FOTBAL  »  Superliga  »  ANCHETĂ

Firmele lui Ioan Niculae, implicate în dosarul devalizării bugetului de stat cu 120 de milioane de dolari!

Ioan Niculae
Ioan Niculae

Articol de GSP - Publicat joi, 05 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2012 11:28

Zeci de directori din cadrul Ministerului Economiei, ANRE şi Romgaz sînt anchetaţi pentru subminarea economiei naţionale şi favorizarea InterAgro, firma omului de afaceri Ioan Niculae, anunţă hotnews.ro. Aceştia sînt anchetaţi pentru că ar fi favorizat o firmă prin preţuri preferenţiale la gaze, potrivit unui comunicat DIICOT, care arată ca învinuiţii au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari patrimoniului SNGN ROMGAZ SA şi  bugetului consolidat al statului.

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a negat acuzaţiile conform cărora a fost favorizat de Romgaz şi a precizat că firmele lui nu au datorii la stat. "Noi nu am primit niciodată gaz la alt preţ decît alte companii din România. Companiile mele nu au datorii la stat. Întrebaţi-i pe procurori. Faceţi o mare eroare să daţi informaţii inexacte", a declarat Ioan Niculae la Realitatea TV, citat de Romania Liberă.

CINE ESTE IOAN NICULAE

- Cu investiţii principale în agricultură, comerţ, imobiliare şi turism, patronul Astrei Ploieşti ocupă locul al doilea în Top 300 Capital, cu o avere de 1.6 miliarde de euro

- Conform DNA, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu (PSD), Ioan Niculae, a fost pus sub acuzare pentru modul în care au strîns bani pentru campania lui Mircea Geoană. DNA a precizat că Mircea Geoană nu are calitate de învinuit in acest dosar.

- În august 2010, preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat miliardarului Ioan Niculae că vrea să-şi mute afacerile în Bulgaria, după ce a primit ani la rînd gaze mai ieftine decît toată populaţia.

- Numele lui Ioan Niculae este legat de episodul privatizării Societăţii Naţionale Tutunul Românesc

- În ianuarie 2011, Ioan Niculae anunţa că negociază cu mai multe companii din Rusia vînzarea combinatelor chimice Interagro

Citeşte mai multe pe hotnews.ro

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
utaaradan
utaaradan  •  05 Ianuarie 2012, 14:29

da,in loc sa va legati de coruptia din sport/fotbal, voi o luati pe aratura cautind.....valiza ?

costinhao
costinhao  •  05 Ianuarie 2012, 12:25

ȚARA PU£EI!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează