nu ia cartonaş. În privinţa penalty-urilor, pe mine nu prea m-a indus în eroare, deşi am condus de multe ori Steaua. Unii acordau lovituri de pedeapsă la simulările lui Lăcă pentru că erau fricoşi. Cum sărea el într-o parte, gata, o şi puneau pe var! Poate îi mai şi fugărea" :)
Adrian Porumboiu

"La Lăcătuş era vorba de dinamica fazei şi a corpului. La cum simula, puteai jura că are dreptate. Era foarte greu de depistat dacă a fost sau nu faultat. Bine, nici nu existau, ca acum, o sută de emisiuni la care să se disece fazele..."
Aron Huzu

"Ştia să cadă, de multe ori provoca el contactul. A fost un un jucător agresiv, de viteză. El şi regretatul Zoli Crişan, de la Craiova, erau cei mai pricepuţi în a obţine penalty-uri. Dar tocmai fiindcă arbitrii ştiau că simulează, se întîmpla uneori ca Marius să nu primească penalty în faze clare, în urma unor faulturi evidente!"
Mircea Neşu

"Să ştiţi că Marius m-a ajutat de multe ori cînd arbitram Steaua, de aceea am avut o relaţie deosebită cu el. În privinţa loviturilor de la 11 metri, la el era vorba de talent, aşa ceva nu se poate exersa. Abia aştept să văd DVD-ul!"
Dan Petrescu

Proiect susţinut de GSbet şi Colinele Tutovei

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (14)
 •  11 Mai 2010, 10:36

A fost este si va ramane un trisor, un golan (nu de la piata Universitatii), un hot ! Peste astea a jucat foarte bine ! Dar sa faceti din asta o mandrie de club echiar jenant ! "Vai, ce frumos fura si insela Lacatus !" "Vai ce tepe frumoase tragea Lacatus !" Bacalizare la rang de politica statala !

 •  14 Aprilie 2010, 00:22

Ori simula,ori nu simula,totusi era o placere sa vezi meciurile echipei Steaua cand era pe teren.Daca vreti sa vedeti ,cautati DVD-ul.Sunt mai mult ca sigur,ca tare la-ti admirat cand a dat golurile lui Dasaev,in Italia "90.Atunci,daca LACA era in teren treceam si de Irlanda.

 •  13 Aprilie 2010, 14:40

cu atat ati ramas voi ba (astia care comentati negativ) din fotbalul pe care l-a jucat Lacatus? Tocmai voi ar trebui sa dati fuga sa cumparati DVD-ul, ca sa vedeti ce inseamna jucator de legenda...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează