FOTBAL  »  Superliga  »  COPA AMERICA / FINALA / BRAZILIA - ARGENTINA

Finala de vis

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 iulie 2007 00:00

Brazilia - Argentina. Nimic nu e mai potrivit pentru o finala de Copa America, asa cum se intimpla si la a 42-a editie, din Venezuela, unde cele doua mari rivale sud-americane isi disputa diseara titlul continental. "E marele clasico, un meci unic. Orice se poate petrece", a indicat selectionerul Selecao, Carlos Dunga. Chiar si el a admis insa ca "pumele" sint favorite.

Lideri la trofee (14, precum Uruguay), argentinienii beneficiaza de cea mai buna garnitura, aflata intr-o forma ideala datorita prestatiilor incintatoare avute in special de Riquelme si Messi. Situatia genereaza incredere maxima. "A venit timpul sa luam si noi Copa. Nu putem scapa o asa oportunitate", a zis Tevez, convins ca trupa condusa de Alfio Basile, cu Crespo refacut dupa accidentare, poate triumfa dupa 14 ani de pauza.

Fara destule vedete (Kaka, Ronaldinho, Ronaldo, Adriano), Brazilia s-a comportat peste asteptari si are sansa sa arate ca face legea in America de Sud: joaca a 5-a finala (3 cistigate) din ultimele 6 editii. Un rol esential il va avea excelentul Robinho, care va transa diseara cu Riquelme si Messi titlul de jucator al turneului.

Un milion
Noua campioana va fi recompensata de Confederatia din America de Sud cu un milion de dolari. In schimb, invinsa va primi 500.000 de dolari. Argentina si Brazilia au adunate pina acum 750.000 de dolari, fiindca echipele prezente la turneu au incasat cite 150.000 de dolari pentru fiecare partida jucata.

Acelasi arbitru
Motiv de ingrijorare pentru argentinieni. Arbitrul de diseara, Carlos Amarilla, a condus si finala editiei precedente, Peru 2004, pe care "pumele" au pierdut-o, 2-2/2-4 la penaltyuri, chiar in fata brazilienilor, si se tem ca paraguayanul sa nu le poarte ghinion. Acesta are 36 de ani si de profesie e inginer electronist.

BRAZILIA - ARGENTINA
Astazi, 00:05 (sport.ro, in direct)
Stadion: "Pachenco Romero" (Maracaibo)
Arbitru: Carlos Amarilla (Paraguay)
Absenti: Gilberto Silva (suspendat) - nimeni
Echipe probabile
BRAZILIA: Doni - Maicon, Alex, Juan, Gilberto - Mineiro, Josue, Elano, Baptista - Vagner Love, Robinho. Antr. C. Dunga
ARGENTINA: Abbondanzieri - J. Zanetti, R. Ayala, G. Milito, Heinze - Veron, Mascherano, Cambiasso, Riquelme - Tevez, Messi. Antr. A. Basile

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează