FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

Final de drum pentru Eric?! De ce își poate încheia brusc cariera în Liga 1

Eric, 35 de ani, nu mai e dorit la Voluntari, după ce a suferit o operaţie de varice care îl va scoate din joc până la jumătatea lui februarie, iar brazilianul speră să îşi găsească o echipă în Liga a doua.
Eric, 35 de ani, nu mai e dorit la Voluntari, după ce a suferit o operaţie de varice care îl va scoate din joc până la jumătatea lui februarie, iar brazilianul speră să îşi găsească o echipă în Liga a doua.

Articol de , , - Publicat joi, 31 decembrie 2020 10:30 / Actualizat joi, 31 decembrie 2020 11:20

Eric, 35 de ani, nu mai e dorit la Voluntari, după ce a suferit o operaţie de varice care îl va scoate din joc până la jumătatea lui februarie, iar brazilianul speră să îşi găsească o echipă în Liga a doua.

Unul dintre cei mai importanți străini care au jucat în Liga 1 se pregătește de finalul carierei în Liga 1. Pe care ar putea să o încheie mai mult forțat.

Final de drum pentru Eric?

E vorba despre Eric de Oliveira, cel care se află sub contract cu FC Voluntari până la finalul actualului campionat. Totuși, situația medicală pe care brazilianul o are de suportat, dar nu numai, i-a determinat pe cei din conducerea echipei să ia foarte serios în calcul să nu se mai bazeze pe el și în prima jumătate a lui 2021.

Eric s-a operat în urmă cu două săptămâni de varice și va fi nevoit să stea pe margine până cel puțin în februarie, când i s-ar permite să revină la antrenamente. Deci, până în martie are șanse foarte reduse pentru a juca din nou. S-ar ajunge la 4 luni în care sud-americanul n-ar avea meci disputat fiindcă ultima lui apariție pe teren a fost tocmai pe 7 noiembrie. Ulterior, el a avut și coronavirus, după care a acuzat probleme din cauza cărora a ajuns pe masa de operație.

El a împlinit deja 35 de ani și e foarte puțin probabil să mai poată găsi un angajament în prima ligă, mai ales că și randamentul său în acest sezon a fost modest: în cele 7 meciuri la Voluntari nu a marcat nici măcar o dată. El speră însă să-şi continue cariera în Liga a doua, care se va relua pe 20 februarie.

Mijlocașul brazilianul e una dintre figurile emblematice, din punctul de vedere al străinilor, pentru Liga 1. A venit în România în vara lui 2007, achiziționat de Gaz Metan direct din Brazilia. A evoluat un sezon în liga secundă, de unde a promovat cu Mediașul, după care a bifat borne importante pe prima scenă: peste 220 de meciuri și nu mai puțin de 66 de goluri marcate.

Unde a jucat Eric cele 222 de meciuri în Liga 1

  • Gaz Metan - 142 de meciuri
  • Viitorul - 32
  • Pandurii - 31
  • FC Voluntari - 17

Eric, golgeterul all-time al străinilor

Eric deține o performanță formidabilă în Liga 1. E străinul cu cele mai multe goluri marcate pe prima scenă din România. Are nu mai puțin de 66, cu două peste cele reușite de un alt brazilian, Wesley.

Topul marcatorilor străini în Liga 1

1. Eric66 goluri
2. Wesley64
3. Gnohere58
4. Golubovic55
5. Kapetanos48

6 luniau trecut de la ultimul gol marcat de Eric în Liga 1, în iulie, în meciul Hermannstadt - Voluntari 2-1

5e numărul antrenorilor cu care Eric a colaborat la cele 4 echipe la care a jucat în Liga 1: Pustai (Mediaș și Pandurii), Mulțescu (Mediaș), Edi Iordănescu (Pandurii), Hagi (Viitorul) și Teja (Voluntari)

2 trofeede Cel mai bun fotbalist străin al anului a câștigat Eric în Ancheta Gazetei Sporturilor: 2010 și 2013

Când a plecat din Liga 1 a eșuat

În ultimul deceniu, Eric a ales de nu mai puțin de 4 ori să părăsească Liga 1. Niciodată însă n-a ieșit așa cum și-ar fi dorit el. Prima oară a ajuns în Ucraina, la Karpat Lvov, unde a bifat doar 6 meciuri. Se întâmpla în 2012. Apoi, peste 2 ani, a dat curs ofertei de la Al Ahli, din Arabia Saudită, actualul club unde joacă Mitriță. Nici aici n-a stat prea mult, a jucat doar 9 jocuri și a revenit în România, la Pandurii. 

În 2015 a ales ceva și mai exotic: Japonia. A semnat cu Matsumoto Yamaga. A stat doar jumătate de an, după care a mers în Arabia Saudită, la Najran, și după doar 5 luni a revenit la Gaz Metan. Ultima tentativă de a confirma în afara României a fost în 2018, când a ales Qatar, dar nici aici n-a reușit să stea foarte mult și s-a întors de unde plecase, la Viitorul.

VIDEO. Sărăcia în care a crescut Eric: „Luam o Cola, beam fiecare câte un pic”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Nicolae Badea anunță o răsturnare de situație la Dinamo: „Vă spun eu ce se va întâmpla”

Andrei Ivan a plecat de la Craiova și va juca la o altă echipă din Liga 1! Alți doi coechipieri l-au urmat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionica007
ionica007  •  31 Decembrie 2020, 12:12

Faptul ca nu mai face fata in Liga I nu cred ca este un secret pentru nimeni. Varsta, kilogramele in plus, astea nu iarta... Daca va dori sa se mai joace putin, cu riscurile care implica asta, poate sa o faca in Liga a II-a, unde este alt ritm. Insa acolo nu se va uita nimeni la el ca la ''Eric'' si nu va fi menajat... Nu stiu daca merita...:)...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează