FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Fiul fostei glorii croate a semnat cu Dinamo: ”Voi cinsti numele Asanovici”

Asanovici și-a petrecut primăvara la CS Severin, după ce-a mai fost la Primorac Stobrec și echipa secundă a lui Hajduk Split
Asanovici și-a petrecut primăvara la CS Severin, după ce-a mai fost la Primorac Stobrec și echipa secundă a lui Hajduk Split

Articol de - Publicat luni, 03 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 02 iunie 2013 22:38

Fiul fostei glorii a Croaţiei Alioşa Asanovici, Antonio, 21 de ani, este mîndru că a semnat cu Dinamo şi promite să arate de ce e în stare pentru ca echipa să se lupte la cîştigarea titlului. Uriaşul de 1,96 metri a mărturisit că tatăl său îl ajută cu sfaturi.

- Toni, de ce ai ales Dinamo?
- Fiindcă m-a dorit foarte mult, asta am înţeles din insistenţa domnilor de acolo. Echipa are un proiect interesant, Dinamo vrea să lupte la cîştigarea campionatului. Am vrut să continuu în România, este o ligă puternică. Mi s-au oferit nişte oportunităţi, vreau să le fructific.

- Tatăl tău ce spune de ideile tale?
- Mă susţine. Şi mă inspiră. Întotdeauna am vrut să cinstesc numele familiei noastre, asta vreau şi la Dinamo. Ştiu că lumea va spune că fiul trebuie să se ridice măcar la înălţimea tatălui, eu voi încerca să arăt că sînt un fotbalist bun, dacă nu chiar foarte bun. Tata, mama, sora mea, toţi sînt mîndri de mine, vor să vină să mă vadă la meciuri.

- Ce ştiai de Dinamo înainte să semnezi?
- Că e una din cele mai tari echipe din România, la nivelul lui Hajduk Split. Chiar am văzut "dubla" de acum trei ani dintre cele două formaţii. Apoi, şi suporterii am văzut că sînt la fel de fanatici, de-abia aştept să joc pentru dinamovişti. Mă motivează atmosfera încinsă de pe stadioane.

Cine este Alioşa Asanovici
Acum în vîrstă de 47 de ani, Asanovici senior este antrenor secund la Lokomotiv Moscova, "principal" fiind Slaven Bilici, cu care a lucrat 6 ani şi la prima reprezentativă a Croaţiei. Alioşa a jucat de 62 de ori în "naţionala" Croaţiei, cu care a prins podiumul la Campionatul Mondial din 1998. A evoluat la Hajduk Split, Metz, Cannes, Montpellier, Valladolid, Derby County, Napoli, Panathinaikos, Austria Viena şi Sydney United.

1 este cifra paselor decisive ale fundaşului croat pentru Severin în primăvară, în 12 meciuri, dintre care 11 le-a bifat ca titular. Media notelor din Gazetă este 5,33

100.000 de euro este cota lui Asanovici junior, conform transfermarkt.de

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Nea Tică are oferte
Începînd cu 1 iulie, Constantin Dănilescu nu mai este director sportiv al "cîinilor", după aproape 14 ani petrecuţi în Ştefan cel Mare, însă nu duce lipsă de oferte. Dacă Adrian Porumboiu ia în calcul să-l aducă la Vaslui, iar Gheorghe Ştefan vrea acelaşi lucru pentru Ceahlăul, există posibilitatea ca nea Tică să obţină un post fie la LPF, fie la FRF, unde este apreciat pentru cunoştinţele sale. Totodată, două posturi TV, Digi şi Dolce, sînt tentate să-i ofere un serviciu de analist sportiv.

Multe propuneri, multe refuzuri
În ultimele săptămîni şi, mai ales, după demiterea lui Cornel Ţălnar, roş-albii au luat în calcul mai multe variante de antrenori. Constantin Anghelache a detaliat: "Presa a scris despre multe nume, am discutat cu foarte mulţi dintre cei despre care s-a vorbit că ar fi numiţi la Dinamo. Şi cu Ionel Ganea, şi cu Gheorghe Mulţescu, căruia i-am dat un telefon şi mi-a zis: "Pleacă, domnule, de aici!". Am vorbit cu absolut toţi, să nu creadă că eu am intoxicat presa. Decizia pe care o am în cap o anunţ marţi".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  03 Iunie 2013, 13:29

bun venit lui asanovici. si lui si tuturor celor multi care vor imbraca de acum incolo tricoul albrosu al lui fc dinamo bucuresti. jucati fotbal ! iar noi vom fi alaturi de voi ! FORZZA BIANCOROSSI !

florinf1
florinf1  •  03 Iunie 2013, 11:01
Postat de saviola2_8 pe 03 Iunie 2013, 09:33

echipa NEW dinamo, sezonul urmator: in poarta: nepotu` lu` tsetse moraru fundasi: cornelush dinu(fiul) , fiul lu` asanovic, dan spetsa si ionuts sherban de la divizia c(sportul) mijlocasi: fi-su a lu` buia, nepotu lu` rotariu, nepotu` lu` papa tsalnar:)) atacanti: ala mic a lu florentin petre, bunicu` danciu gol( ca tre` sa bata vreu record), stra nepotu` lu` mircea angelescu :)))))) dream team!

Esti tare , chiar m-a amuzat comentariul. Singura chestie care m-ar bucura , sa scape de clanul albanezilor , in rest ... peste un sezon sa vezi derby-uri cu Rapid , Timisoara , Craiova !

zidane92
zidane92  •  03 Iunie 2013, 09:58
Postat de vaalah pe 03 Iunie 2013, 09:51

FC RUSINEA ROMANIEI 1948 , mizeria care se laude de 11 ani ca se pregateste pentru Champions League si de fapt aduce ZERO PUNCTE pt Romania si cea mai lunga serie din istoria fotbalului romanesc de eliminari mizerabile din primul tur . Cu tovarasul general de Securitate Lake niciodata nu o sa stiti cum este in Champions League . __________ Echipe care n-au obţinut nici un punct pe teren în acest sezon: - DINAMO (ROMÂNIA) - Jeunesse d'Esch (Luxemburg) - Knattspyrnufelag (Islanda) - Crusaders (Irlanda de Nord) - Floriana (Malta) - Ulisses (Armenia) - Teuta (Albania) - Runavik (Ins. Feroe) - Vikingur (Ins. Feroe) - Trans Narva (Estonia) - Tre Penne (San Marino) - Libertas (San Ma

esti penibil! vrei sa duci discutia in ridicol ce puncte sa scoata dinamo in fata lui metalist harkov o superputere din est care a ajuns in primavara europeana si a spart duetul dinamo-shakhtar de pe primele 2 locuri in ucraina dupa multi ani

Vezi toate comentariile (24)
Comentează