FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD

Fiara rea

Articol de GSP - Publicat joi, 11 octombrie 2007 00:00

Noul antrenor, Marin Barbu , si-a anuntat ieri politica: "Nu misca nimeni!". La UTA incepe dictatura " Magiun", un antrenor care trateaza de pe principii de forta. Imediat dupa ce-a ajuns ieri dimineata la Arad, Marin Barbu si-a anuntat politica. "La echipele la care am fost, jucatorii n-au miscat in front", a spus "Magiun", ultima data la Sacele, in liga a II-a. "Poate ca unora dintre fotbalisti nu le convine acest lucru, dar vor trebui sa se conformeze daca doresc sa avem rezultate impreuna", a clamat Marin Barbu.

Tehnicianul a venit la Arad la recomandarea directorului sportiv Marcel Coras si, desi n-a semnat inca un angajament, se pare ca nu vor fi probleme sa ajunga la un acord cu Sandu Ion, noul sef al "Batrinei Doamne". "Nu cred ca vor fi probleme, ne vom intelege. stiu aproape totul despre UTA, cunosc discutiile si problemele. Echipa e intr-o situatie grea, dar atunci te numesti antrenor, cind poti sa rezolvi astfel de probleme", a adaugat Marin Barbu. Acesta a mers ieri la Moneasa, pentru un prim contact cu jucatorii.

Se lipea mingea de el

Marin Barbu s-a apucat de fotbal la 8 ani, cind a participat la o selectie in Ghencea. Acolo si-a primit porecla, antrenorul Gica Sandulescu strigindu-i: "Bai, parca ai magiun pe ghete, asa se lipeste mingea". Dupa junioratul la Steaua a jucat la soimii Sibiu, apoi la Oltul Sf. Gheorghe. Steaua a trimis 4 halterofili sa-l ajute sa se mute la Bucuresti, cind a revenit in Ghencea (1981-1983), unde i-a avut colegi pe Tudorel Stoica, Iordanescu si Majearu.

Niciodata accidentat!

Ca jucator, Marin Barbu a mai trecut pe la FC Olt (1983-1984), FCM Brasov (1985-1991), incheindu-si cariera la Sacele (1994), dupa stagii la Tractorul Brasov si Sf. Gheorghe. In perioada petrecuta la Steaua l-a impresionat pe Eugen Barbu, scriitorul numindu-l "Maradona din Ghencea". A ramas cu faima ca nu a fost niciodata accidentat! A suferit o singura data, din pricina unei entorse usoare, care nu l-a tinut insa departe de gazon. A jucat 204 meciuri in liga 1, marcind 45 de goluri.

Doar 14 valizi

Doar 14 jucatori au plecat in cantonamentul de la Moneasa, primul sub comanda noului antrenor. E vorba despre: Mirne, Hutan, Bordea (portari), I. Balan, Mihut, Buican, Miu, Vasiljevici (fundasi), Hidisan, C. Todea, Fl. Dan, Frasineanu (mijlocasi), Edson si Ilie (atacanti). Simao a fost invoit pentru o problema familiala. Drida si Roszel vor merge si ei la Moneasa, desi sint accidentati. Chita este in repaus total dupa lovitura la cap, Varga, Baltoi, Bumbac, Radovanovici, I. stefan si Vasiie sufera de afectiuni mai vechi, iar Hora e la "tineret".

Chiru si Tudor pe loc
Antrenorul Marin Barbu a decis sa astepte clarificarea situatiei la nivelul conducerii pentru a vedea daca mai conteaza pe Chirita si pe Tudor, ambii suspendati pe termen nelimitat de conducere. "As fi vrut sa aflu si eu motivul excluderii. In cazul lui Tudor s-a spus ca e vorba despre declaratii, dar mie nu mi s-a zis nimic", a afirmat Chirita. si situatia jucatorilor pusi pe lista de transferari de Lacatus, Pascovici, Codreanu, Djokovici si Stojanovici, urmeaza sa fie lamurita.

Agreat si de Bara

si presedintele demisionar, Nicolae Bara, si-a dat acordul pentru inrolarea lui Marin Barbu. "Domnul Sandu mi-a cerut parerea printr-un intermediar, ca noi nu mai vorbim de ceva vreme. Am acceptat pe loc, fiindca e bine ca echipa sa aiba un antrenor nou, cu forte proaspete", a declarat Bara. Vineri e programata o intilnire intre cei doi finantatori, Bara si Sandu Ion.

Secunzii ramin

Pentru moment, fostii secunzi ai lui Lacatus, Roland Nagy si Dan Tapos, ultimul responsabil cu pregatirea portarilor, ramin pe pozitie. In schimb, interimarul de o singura zi, Lucian Tetileanu, va conduce in continuare echipa "satelit", CS Ineu. Acesta din urma este calificat sa stea pe banca "Batrinei Doamne". Prieten cu Ionut Lupescu, Tetileanu e casatorit cu fosta sotie a lui Michael Klein. (Dan Brie)

Vine si Pietraru?
In cazul in care UTA va ramine pe mina lui Sandu Ion, in viitoarea societate pe actiuni ar putea intra si Ion Pietraru. Omul de afaceri s-a aflat zilele acestea la Arad, dar nu a dorit sa anticipeze posibila sa implicare la UTA, invocind motive personale. Pietraru este unul dintre sponsorii echipei CS Otopeni si a mai imprumutat in sezonul trecut UTA.

Joc scoala

Marin Barbu a programat un joc scoala, simbata, pentru a-i vedea la lucru pe noii sai elevi. Cu unul singur a mai lucrat, Mircea Ilie, la Piatra Neamt. Barbu a declarat ieri, dupa sosirea la Arad, ca-si propune cel putin un egal in meciul cu Farul, date fiind indisponibilitatile existente in lot.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează